Witam (; Mimi-Yoshi

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
mimi-yoshi

Witam (; Mimi-Yoshi

Post autor: mimi-yoshi »

Wiem, że mój nick jest beznadziejny, ale przywyczaiłam się już do niego, bo towarzyszy mi kilka lat (;. Wchodzę na to forum od pewnego czasu i wydaje się być naprawdę interesujące. Bardzo lubię czytać Wasze wypowiedzi na temat twórczości MJa i jego wizerunku. Każdy wyraża swoje zdanie w kulturalny sposób,a nawet jak są spięcia, to przeradzają się w interesującą dyskusję.

W porównaniu z Wami jestem laikiem, nie wiem nawet, czy to dobrze, że się tutaj zarejestrowałam, ponieważ moje głębsze zainteresowanie Michaelem trwa bardzo krótko- ale wciąż dowiaduję się więcej, co wg mojego brata nazywa się obsesją i jest nienormalne; moja mama też coraz częściej zaczyna tak myśleć...

Oczywiście osoba tak znana jak Michael nie mogła być mi obca- natomiast przez ostatnie kilka lat moje zainteresowanie nim było znikome, a właściwie- prawie żadne. Bardzo podobały mi się niektóre utwory, szczególnie te wciąż puszczane w radiu (choć go raczej nie słucham), ale i szkolnym radiowęźle (niestety stacjonujący tam goście znali chyba jedynie "Billie Jean" ;<).

Większość twórczości (przynajmniej tej obejmującej albumy studyjne) w dużej mierze była mi znana z lat dzieciństwa- pamiętam, kiedy rozpoczęła się wielka promocja HIStory, mój tata kupił wtedy mnie i bratu pierwsze w życiu walkmany, a ja namiętnie przesłuchiwałam kupionego przez niego albumu (oczywiście, niestety w wersji kasetowej).
Pamiętam, że moimi ulubionymi utworami były te, do których obecnie mam sentyment, ale uplasowały się aktualnie na niższych pozycjach (czyt. "Childhood", Michaelowa wersja "Smile", "You are not alone", no i "Earth song")- chyba w szczególności dla tego, że miałam pięć lat (;
Kojarzę też, jak bardzo uwielbiałam teledysk do "Earth song" i jak pierwszy raz go zobaczyłam (;. To było niesamowite- u cioci, bo wtedy nawet nie mieliśmy kablówki...
Ach, a jak się bałam "Thriller'a" :D, koszmary mi się śniły po nocach.

W końcu po tylu latach zaryzykowałam- dałam się ponieść jego świetnej muzyce, jak dla mnie najlepszej na rynku komercyjnym.
No i nie mogę się od niej oderwać (;.

Nie obchodzi mnie, szczerze mówiąc, co pomyślą sobie o mnie znajomi, który kojarzą postać Jacksona przez pryzmat ambitnych brukowców jako "podstarzałego, wybielonego pedofila z odpadającym nosem, rakiem skóry i trądem". Znam prawdę i mam na ten temat własne zdanie, a inni niech żyją w błogiej nieświadomści. Do pewnego momentu coś może stanowić element kampanii reklamowej, ale później staje się gorszące i niesmaczne, jak to się niestety stało w przypadku MJa.

W muzyce, poza MJ' em preferuję klimaty takie jak: indie rock, post rock, nieco metalu progresywnego, folk, neo folk itp, no i muzyka filmowa.

Nieco interesuję się Japonią, a także Chinami (uwielbiaam chińską kinematografię, chińską dynastię Ching- dobra, głównie Pu Yi, ost. cesarza xd, a w przyszłości chciałabym iść na koreanistykę- lub sinoglogię, co mi się nigdy nie uda, bom za tępa na to xd).

Pozostaje jeszcze jedna kwestia- trasa "This is it", na którą nie uda mi się załapać niestety, czego nie mogę przeboleć. Odłożone środki finansowe są z kiedyś tam, ale mama by mnie zabiła, jakbym je na to wydała. Od dwóch dni siedziałam od 6:00 z uchem przy wieży i telefonem w pogotowiu, żeby zadzwonić do studia Zetki. Dziś to zrobiłam, nawet dwa razy złapałam sygnał xdd, ale nikt nie odpowiedział, oczywiście (;. Wiem, że może jestem głupia, ale miałam jakieś nieuzasadnione nadzieje, że zdarzy się jakiś cud :D. Jestem bardzo naiwna, ale cóż, ostatnio opanowała mnie mania tego wyjazdu i mam przeczucie, ze jeśli teraz nie załapię się na koncert Michaela, to przegapię ostatnią taką szansę... Cóż, nie ejst mi to pisane xd.

Przepraszam, że tyle napisałam xd, naprawdę. Można uciąć, skrócić, wywalić, jak wolicie :D. W każdym bądź razie jestem zaszczycona, ze mogę tu być xd i pozdrawiam wszystkich serdecznie (;.
Ostatnio zmieniony czw, 25 cze 2009, 19:07 przez mimi-yoshi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyrzec słowo, by stwierdzić, że głos
Jest krzykiem i nikogo to nie obchodzi

R.W.
Awatar użytkownika
insomniaof

Post autor: insomniaof »

witaj bardzo się cieszę, że się tu zarejestrowałaś. wiele osób nie jedzie na 'This is it' więc nie ma się co martwic nie jestes jedyna ;-)
mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej, rozgość się i miłego postowania. zapoznaj się bliżej z tym 'tajemniczym i mrocznym' światem MJ i jego fanów ;-)
co do nicku jest ok, również interesuję się Japionią
:mj:
Obrazek
last.fm
"Cause Billie Jean is waiting there for you"
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

heyka ;-) witam serdecznie ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

hej;)
po przeczytaniu Twojego posta mam wrazenie ze mamy doczynienie z bardzo interesującą osobą. ;-) Baw się dobrze
Awatar użytkownika
mimi-yoshi

Dziękuję bardzo wszystkim za miłe słowa (; :happy: . insomniaof - bardzo się cieszę, że także interesujesz się Japonią, im więcej wspólnych zainteresowań, ty lepiej ;>.

R.W.
Awatar użytkownika
dangerous_girl

Post autor: dangerous_girl »

Witaj :macha:

Pierwsze co sobie pomyślałam po wejściu tutaj to: "o rany! ale się dziewczyna rozpisała!" ;-) Ale potem tak zaczęłam czytać i czytać....i tak jak wcześniej napisała okussa wydajesz mi się bardzo ciekawą osobą, piszącą w bardzo dojrzały i dobrze przemyślany sposób, naprawdę ;-)

no i wyczytałam, że poza MJ preferujesz też mocniejsze brzmienie, to się chwali ;-)

Pozdrawiam i życzę miłego postowania :-)
Awatar użytkownika
Dirty_Diana_

Post autor: Dirty_Diana_ »

Witaj na forum ;)
mimi-yoshi pisze:Wiem, że mój nick jest beznadziejny
Wcale nie. Wg. mnie jest oryginalny ;)
mimi-yoshi pisze:nie mogę się od niej oderwać (;.
Czujemy to samo ;P
Michael...WRÓĆ DO NAS !

Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

Witaj ;-)
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Witamy na forum.
Obrazek

Post autor: Bi-chan »

Gorąco Witam tak ciekawa osobę na naszym forum. Mam nadzieje że ubarwisz je swoja obecnością.
;-)
:mj:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 121#220121
za wszystko co mi dałeś i dajesz <3
Awatar użytkownika
LiLkaa23

Post autor: LiLkaa23 »

witaj serdecznie
Obrazek
Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

Hmm, ładne "wejście" :mj:

Witaj w naszym gronie ;-)
Obrazek

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Awatar użytkownika
mimi-yoshi

Dziękuję Wam bardzo za ciepłe powitanie ;*. To okropne, że tak wyszło i właśnie tego dnia się tu zarejestrowałam...

Ach, tak w ogóle to ogromna frajda czytać o waszych zainteresowaniach i poznawać Was dzięki temu forum. Niektórzy naprawdę zadziwiają swoimi talentami.

Cieszę się, że tu trafiłam. Myślę, że choć moja przygoda z MJem jest krótka, to będzie trwać bardzo długo, bo czułam to, od kiedy od nowa ją zaczęłam (;. A wasza wiedza o MJ też jest ogromna, niektórzy, ze swoim długim statusem fana, są MJowymi encyklopediami, z których staram się czerpać jak najwięcej.

Jeszcze raz dziękuję i mimo tego, co się wydarzyło, wciąż staram się poznawać MJa, dowiedzieć się, jak świetnym facetem był i pozostanie w pamięci innych ludzi (;.

R.W.
ODPOWIEDZ