Wrocław - co, jak i gdzie?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Maro

Wrocław - co, jak i gdzie?

Post autor: Maro »

Hallo Hallo Wrocław czy mnie słyszysz? MJówki z Wrocławia czy mnie słyszycie?

Na wstępie napiszę że tak wiem mogłem skorzystać z wszechwiedzących Google,ale wolę i chciał bym mieć jakieś informacje od osób sprawdzonych,miejscowych a wiem że takowych jest tu dużo :)
A ja we Wrocławiu przyznam się bez bicia nie byłem,raz tylko na Bus Station w drodze do Szkocji.

A więc najprawdopodobniej będę się wybierał na początku kwietnia na wolne do Wrocławia na jakieś max 3 dni z moją dziewczyną(na początku nie chciała do Polski ale spodobały jej się zdjęcia Wrocławia :D a mnie ciągnie do kraju...),tylko jeszcze nie wiem czy zacznę od Wrocławia kończąc na Krakowie czy na odwrót,ale to mało ważne.

Więc chciałbym abyście mi polecili :

-jakiś niedrogi hostel lub hotel,nie daleko od centrum miasta.
-ciekawe miejsca(chcemy na pewno odwiedzić ogród japoński) gdzie można porobić fajne artystyczne fotki.
-fajne przyjemne w atmosferze puby.
-gdzie raczej nie chodzić wieczorową porą ;-)
-może jakieś spotkanie?

No i jak macie jakiś pomysł co warto zrobić we Wrocku to piszcie :)

Dzięki z góry Wrocławianie :)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Tiger Lilly

Post autor: Tiger Lilly »

*Ogrodyx3 obowiązkowo-japoński, botaniczny i zoologiczny. W kwietniu powinno już być bardzo ładnie :)

*Rynek i okolice-Ratusz, Jaś i Małgosia, ul. Jatki, opera, browar Spiż-rewelacyjne piwo pszeniczne, Ostrów Tumski, wyspa Słodowa...wszędzie po drodze krasnale ;)

*Teatr Lalek, Podwale, fosa miejska

*Plac Grunwaldzki, most Grunwaldzki, Plac JPII

Jeśli chodzi o puby, to ulubioną przez Wrocławian knajpą jest Mleczarnia(nie bez powodu, panuje tam fantastyczna atmosfera-szczerze polecam to miejsce)przy ulicy Włodkowica 5, w pobliżu zabytkowej synagogi. Naprzeciwko jest też fajny pub-Kardamon. Przyjemnie jest także w podziemiach Czeskiego filmu(Rynek) i w większości pubów pod nasypem kolejowym koło dworca PKP-niewielkie, przytulne no i fajnie trzęsie jak przejeżdża nad nimi pociąg :)

Co do hosteli, to można znaleźć 2-os. pokój w samym centrum za ok. 60zł od osoby, np. Cinema Hostel, Avantgarde, czy nowy Boogie Hostel.

W centrum jest bezpiecznie, a na odległe osiedla chyba nie zamierzacie się wypuszczać? ;)

Miło byłoby Cię poznać, więc spotkanie wskazane ;-)
When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
Awatar użytkownika
vivi

Post autor: vivi »

Koniecznie Spiż.Jakbyście nie zahaczyli o Spiż to tak jakbyście w ogóle nie bylo we Wro ;) .Uwaga,tłoczno.Ale czekać warto.

I może by tak Panorama Racławicka.
Awatar użytkownika
Lika

Re: Wrocław - co, jak i gdzie?

Post autor: Lika »

Maro pisze: najprawdopodobniej będę się wybierał na początku kwietnia
Maro a nie dałoby rady wykombinować tak, żebyś zahaczył o Wrocek 1 kwietnia? Początek miesiąca jak się patrzy.
Podpowiedź z mojej strony zupełnie poważna. To nic, że akurat będzie Prima Aprilis ;-)

Rozważasz taką opcję, jeśli najprawdopodobniej zmieniłoby się w na pewno :] ?
Maro pisze: może jakieś spotkanie?
Po Thriller Live :party:

Wrocław jest bardzo ciekawym miastem!
Sporo do zwiedzania, podziwiania, oglądania - ale nie będę się wymądrzać, bo ja nie tamtejsza i sama przez wrocławski MJ'team oprowadzana byłam.
W każdym razie Twoja dziewczyna dokonała trafnego wyboru. Wrocław to miasto z klimatem :)
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Maro, Maro, zapraszamy na 1. kwietnia na imprezę post-Thrillerową :) Oddtańcujemy YANA, co Ty na to? ;)

A we Wrocławiu zapraszamy na poszukiwania krasnoludków :D

http://www.krasnale.pl/
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

No to bilety zakupione :)

Na Niedziele 5-ego Kwietnia :)

Tiger Lilly pisze:Miło byłoby Cię poznać, więc spotkanie wskazane

Reflektuje ktoś na spotkanie wieczorową porą w Niedziele 5-tego?

Nie wiem jak długo będę we Wrocku prawdopodobnie do środy 8-ego.

Potem jadę do Dąbrowy G. do domu :)

Trza by było przedstawić moją British Lassie moim rodzicom :)
Lika pisze:Maro a nie dałoby rady wykombinować tak, żebyś zahaczył o Wrocek 1 kwietnia? Początek miesiąca jak się patrzy.
zu pisze:Maro, Maro, zapraszamy na 1. kwietnia na imprezę post-Thrillerową :) Oddtańcujemy YANA, co Ty na to? ;)

Bardzo chciał bym ale nie dam rady,bo będę w tym czasie jeszcze trumny robił :D wolne od Soboty 4-tego dopiero :)

zu pisze:A we Wrocławiu zapraszamy na poszukiwania krasnoludków :D
Mojej pannie się to spodobało ,te krasnale :)

Tiger Lilly pisze:*Ogrodyx3 obowiązkowo-japońsk :)

*Rynek i okolice-Ratusz, Jaś i Małgosia, ul. Jatki, opera, browar Spiż-rewelacyjne piwo pszeniczne, Ostrów Tumski, wyspa Słodowa...wszędzie po drodze krasnale ;)

*Teatr Lalek, Podwale, fosa miejska

*Plac Grunwaldzki, most Grunwaldzki, Plac JPII
Zapowiada się ciekawie :D :D Dzięki za pomoc :)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
ODPOWIEDZ