Nowy Notebook - Porady, Opinie.

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Malwina24

Nowy Notebook - Porady, Opinie.

Post autor: Malwina24 »

Wiecie co , planuje zakup nowego notebook'a ale ,że niezabardzo sięna tym znam to prosze o małe porady !!!!!!!! Najlepiej od kogoś kto takiego sprzetu używa . Ja preferuje FS , HP , SONY , czy Toshibe ale może jest ktoś kto zna inne dobre marki ????????????? Prosze piszcie japrosic !!!!!!!! Czekam na pomoc ........
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Ja od miesiąca ma ACER`a jestem bardzo zadowolony. Czytałem, że Acery to raczej sprzęt marny w porównaniu do HP czy Sony ale ja nic takiego nie odczuwam.

Brakuje mi troszkę gniazd USB(są 2)

Dostałem w spadku po mamusi, ona też była zadowolona. Nabyła HP`ka. Różnica jest raczej w wyglądzie i wykonaniu. Aluminiowe wykończenia, dokładne połączone części i o niebo lepsze głośniki. Nie wiem czy to kwestia tego że HP jest znacznie nowszy ale takie szczegóły są zauważalne.

Warto dodać, że chodzi o

Acer travelmate 233x
HP NX 7400
Obrazek
Awatar użytkownika
Commoner

Post autor: Commoner »

Firma Asus ma porządne notebooki.
Awatar użytkownika
Cocking

Post autor: Cocking »

Ja mam Siemensa :surrender: :komp:
Awatar użytkownika
Malwina24

dzięki wielkie za rady ja chciałam kupią ACERA ale mi w sklepie odradzono więc nadal szukam i sama nie wiem co mam robić . Jak narazie zawsze pracowałam na FS i nigdy złego słowa o nich powiedzieć nie moge ale one nie są ładne a o estetyke mi chodzi . No chyba że kupie zwykłego PCta????!!!! Ale to chyba się nie opłaca..........Ale widze po gifie że raczej w Simensa inwestować nie warto ???????

Obrazek
Awatar użytkownika
Archi

Jeżeli potrzebujesz tylko do domu to nie opłaca się Laptopa. Dobry taki jak przywołany HP kosztuje jakieś 3500 zł. Nie ma co liczyć na modernizację bo to kosztuje majątek, wiem bo sam szukam dla siebie DVD i pasujące kosztuje jakieś 200zł gdzie normalne 100. O kartach i ram lepiej już nie wspominać.

Przyzwoity komputer złożysz za 1500 zł, a do tego dostajesz możliwość modernizacji i pozbywasz się strachu przed wylaniem czegoś na klawiaturę. Jeżeli nalejesz w laptopie który był włączony to masz roz... cały sprzęt.

Co do ACER`ów to bateria trzyma fatalnie, więc jeżeli planujesz podróże to nie zabieraj ACERa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Malwina24

ja osobiście mam teraz zwykłego PCta !!!!!!!!! Po prostu koszmar .........komentować nie będe cały czas jest praktycznie nieczynny teraz dopiero co go z serwisu odebrałam fakt ma 5 lat ale jest po prostu do d........y koszmar po prostu siły juz nie mam !!!!!!!!!!!!! :rocky: dlatego chciałam zainwestować tak z 3000 w laptopa najlepiej HP Pavilon czy jakoś tak ale one jak na razie są po 3500 a tyle nie mam :-/ nie planuje podruży ale ja nie gram w gry , tylko z netu i Office korzystam no oczywiście z multimediów ale to tyle . Chciałam notebooka bo mało miejsca zajmuje a ja mam małe mieszkanko i każdy metr na wage złota !!!!!! glupija dlatego myślałam o czymś małym i mobilnym co bym go mogła na uczelnie zabierać .........

