Najciekawszy program telewizyjny

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
MJJ

Najciekawszy program telewizyjny

Post autor: MJJ »

http://wwitv.com/t1/b3511.asx

Edit: po dwóch godzinach miś zmienił pozycję.
Obrazek
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

A co zmienił? bo ja widze jego plecy, na początku uważałam, że to małpa. Ja myślałabym, że to ciągle te same zdjęcie, tylko liscie się poruszają :wariat: .
Obrazek
i can't stop now, i won't stop now
Awatar użytkownika
MJJ

To był (może jeszcze będzie) przeważnie śpiący miś koala.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Misiek zjadł dzisiaj chyba za dużo liści, bo wygląda na pijanego :)
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Re: Najciekawszy program telewizyjny

Post autor: SUNrise »

Weszłam sobie pod ten link zobaczyć co Cię tak zafascynowało :]

Jest miś - siedzi na drzewie i lekko się chwieje.

Ja widziałam niedawno na TVP1 film o zwierzętach Australii w ich naturalnym środowisku (no, może nie tak do końca w naturalnym, już nie. Ale w każdym razie wciąż na wolności). I tamtejsze koale były bardzo żywiołowe, radosne, pełne życia. Biegały sobie, przeskakiwały ogrodzenia domostw by dostać się do eukaliptusów rosnących u ludzi w ogrodach...

A ten miś wygląda na sennego i otępiałego jakby stracił sens życia :(. Zresztą co mu pozostało zamkniętemu w klatce - monotonia egzystencji: siedzieć na gałęzi, spać i czasem przegryźć liścia.

(po kilku minutach)
- teraz kamera pokazuje puste drzewo bez misia. Nie wiem czy zszedł czy spadł. Kurcze no :/, rozpisałam się tu i przegapiłam ten moment, prawdopodobnie najważniejsze wydarzenie jego dzisiejszego dnia.

edit:
23:23 - miś wrócił na drzewo, śpi przodem do kamery.

(ja też idę spać)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJJ

SUNrise pisze: Weszłam sobie pod ten link zobaczyć co Cię tak zafascynowało :]
Z jednej strony oglądanie tego przekazu jest straaasznie nudne - ale z drugiej strony zaciekawiło mnie na tyle, że raz na jakiś czas wchodzę na minutkę i sprawdzam co słychać u misia.
SUNrise pisze: A ten miś wygląda na sennego i otępiałego jakby stracił sens życia :(. Zresztą co mu pozostało zamkniętemu w klatce - monotonia egzystencji: siedzieć na gałęzi, spać i czasem przegryźć liścia.
Dobrze powiedziane......
SUNrise pisze: - teraz kamera pokazuje puste drzewo bez misia. Nie wiem czy zszedł czy spadł. Kurcze no :/, rozpisałam się tu i przegapiłam ten moment, prawdopodobnie najważniejsze wydarzenie jego dzisiejszego dnia.
Najciekawszy moment na jaki mi udało się trafić był taki, że misio jak zwykle sobie spał, zza kadru wysunęła się jakaś ręka w białej rękawiczce i pogłaskała misia - miś się obudził i wyraźnie nie był z tego zadowolony.

A tak poza tym to szkoda, że kamera nie obejmuje większego fragmentu pomieszczenia, bo nie widać co misio robi jak zchodzi z gałęzi.

SUNrise pisze: edit:
23:23 - miś wrócił na drzewo, śpi przodem do kamery.
A teraz wypiął się tyłem i śpi.

