Edyta Górniak

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Faza17

Edyta Górniak

Post autor: Faza17 »

Sami zobaczcie fenomen......Co o tym sądzicie?? http://www.youtube.com/watch?v=zAB-aIsB7AY :happy:
Awatar użytkownika
verter

Post autor: verter »

Rzeczywiście, głos fenomenalny. To chyba najlepsza wokalistka jaką mamy, szkoda, że nie nie wykorzystujemy jej talentu.
"To be alone is to be different, to be different is to be alone"
Suzanne Gordon

Moja generacja
Awatar użytkownika
Faza17

No właśnie....jak to słuchałem to aż mi ciary przechodziły przez plecy. japrosic wielkie poszanowanie dla Pani Górniak.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
malina19

Post autor: malina19 »

tak to jest swietne Edyta Górniak zawsze bedzie u mnie w czołówce zawsze kojarzyłam ją z Whitney Houston obie pieknie spiewaja fenomenalne głosy btw coś Whitney--->cudowne ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=8EbYmMb4 ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=Hp0InVyJ ... ed&search=
(mam nadzieje ze autor tematu nie ma za złe ze wrzucilam cos Whitney, ale nie chce zakładac nowego tematu nenene )
Obrazek
Awatar użytkownika
Faza17

Oczywiści ze nie mam Ci tego za złe.... nenene
Obrazek Obrazek
Adek

Post autor: Adek »

Faktycznie wymiotła tą piosenką. Aż postanowiłem zakupić jej dwie płyty na allegro, bo do tej pory nie miałem żadnej:-) A ja dodam nieskormnie, że miałem przyjemność zobaczyć ją w sobote w Warszawie na żywo na tym polsatowskim Pikniku Rodzinnym. I musze powiedzieć, że jest w niej coś co nie pozwala oderwać od niej wzroku, kiedy śpiewa.
Awatar użytkownika
Asieńka =D

Post autor: Asieńka =D »

Ona naprawde świetnie śpiewa... japrosic ukłony dla pani Edyty Górniak że tak potrafi zaśpiewać na żywo.. nie wielu jest takich w dzisiejszych czasach. Ja zawsze ją lubiłam. A dużo osób odwrócilo się po tym nieszczęsnym hymnie :surrender:
Znakomita piosenka :-) znakomite wykonanie :-)
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

W mojej opinii - cały ten program "Jak oni śpiewają" był pomyłką... Przynajmniej spośród "wokalistów" startujących w pierwszej edycji NIKT nie powinien wygrać. ŻADEN z uczestników nie zasługiwał ani na kontrakt płytowy, ani na brylantowy mikrofon...
Wystarczyło tylko, że ONA weszła na scenę, a wszystkie Natasze, Agnieszki, etc... stopniały do rozmiaru okruszka. Wyblakły niczym księżyc wraz z nadejściem świtu... Promowanie takich "talentów" uświadamia mi tylko jedno - w jak kiepskiej kondycji jest nasza rodzima scena muzyczna :-/
Edyta to zjawisko. Jeden z najlepszych kobiecych głosów (o ile nie najlepszy!) w naszym kraju. Uroda jak z żurnala, warunki wokalne a la Mariah Carey, czy Celine Dion ( do Whitney Houston troszkę jej brakuje, moim skromnym zdaniem - ale też nie powiem, żeby to jakaś wielka przepaść była ) Kiedy wychodzi na scenę to po prostu JEST. Gdy zaczyna śpiewać hipnotyzuje... Ciągle się zastanawiam - czemu mimo ogromnego talentu nie udało jej się zrobić wielkiej, międzynarodowej kariery? Przypuszczam, że ktoś źle tym wszystkim pokierował. Zamiast pomóc zaszkodził...
Edyta kobieto, czemuś Ty się musiała w Polsce urodzić :smutek: ???!!!

Podobno już szykują drugą edycję "Jak oni śpiewają" :surrender:

Jeśli znowu zaangażują Edytkę, będę zmuszona oglądać.... :wariat:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
wapniak72

Post autor: wapniak72 »

To co piszecie jest prawda, Edyta posiada niesmaowite warunki. Nikt natomiast nie wspomniał o jej największym problemie, mianowicie cięzkim chrakterze, który nie pozwolił jej osiagnąc sukcesu. Kobieta, która prawie zwycieżyła Eurowizje oraz olsniewała swa uroda nie odniosła znaczącego sukcesu, dziwne prawda?
Obrazek
Awatar użytkownika
Lika

wapniak72 pisze: Nikt natomiast o jej największym problemie, mianowicie cięzkim chrakterze, który nie pozwolił jej osiagnąc sukcesu.
Jestem ciekawa na czym opierasz swoją opinię? Znasz Edytę Górniak? Ja niestety nie, więc nie mogę nic powiedzieć o jej charakterze. Miałam ją poznać osobiście jakiś czas temu... Niestety mój zagubiony pech odnalazł się w najmniej odpowiednim czasie - jak to zazwyczaj bywa i wszystko się posypało... Chyba nigdy sobie tego nie wybaczę :zly: Nieważne... Chodzi mi tylko o to, czy przypadkiem nie opierasz swojej wiedzy na brukowcach, badź durnowatej publikacji Piotra Krysiaka (btw - redagował "Fakt") pt: "Edyta Górniak - Bez Cenzury" Miałam nieprzyjemność to czytać. Raz i nigdy więcej! Sięgnęłam po "książkę" z czystej ciekawości. Głównie z tego względu, iż żadna inna biografia Edyty nie jest dostępna na rynku. Póki co... (no Edytka napisz coś japrosic ) Żenująca pseudo-literatura. Nie wiem jakie IQ trzeba mieć, żeby traktować to jako wiarygodne źródło informacji o piosenkarce... Krótko mówiąc coś na poziomie: "Michael Jackson - Superstar" :mlotek: Zdecydowanie odradzam!