Obrazek
Awatar użytkownika
Archi

Ja na twoim miejscu postawiłbym na zwykłego. Nie wiem ile miejsca musiałbym zaoszczędzić, żeby wydać 2000 kawałki więcej. Ale zrobisz jak zechcesz.
Obrazek
thewiz

Post autor: thewiz »

Jesli laptop to ze sredniej klasy tylko Toshiba albo HP, jesli chodzi o najlepsze to bewzglednie Sony. Inne Acery, Asusy, Fujitsu i Simensy sie po prostu nie umywaja. Dobre sa jeszcze Apple, ale raczej malo dostepne w kraju.
Za 3 tysiace mozna kupic juz bardzo fajny komputerek. Ach, te ceny polecialy na leb na szyje. Osobiscie mam Toshibe i oddam ja tylko za Sony :-)
Awatar użytkownika
Malwina24

no ja wiem że SONY to wypas ale jakoś do tej firmy (nazwy) mam uraz przez to co było z MJ wiem , wiem, głupia jestem !!!!!!!!!!!! Chyba się skusze na HP pavilion to taki teraz nowy z J-YZ czy jak to sie pisze reklama była z wyglądu mi się podoba i sirodek całkiem przyzwoity ma . To smieszne bo w Łodzi fabryka DELA powstaje ale notebooka tej firmy to z latarką szukać by można . Co do APPLE to może bym i na raty go wzieła ale w Łodzi tylko białe są a takie to odpadają wole ciemniejsze !!!! a może ktoś używa HP i powiedział by coś o tym??????????????PLZ

Obrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Ja polecam HP.

Masz stary sprzęt, którego nie warto pewnie już modernizować - dlatego masz uraz do stacjonarnych.
Technika w komputerach leci do przodu bez opamiętania - notebooka się raczej nie modernizuje wcale, a stacjonarnym można wszystko po trochu zmieniać, a na dodatek tej samej konfiguracji stacjonarny będzie ze 2 razy prawie tańszy (lub i więcej) niż notebook.

Kup sobie stacjonarny, z monitorem LCD (lub takim szklanym - zajebista sprawa!!), który zajmie Ci tyle miejsca co ekran notebooka, a co lepsze... możesz sobie strzelić 19" (cali) lub 21" i to jest efekt, a przy notebooku - max. 15,4" (tyle mam ;]).
Do tego stacjonarnego zestawu jakaś mała super klawiaturka, mała myszka (jedno i drugie może być bezprzewodowe)... aż sie rozmarzyłem... a stację roboczą zamykasz sobie z boku biureczka, gdzieś z boku, nawet nie widać, możesz na tym postawić kwiatki ;)

Jeśli nie potrzebujesz mobilności - sorry, notebook jest w takim przypadku głupotą, chyba, że ktoś jest po prostu uzależniony od posiadania "gadżetów".
...
maryska17

Post autor: maryska17 »

o znalazłam temat. ;-)

Może by ktoś wyraził opinię: który laptop lepiej kupić Asusa czy Toschiby?

Planuję zakup, a chciałabym kupić takiego żeby starczył na kilka lat.
Może proponujecie coś konkretnego?? (jak możecie zapodajcie jakieś linki)
Na razie znalazłam taki, ale szukam lepszego http://www.komputronik.pl/Notebooki/Asu ... ,id,65288/

Czekam na propozycję, dziękuję ;-)
Gone Too Soon... We see again but not yet, not yet.... in the sky on the better side... I love You My King! Forever:*

I believe that we can change the world... this begun Michael The King Of Pop... help him...

FOREVER! Thank You My King!
Canario

Post autor: Canario »

zdecydowanie ASUS
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

Tylko HP ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
kaja-unbreakable

Post autor: kaja-unbreakable »

ja osobiście preferuję sprzęt marki Apple... niedawno miałam wybierać pomiędzy PC a jakimś kompem od Apple... i wybrałam PC (choć rodzice mają oboje MacBooki) ze względu na lepsze parametry i większą kompatybilność z innymi komputerami, oraz ze względu na to że większość programów/gier przeznaczonych jest głównie na Windowsa a nie na Mac'i. Właśnie piszę z cztero rdzeniowego, stacjonarnego kompa HP Pavilion Elite i walę głową w stół że nie wzięłam Mac'a.
W przeciągu kilku miesięcy byłam z nim chyba ze 4 razy w serwisie, i czasami aż mnie korci żeby... :komp:
Sprzęt marki Apple jest bardzo intuicyjny i prosty w obsłudze a jednocześnie daje duże możliwośći dzięki pakietowi iLife. Muzyka, filmy, zdjęcia... wszystko jest uporządkowane. Polecam program iTunes który za darmo można pobrać z http://www.apple.com/pl/itunes/download/
kocham ten program ... :love:

ah.. oni robią takie komputery które nie mają jednostki centralnej :love: wszystko mieści się w tylnej częsci monitora. :party:
Obrazek

I ten Design... :zgon:

jedynym minusem jest cena
ODPOWIEDZ