Maverick - witam

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Maverick

Maverick - witam

Post autor: Maverick »

Cześć!

Witam Was wszystkich! Po godzinnej przygodzie w Waszym systemem rejestracyjnym, jestem wśród Was ;)

To może zacznę od tego po co tu jestem, bo są to na razie cele czysto egoistyczne ;)

A zatem: jakieś cztery/pięć dni temu, nagle i naprawdę niespodziewanie silnie ożyła we mnie miłość z czasów zerówki: MJ właśnie.Więc ostatnie kilka dni niewiele więcej w życiu robiłam poza siedzeniem przy kompie, nielegalnym ściąganiem muzyki Michaela (mam zamiar oczywiście zastapić ja oryginalną, z Waszą pomocą) i gapieniem się w filmiki na YT. Całość ukoronowana jakimś dziwnym katharsis wczoraj wieczorem, na nocnym spacerze, przy "Childhood".

W związku z powyższym, mój nieomylny system alarmowy wykrył, że nie jest to faza przelotna i przemijająca, ale że szykuje mi się jakiś dłuższy romans z Moonwalkerem... a już dziś rano dodatkowo utwierdziło mnie w tym to stare, znajome uczucie: rządza wiedzy: jak?, dlaczego?, co? , gdzie?, z kim?

Sama jestem moderatorem strony muzycznej i międzynarodowego forum (może nie przyznam się na razie czyjego, bo ten mój padalec sobie uzurpuje prawo do tytułu "króla popu", ale bez obaw, nie grozi mu to ;) ), więc zdaję sobie sprawę z ciężkiej pracy osób próbująych jakoś ogarnąć grupę, która ma ochote sobie podyskutować o swoim idolu, ale nie tylko...

Mam więc w związku z tym pytanie, bo nie chcę tu robić bałaganu. Gdzie mogłabym zadawać Wam-ekspertom (podejrzewam, że jak na każdym forum, jest tu grupa "wszystkowiedzących", więc to ich będę zamęczać) pytania o Michaela? Z tego co widziałam, w dziale "MJ", jak ktoś ma jakieś pytanie, to zakłada osobny temat. Też mam tak zrobić? "Maverick - 100 pytań do?" ;D Jeśli tak to nie ma problemu.

Nie wiem czy moderatorzy jakoś pasjami czytują dział przywitań, ale mogę coś polecić: osobny dział forum: pytania i odpowiedzi. Genialna sprawa, forum staje się bardziej przejrzyste, a ciekawscy moga zadawać swoje pytania w jednym miejscu nie robiąc bałaganu.

Pozdrawiam wszystkich i bardzo przepraszam za rozwlekłość: jeśli kiedyś poczuję się na tyle kompetentna by przejść od zadawania pytań do dyskusji, to będziecie jeszcze cierpieć z tego powodu.

Kaśka
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Witaj Kaśka!
No to nieźle Cię wzieło! Miło, ze tu jestes, a co pytań: zadawaj w głównym dziale jesli chodzi o Michaela Artystę, czasem pewnie Ci sie zachce zapytac o coś mniej konkretnego to wtedy hydepark jest najlpeszy, a jesli potrzebujesz info o czymś z dyskografii no to chyba widzisz gdzie pytac :)

Witaj! Baw sie dobrze! i ucz sie! :))

...pzdr
siadeh_the_vampire
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
dzina

Re: Maverick - witam

Post autor: dzina »

Oooooo, witam Wrocławiankę. Have fun. :party:
Maverick pisze:(...) nielegalnym ściąganiem muzyki Michaela (mam zamiar oczywiście zastapić ja oryginalną, z Waszą pomocą)
No ja myślę! :diabel:
Maverick pisze: Sama jestem moderatorem strony muzycznej i międzynarodowego forum (może nie przyznam się na razie czyjego, bo ten mój padalec sobie uzurpuje prawo do tytułu "króla popu", ale bez obaw, nie grozi mu to ;) )

J. Timberlake?
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Co?
Wrocław?
WROCŁAW!

Jest nas kilka w tym mieście... ;-)
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Witam serdecznie kolejną Kaśkę w naszych skromnych progach :)
Ja z Pomorza, ale do Wrocławia mam słabość... ojj taak! :party:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Maverick

Justin?? Oj nie... Ostatnio pomyślałam o nim słuchając "Off The Wall"... Myślałam, że chłopak wymyślił COKOLWIEK sam... a tu nie... wszystko zerżnięte od M.J. - śpiew (wczesny Mike, okolice "Don't Stop Till You Get Enough"), taniec (wiadomo jak jest, Justin technicznie daje radę, ale dzikości, pasji i umiejętności M.J.'a to dla niego nieosiągalny kosmos...), beatbox, układy. I nie byłoby w tym nic bulwersującego, bo tworzenie polega na tym, że bierze się coś co już istnieje, i na tym buduje się coś nowego. Tylko, że Justin o tym drugim etapie zapomniał. Sam Michael w wywiadzie powiedział o "wielkich tańca": "They came up with these dances. All I did was enhanced the dance." Pięknie powiedziane, zabiło mnie to "all I did", nie dość, że z naprawdę rzucającą na kolana skromnością, to jeszcze zawierające w sobie całą filozofię budowania i rozwoju ;)

Poza tym... Justin sobie znalazł niszę i niech tam siedzi, któlem niczego nigdy nie zostanie... (bez urazy, peace & love :diabel2:)

Mówiłam, że gaduła jestem... jedna mała kwestyjka i wyszedł mi elaborat ;D

Dobra, jakoś sobie z tym zasypywaniem Was pytaniami poradzę. Tylko nie bić jak zadam pytanie na jakiś wałkowany już temat, przejrzę oczywiście forum mniej więcej, ale zawsze może tak być, że coś pominę. Dajcie mi wtedy tylko linka do opowiedniego tematu, to sobie tam pójdę i poczytam.

