Prezentacja multimedialna

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Kasiaaa

Prezentacja multimedialna

Post autor: Kasiaaa »

No, więc tak...
Na informatykę muszę zrobić prezentacje w Power Point na wybrany temat. Wybrałam oczywiście Michaela Jacksona glupija glupija glupija

Jak myślicie co powinnam umieścić, oprócz skróconej biografii i dyskografii ?
We can fly, you know. We just don’t know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground.
Michael Jackson.

loveMJPT
Jethro

Post autor: Jethro »

Jest masa rzeczy które można wybrać, wydaję mi się, że jedną z ważniejszych rzeczy które warto tam gdzieś wpleść to vitiligo dobrze jest uświadamiać ludzi, że kolor jego skóry jest wynikiem choroby a nie xxx. Resztę zostawiam Tobie, powodzenia ;]
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Dużo zależy od czasu prezentacji. Biografia jest długa więc myśle że najważniejsze fakty, zakładam że prezentować będziesz nie do końca wtajemniczonym w życie i twórczość MJ, wiec proponuje zawrzeć w tym krótko i jasno proces i ostateczne jego zakończenie (tak żeby juz nikt wątpliwości nie mial:/) i więcej miejsca dla dorobku artystycznego.
Jest w czym wybierać, fajnie byłoby zacząć już od Jackson 5 :)
A myślalaś o tym by prezentacje przeplatać fragmentami piosenek lub jakiś mix na końcu? :mniam:
Awatar użytkownika
Kasiaaa

Na początku chciałam dać biografie, napisać o zespole Jackson Five i dalej o twórczości solowej. Następnie napisać o Thriller'ze jako najlepszej płycie i nagrodach jakie mu przyniosły. Później o vitiligo, procesie i akcjach charytatywnych Michaela i powrócić do twórczości.
Cały czas oczywiście będzie podkład muzyczny w zależności od tematu danego slajdu taka będzie leciała piosenka.

A co do osoby, która będzie oceniała to mój nauczyciel nawet nie wiedział, że Michael był w Polsce :surrender: :surrender: :surrender:

Jakieś jeszcze pomysły?
We can fly, you know. We just don’t know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground.
Michael Jackson.

loveMJPT
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

dobrze by było gdybyś wplotła tam nowego remixa TGIM i uświadomiła innych,że tę płytę będzie można za niedługo zakupić,każda reklama jest dobra i może przy okazji kogoś przyciągniesz,
Obrazek
Jethro

Post autor: Jethro »

Dokładnie fajnym zakończeniem byłoby puszczenie TGIM, i informacje o Thrillerze: 25th Anniversary Edition, kiedy będzie dostępna w jakiej cenie itp ;P
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Rozumiem że to w power point ale może dałoby radę puścić teledysk nadprogramowo?
Co do samej prezentacji,to ciekawostki i co zabawniejsze anegdoty zawsze ożywiają publiczność:) Na to też można postawić.
Awatar użytkownika
Kasiaaa

Obrazek

Możecie mi po kolei od lewej wymienić imiona chłopaków?
Michael Jackson.

loveMJPT
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

napisałam do ciebie na gg wiadomość,ale chyba nie masz włączonego
Obrazek
ODPOWIEDZ