Abe pisze:
To bardziej trzeba by pomęczyć Sony Pictures Poland niż kina, to od nich zależy czy będzie to u nas czy nie :(
Edit.
Ale jaja, dzowniłem do Sony Pictures Poland i Sony Music Poland a oni nic na ten temat nie wiedzą, żeby takie coś miało być, wychodzi na to, że Sony Pictures Poland nie będzie dystrybuować tego filmu

Jak ktoś chce , niech spróbuje też podpytać
http://www.sony.pl/section/kontakt
Spokojnie!!! Nie panikujmy i nie zagalopujmy się za bardzo.
Abe, stronka Sony, którą podałeś to chyba nie jest stronka Sony Pictures Polska - tylko firmy Sony (a to chyba nie to samo). Można tam kupić aparat, telewizor itd. Tak mi się wydaje
(Oświadczam, że nie jest to utajona reklama telewizorów Bravia).
Na stronie
www.stopklatka.pl (bardzo dobra stronka dla wszystkich kinomaniaków) przeczytałam takie oto cosik:
This is it!
Film zmontowany na podstawie materiału zarejestrowanego podczas przygotowań Michaela Jacksona do serii koncertów w Londynie.
obsada: Michael Jackson, Orianthi Więcej >>
twórcy: reżyseria: Kenny Ortega, zdjęcia: Kevin Mazur Więcej >>
szczegóły: dokumentalny/muzyczny, USA, 2009
premiera, dystrybutor: kino (Polska): 30 października 2009, UIP
Źródło:
http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=41479
Dlatego też, uwaga, uwaga:
Primo, Sony Music Polska ani Sony Pictures Polska nie są dystrybutorami tego filmu w naszym kraju. Dystrybutorem jest UIP.

Secundo, Polska to nie jest trzeci świat! Błagam Was. Lubię (kocham?) ten kraj, Michael też go kochał.
I w końcu tercero, szykujcie się. Obejrzymy ten film! Nie wiem jeszcze dokładnie kiedy i gdzie, ale na pewno będzie we wszystkich multiplexach w Polsce!
Więcej o UIP:
ul. Domaniewska 41, budynek Orion, IX p., 02-672 Warszawa
tel.: 0 22 606 01 76 fax: 0 22 606 01 75
www.uipcorp.com
e-mail: _________________
United International Pictures (UIP) jest jedną z największych firm dystrybucyjnych na świecie. Jej właścicielami są Paramount i Universal. Od 1981 roku UIP miało w dystrybucji ponad 1000 filmów z czego ponad 100 było zdobywcami Oscarów. Polski oddział UIP jest jednym z 34 rozsianych po całym świecie. Firma nie dystrybuuje polskich filmów.