Dobra, nie przynudzam. Pozdrawiam Wrocławian i nieWrocławian!
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Maverick pisze:Sam Michael w wywiadzie powiedział o "wielkich tańca": "They came up with these dances. All I did was enhanced the dance." Pięknie powiedziane, zabiło mnie to "all I did", nie dość, że z naprawdę rzucającą na kolana skromnością, to jeszcze zawierające w sobie całą filozofię budowania i rozwoju ;)
No i pytanie za co my kochamy MJ'a naprawdę wydaje się zbędne. ;-)

Witam! :happy:
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Witam na forum ;-)
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Re: Maverick - witam

Post autor: M.Dż.* »

Przede wszystkim, witam :-)

Po drugie....
Niech mi ktoś powie, skąd się nagle tyle Kasiek namnożyło?
Kiedy chodziłam do szkoły to nie było ani jednej :knuje:
No, przepraszam- przez dwa lata, w szkole podstawowej były - 7 na 9 dziewczyn w klasie :wariat:
Ale to się nie liczy.....
Maverick pisze:To może zacznę od tego po co tu jestem, bo są to na razie cele czysto egoistyczne ;)
E tam- wszyscy jesteśmy w pewnym sensie, egoistami.
Witaj w klubie :party:
Maverick pisze:Mam więc w związku z tym pytanie, bo nie chcę tu robić bałaganu. Gdzie mogłabym zadawać Wam-ekspertom (podejrzewam, że jak na każdym forum, jest tu grupa "wszystkowiedzących", więc to ich będę zamęczać) pytania o Michaela?
A mamy tu parę takich Encyklopedii - zwykle chętni do pomocy ;-)
Co do zadawania pytań to sugeruję zawsze najpierw skorzystać z wyszukiwarki :-)
Tematów jest u nas niczym mrówek, więc jest duża szansa, że coś się zawsze zdubluje, tym bardziej że MJówki to naród bardzo dociekliwy jest :cool:
Jakby się nie udało znaleźć to tak, jak wspomniała już Siadeh_, najlepiej wrzucić temat do działu o MJ lub do Hyde Parku- w zależności o rodzaju pytania ;-)
Jakby co, będziemy przesuwać :diabel:
Maverick pisze:Nie wiem czy moderatorzy jakoś pasjami czytują dział przywitań, ale mogę coś polecić: osobny dział forum: pytania i odpowiedzi. Genialna sprawa, forum staje się bardziej przejrzyste, a ciekawscy moga zadawać swoje pytania w jednym miejscu nie robiąc bałaganu.
Widzisz, pomysł banalny, ale u nas by się raczej nie sprawdził.
Naród MJówczy, jak zapewne się wkrótce przekonasz, to ludzie o fantastycznych skłonnościach do off-top'owania gdzie się da.
I to w sobie bardzo lubimy, żeby nie było :hahaha:
Dlatego, czasem zakładasz temat o kalafiorze, a w międzyczasie przechodzi on przez szereg przeobrażeń typu: kalafior --> rzodkiewka--> ziemia --> "Earth Song" :wariat:
Najbardziej mnie zawsze zadziwia fakt, że wszystkie te off-top'y są ze sobą bardzo płynnie powiązane, więc nawet wymoderować nie ma jak ;-)

Anyway- have FUN! :happy:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Maverick

Ach, no to bosko... off topiki rządzą, zawsze, jako moderator byłam tego zdania :happy:

Też byłam w każdej mojej szkole jedyną Kaśką, w mojej grupie na studiach też drugiej nie ma, za to na roku... z 20!! A było tak ekskluzywnie... dlatego w sieci funkcjonuję jako Mav najczęściej.

Będę oczywiście dokładnie sprawdzać wszystko, wiem jak to jest, jak ktoś na forum zada pytanie typu: "a jaki jest tytuł jego drugiej płyty?" w momencie gdy można odpalić Google i cała wiedza tego świata staje przed delikwentem otworem :diabel:

Ale są też pytania trudniejsze... np. czy "In Our Small Way" z "Ben" brzmi identycznie jak na "Got To Be There"... i jeśli tak to dlaczego została wybrana aby pojawić się tam ponownie? No tak, już off-topikuję w temacie powitalnym ;)
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Maverick pisze:Justin?? Oj nie...
Pytam tylko z czystej ciekawość jakie masz forum. :) A więc kto sobie uzurpuje tytuł króla popu? ;-)
Maverick

Jeszcze kilka lat i nauczę się na krótkie pytania krótko i treściwie odpowiadać... sorry dzina za moje gadulstwo glupija

Robert Peter Williams (tak, 17 lat temu ktoś bardzo podły wymyslił mu imię "Robbie" :snajper: )

Rob nie uzurpuje sobie niczego, to nieśmiały chłopak z ogromnymi komplekasami jest... ale zdarzało mu się w konwersacjach z widownią temat MJ i królestwa popu poruszać. Ech... zawiła sprawa, a ja tu jestem żeby od tego matoła odpocząć :diabel:
>>aGa<<

Post autor: >>aGa<< »

Witam na forum i zapraszam do częstego używania Go :-) .
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Mój pierwszy post w dziale przywitań, ale takie osoby miło witać.

Nie często pierwsze wrażenie obrazuje taką pasję i profesjonalizm, z jakim osoba podchodzi do sprawy(czyt. forum, praca...)

Pisz jak najwięcej i jak najrozleglej. Widać, że masz wiele do powiedzenia i sporo z tego jest wartościowe.
Obrazek
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

Witaj i baw sie dobrze! :happy:
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
ODPOWIEDZ