"Ukryte zdania" w piosenkach MJ
"Ukryte zdania" w piosenkach MJ
Witam:-) jestem tu nowy mam niespełna jeden dzien życia na forum ;).Chciałem poruszyc Kwestie "ukrytych zdań "
W piosenkach Michaela. Juz wiele razy wyznawcy Jehowy i inne niezbyt dobrze mi znane religie
obwiniały MJ za te niby jego ukryte słowa w piosenkach.Np. W piosence Beat it ,Gdy sie ja puści od końca słychać ponoć słowa "Głęboko wierzę ze był wtedy we mnie diabeł " i takie tam
.Boże
czego to ludzie nie wymyślą aby tylko zrobiło sie o nich głośno
heheh.Ja mam dla WAS ciekawostke
.Pewnie uznacie mnie za szaleńca ale ja tez słysze jakies głosy heheh a mianowicie w piosence Threatened w 4:41(poprawka 3:17 MJowitek mnie poprawiła
) minucie słychac niby po polsku słowa" jak sie czujesz" a zaraz potem " ja Ci dam" .Prosze wysłuchajcie ten fragment i powiedzcie mi czy tylko mi sie wydaje ze tam cos słychac
? hehe
zapewne tak jakos mi sie kojarzy ten bełkot tego pana co tam mówi w oddali grubym głosem ;) i tworzą sie takie zdania .Ale...
Posłuchajcie
.A jak nic nie usłyszycie to mozecie mnie nazwać szarlatanem
Pozdrawiam wszystkich fanów
.Jestescie THE BEST
.Tak samo jak nasz Idol 

Ostatnio zmieniony pn, 25 lip 2005, 19:12 przez tancerz, łącznie zmieniany 3 razy.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
-
Buszmen
Właśnie wsłuchałam się w słowa tej piosenki, i zgadzam się w 50% z tancerzem. Najpierw wg mnie dokładnie słychać You should feel,ale potem.... potem baardzo wyraznie JA CI DAM
Wydaje się nieprawdopodobne, ale tak chyba jest 
Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....
I'm believer ...:)
Rzeczywiście słychać "ja ci dam"
z 10 razy słuchałam tego fragmentu zanim usłyszałam, chyba mam cos z uszami nie tak!
W sumie to w innych kawałkach też słychać dziwne słowa. Jak ja byłam mała i jeszcze nie znałam angielskiego to zawsze słyszałam „sram” w piosence „Dirty Diana”, dokładnie w minucie 3.11 właśnie sobie teraz włączyłam ten kawałek i dalej to słyszę albo mi się już tylko wydaje że słyszę!
Co do "Smooth Criminal" to tam był chyba jakiś „łokieć” a w rzeczywistości to „Annie are you ok"
dzina pisze: Jak ja byłam mała i jeszcze nie znałam angielskiego to zawsze słyszałam „sram” w piosence „Dirty Diana”, dokładnie w minucie 3.11 "
Oj Mike nieładnie tak spiewac heh
Kto z was jeszcze słyszy jakies głosy w Piosenkach MJ
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
Heh no to moze moje skojarzenie: w piosence Smooth Criminal gdy jeszcze nie znałam jej słów, słyszałam w refrenie zamiast Annie are you ok? - Danny are you walking?
jak narazie tyle mi sie przypomniało 
dzina pisze:Rzeczywiście słychać "ja ci dam"z 10 razy słuchałam tego fragmentu zanim usłyszałam, chyba mam cos z uszami nie tak!
W sumie to w innych kawałkach też słychać dziwne słowa. Jak ja byłam mała i jeszcze nie znałam angielskiego to zawsze słyszałam „sram” w piosence „Dirty Diana”, dokładnie w minucie 3.11 właśnie sobie teraz włączyłam ten kawałek i dalej to słyszę albo mi się już tylko wydaje że słyszę!