Ps. Tak wogóle to koale chyba i na wolności dużo śpią.
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Skoro już mamy swoje zwierzątko online to pomyślałam, że powinniśmy nadać mu jakieś ładne imię :).
Będzie mi bliższy emocjonalnie :)
Hmm, a w jakim kraju on przebywa?
A tak poza tym to szkoda, że kamera nie obejmuje większego fragmentu pomieszczenia
Chciałam do niego zajrzeć, i co? Teraz kamera pokazuje całkiem coś innego. Jakiś park i fragment białego budynku... Nie ma miśka >(
Ps. Tak wogóle to koale chyba i na wolności dużo śpią.
tak średnio 18 godzin na dobę.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
jolene_

Post autor: jolene_ »

Może teraz będą pokazywać jego wybieg? To będzie bardzo pasjonujące jeśli tak- ciągle będzie spał i do tego kamera będzie dalej ;) .
Ja zawsze jak na niego patrzyłam to spał tyłem. A patrzylam ze 3 godziny razy dwa. Pech...
Obrazek
i can't stop now, i won't stop now
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

jolene_ pisze:Pech...
No w sumie fajne imię :-)

Tyle, że miśka nie ma...
Jakoś mi smutno.
Iza_

Post autor: Iza_ »

Przygnębiające to jest.
Nie wiem czemu.
Dziwnie się czuję przez tego misia i to otoczenie.
Te drzewa mają jakiś taki przesadny spokój w sobie , a ta przestrzeń jest taka jakaś dziwna.
Tak jakby coś się zatrzymało w miejscu.
No a misia nie widze :smutek:.
Chyba go nie ma.
Awatar użytkownika
MJJ

Cholera, ukradli miśka ???
Wystarczyło wyjechać na kilka dni i już go nie ma :smutek: :beksa:
SUNrise pisze:Skoro już mamy swoje zwierzątko online to pomyślałam, że powinniśmy nadać mu jakieś ładne imię :).
Mi się najbardziej podobało "Misiek" lub "Misio".
SUNrise pisze: Hmm, a w jakim kraju on przebywa?
W obecnej sytuacji należałoby powiedzieć przebywał - w USA w Riverbanks zoo. Jak znajdę chwilę to sprawdzę może na ich stronie internetowej jest jakaś informacja o miśku.
Obrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Z koalą wszystko w porządku to tylko problemy techniczne z kamerą.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
MJJ

SUNrise pisze:Skoro już mamy swoje zwierzątko online
Uwaga, uwaga.

Teraz mamy dwa zwierzątka online - jeden misiek "śpiący" koala zmienił się w dwie ruchliwe małpki.
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

MJJ pisze:
SUNrise pisze:Skoro już mamy swoje zwierzątko online to pomyślałam, że powinniśmy nadać mu jakieś ładne imię :).
Mi się najbardziej podobało "Misiek" lub "Misio".
Aj, tylko nie Misio.
Mam wrażenie, że każde zwierzę które miałoby świadomość że nadano mu imię Misiek, Misio, Misiu by się obraziło. Raz - nie kojarzy mi się zbyt świetnie, gdyż to takie "wiejskie imię" nadawane psom. U mnie w jednej wsi co drugi kundel ma na imię Misiek, Misiu. Zresztą we wsi obok podobnie :/. Straszne!
A po drugie zbyt kojarzy mi się to "imię" z traktowaniem zwierząt jak miłych w dotyku przytulanek. A zwierzęta mają swoją osobowość, charakter i nie lubią być wykorzystywane do zaspokajania emocjonalnych potrzeb ludzi, pełnić funkcji ich "słottkich", żywych misiów-przytulanek. Tak sobie myślę, że gdyby zwierzęta umiały mówić ludzkim językiem, to pierwsze co by zrobiły, to podałyby nas-ludzi za to do sądu.

Lubię nadawać takie imiona które coś znaczą i nazwałam tego koalę Vappu. Jeśli się komuś nie podoba, no problem, ale ja tak czy inaczej będę na niego w ten sposób mówić.
Pomyślałam, że koale przychodzą na świat zazwyczaj w marcu-kwietniu, na początku wiosny. Słowo Vappu oznacza "święto wiosny".
ObrazekObrazek
>>aGa<<

Post autor: >>aGa<< »

Vappu - bardzo podoba mi się to imię i ma ładne znaczenie.
Vappu - z jakiego to jest języka?
ODPOWIEDZ