Ja odnoszę nieco inne wrażenie jeżeli chodzi o Edytę. Podglądałam sobie wyrywkowo "Jak oni śpiewają" / jako że kibicem tego programu naprawdę nie jestem :wariat: / Przyciągała mnie do niego osoba Edyty właśnie... Przysłuchiwałam się temu jak ocenia uczestników. Co mówi. Widać, że jest profesjonalistką. Zna się na rzeczy. Zna swoją wartość - no i bardzo dobrze! O to chodzi. Według mnie to zaleta, a nie wada!
Bez względu na to, co się o Edycie mówiło - ja zawsze odbierałam ją jako osobę ciepłą, stosunkowo skromną ( jeśli weźmiemy pod uwagę to jaką karierę zrobiła w naszym kraju ) i na pewno bardzo wrażliwą. Nawet jeżeli czasem miewa "gwiazdorskie fanaberie" to ma do tego pełne prawo. Tutaj w Polsce osiągnęła status "Divy". Mariah Carey, czy Whitney Houston też kapryszą, (patrz. chociażby pamiętny występ Whitney w Sopocie glupija ) i nikt im za to głowy nie ukręca. Wiadomo gwiazda może więcej :)

Myślę więc, iż przyczyn powodzenia, bądź niepowodzienia nie należy się doszukiwać w charakterze gwiazdy - tylko raczej w układach, układzikach i kontaktach panujących w showbusinessie. Komuś widocznie bardzo zależało, żeby "dziewczynie z Polski" jednak się nie udało... :surrender:

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Lilith

Post autor: Lilith »

A czy to wykonanie oby na pewno było live? Jeśli faktycznie tak, to ja też jestem pod wrażeniem ;-)
"Nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit"
/nie byłoby wielkiego geniuszu bez domieszki szaleństwa/
Awatar użytkownika
Faza17

Moim zdaniem na pewno było live :happy:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Lika

Lilith pisze:A czy to wykonanie oby na pewno było live?
Tak, zdecydowanie było live :-) Ona zwykle "nie boi się" śpiewania na żywo. Bo czego tu się bać, jeśli się coś po prostu robi dobrze :party:
Tylko w życiu bywa tak, że sam talent sukcesu nie gwarantuje / zdolnych ludzi jest naprawdę wielu w każdej dziedzinie /
Dlatego w parze z talentem MUSI iść jeszcze szczęście...

P.S. Czasem szczęście jest nawet ważniejsze od talentu, ale może już nie bedę sypać nazwiskami... :glupi:

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Lilith

Post autor: Lilith »

Tak, zdecydowanie było live
No to ja jestem teraz już "speechless". Powiem tylko, że pokazała jak się śpiewa;)
"Nullum magnum ingenium sine mixtura dementiae fuit"
/nie byłoby wielkiego geniuszu bez domieszki szaleństwa/
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Lika pisze:
wapniak72 pisze: Nikt natomiast o jej największym problemie, mianowicie cięzkim chrakterze, który nie pozwolił jej osiagnąc sukcesu.
Jestem ciekawa na czym opierasz swoją opinię? Znasz Edytę Górniak? Ja niestety nie, więc nie mogę nic powiedzieć o jej charakterze.
Niestety, Liko, ja również nie znam Edyty Górniak osobiście, ale wiem, że w środowisku muzycznym ludzie zwyczajnie boją się z nią pracować.
Bo... podpisuje kontrakt, a potem nie wchodzi na scenę.
Bo nie- po prostu, bo ma jakiś swój powód emocjonalny, który powoduje, że nagle wycofuje się z kontraktu, stwierdza, że jednak jej to nie pasuje.
Oczywiście, Edyta Górniak nie bywa na imprezach jako "zapchajdziura", więc tego typu zachowanie ze strony gwiazdy powoduje, że cała impreza się sypie, a agencja, którą ją organizuje ponosi ogromne koszty i .... traci dobre imię na rynku.
Dlatego, duże firmy, omijają Edytę Górniak szerokim łukiem tym bardziej, że nikt nie chce ryzykować (a tego typu wieści rozchodzą się w branży bardzo szybko).
A szkoda, bo osobiście, mogłabym podpisać się pod Twoją opinią na temat umiejętności Edyty Górniak, obiema rękami.
Uważam, że to ogromny talent i osobowość, źródło energii i wielki KTOŚ.
Ale nawet artystów, wielkie gwiazdy, obowiązują pewne zasady, bez których funkcjonowanie w show-BIZNESIE jest niemożliwe.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
ODPOWIEDZ