Co do "Smooth Criminal" to tam był chyba jakiś „łokieć” a w rzeczywistości to „Annie are you ok"
Teraz już jest oczywistym, że Michael jest z Koluszek. I żadne vitiligo, tylko słowiańska krew!
Annie ar ju łokieć? Ar ju łokieć Annie?
Ja wyłapałem lata temu coś takiego na płycie "Triumph", mając ją jeszcze po staremu przegrywaną na kasecie. W utworze Wondering Who, pomiędzy 1:35 a 1:37 i później jeszcze wielokrotnie słychać wyraźnie za wolno za szybko. A w książeczce będą mi chrzanić, że śpiewają stop holding on, start being strong
Też słyszę „za wolno za szybko” ..hiihii chyba trzeba złożyć reklamację do producentów albo już najlepiej do samych autorów i wykonawców...oni chyba sami nie wiedzą co śpiewają i w jakim języku...
Aha jeszcze przypomniało mi się słowo „klozet” w piosence „in the closet”, no cóż w tym przypadku rzeczywiście wyraz closet wymawia się prawie jak nasze polskie słowo klozet ale najbardziej poprawna wymowa to raczej „klozyt”.
Tylko że w „Wondering Who” to mi raczej zalatuje gwarą polską...kaem pisze: Teraz już jest oczywistym, że Michael jest z Koluszek. I żadne vitiligo, tylko słowiańska krew!
Aha jeszcze przypomniało mi się słowo „klozet” w piosence „in the closet”, no cóż w tym przypadku rzeczywiście wyraz closet wymawia się prawie jak nasze polskie słowo klozet ale najbardziej poprawna wymowa to raczej „klozyt”.
Re: "Ukryte Zdania"w piosenkach MJ
Faktycznie! Ale w życiu sam bym tego nie usłyszał. Może to jakaś klątwa, kto to usłyszy za 7 dni zaginie w niewyjaśnionych okolicznościach.......tancerz pisze:mianowicie w piosence Threatened w 4:41(poprawka 3:17 MJowitek mnie poprawiła) minucie słychac niby po polsku słowa" jak sie czujesz" a zaraz potem " ja Ci dam" .
Heh no doobra, najpierw jako pierwsze słyszałam tylko You should feel, a teraz jak sobie właczyłam ta piosenke to słysze bardzo wyraznie : jak się czujesz i Ja ci dam
Ta piosenka zaczyna mnie troche przerazac
Dziwnie się czuję jak ją teraz słucham...
Hmm, to wszystko o czym tu mowa, przyprawiło mnie o dziwne wspomnienie; otórz gdy byłam małym dzieckiem - nie znając języka angielskiego (bo cóż, w tamtych czasach nie było tak jak dziś - że już 5, a nawet dwu letnie dzieciaki uczą się jezyków obcych - ale mniejsza o to
),
- pewnie powiecie, że mam totalnie nienormalny słuch - ale myślałam, że w Smooth Criminal, Michael śpiewa coś w stylu:
"Czirli Birli Buki, czirli birli buki, birli buki jeri"...
czyli niejakie: ''Annie are you ok. ..."
Czasami zaskakuję samą siebie
- pewnie powiecie, że mam totalnie nienormalny słuch - ale myślałam, że w Smooth Criminal, Michael śpiewa coś w stylu:
"Czirli Birli Buki, czirli birli buki, birli buki jeri"...
czyli niejakie: ''Annie are you ok. ..."
Czasami zaskakuję samą siebie
Ooo, You make me live now, Michael...
OK OK...wyluzujcie. Myśle, że to nie żadna klątwa.... Jak posłuchać to rzeczywiście może to brzmieć jak "Jak się czujesz" i "Ja Ci dam" ale już po zaledwie 6 czy 7 przesłuchaniu ja wyraźnie słysze "You should feel" a potem "threatened by me".... Takie jest moje zdanie i jestem go pewny w 99,9% więc możecie spać spokojnie. Wam oraz (ewentualnie) Waszym dzieciom nic nie grozi 
MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS