Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2006!!!
Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2006!!!
Czas rozpocząć jedną z absolutnie najwspanialszych sportowych imprez na tym globie. Dla mnie nie ma nic wspanialszego jak tego typu turnieje. Wiem, że nie wszyscy podzielają mój entuzjazm (np moja mama często jest zdenerowana, iż "nie ma M jak Miłość, tylko jakiś głupi mecz"), ale mimo to chciałbym abyśmy troszkę o tym jakże ważnym wydażeniu podyskutowali... Na początek proponuje abysmy odpowiedzili na 3 proste pytania:
1. Jakie 3 drużyny są dla Ciebie faworytami turnieju?
2. Kto może okazać się "czarnym koniem" imprezy?
3. Jak zaprezentują się Polacy?
Oto moje typy:
1. Nic nowego tutaj nie wymyślę, gdyż uwazam iż zdecydowanym fawortytem mistrzostw są Brazylijczycy i to w nich upatruje głównego kandydata do wygrania meczu który odbędzie się 9 lipca w Berlinie.. Wprawdzie w środku pola chyba brakuje im kogoś od czarnej roboty, ale myślę iż wirtuozi tam grający dadzą sobie rade... Najsilniejszą od lat reprezentacje udało się zbudować także Anglii więc również oni powinni wreszcie znacząco namieszać w turnieju...Ponadto jeśli na reprezentację Włoch nie wpłyną negatywnie wielkie afery korupcyjne, które dotknęły tamtejszy futbol, to również oni powinni zajść znacznie dalej niż na poprzednim mundialu ...
2. Jest kilka takich drużyn. Ja osobiście liczę, iż będzie to POLSKA, ale chyba nieco większe szanse ma Wybrzeże Kości Słoniowej (będę im z całej siły kibicował) a także reprezentacja naszych południowych sąsiadów, czyli Czesi.
3. Jak już wcześniej powiedziałem liczę, iż będziemy "czarnym koniem" ale bardziej te życzenia podpowiada serce a nie rozum. Ten drugi mówi bowiem iż na pewno stać nas na wyjście z grupy i tym samym zmazanie plamy z Koreii, ale już w następnej rundzie mogłoby być bardzo trudno. Na początek po prostu chcę abyśmy wyszli z grupy.
Czekam na Wasze wnioski (mam nadzieję, że na jakieś się doczekam)
1. Jakie 3 drużyny są dla Ciebie faworytami turnieju?
2. Kto może okazać się "czarnym koniem" imprezy?
3. Jak zaprezentują się Polacy?
Oto moje typy:
1. Nic nowego tutaj nie wymyślę, gdyż uwazam iż zdecydowanym fawortytem mistrzostw są Brazylijczycy i to w nich upatruje głównego kandydata do wygrania meczu który odbędzie się 9 lipca w Berlinie.. Wprawdzie w środku pola chyba brakuje im kogoś od czarnej roboty, ale myślę iż wirtuozi tam grający dadzą sobie rade... Najsilniejszą od lat reprezentacje udało się zbudować także Anglii więc również oni powinni wreszcie znacząco namieszać w turnieju...Ponadto jeśli na reprezentację Włoch nie wpłyną negatywnie wielkie afery korupcyjne, które dotknęły tamtejszy futbol, to również oni powinni zajść znacznie dalej niż na poprzednim mundialu ...
2. Jest kilka takich drużyn. Ja osobiście liczę, iż będzie to POLSKA, ale chyba nieco większe szanse ma Wybrzeże Kości Słoniowej (będę im z całej siły kibicował) a także reprezentacja naszych południowych sąsiadów, czyli Czesi.
3. Jak już wcześniej powiedziałem liczę, iż będziemy "czarnym koniem" ale bardziej te życzenia podpowiada serce a nie rozum. Ten drugi mówi bowiem iż na pewno stać nas na wyjście z grupy i tym samym zmazanie plamy z Koreii, ale już w następnej rundzie mogłoby być bardzo trudno. Na początek po prostu chcę abyśmy wyszli z grupy.
Czekam na Wasze wnioski (mam nadzieję, że na jakieś się doczekam)
MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS
1. Brazylia, Anglia, Niemcy, Argentyna
2. Czesi, Holendrzy
3. Co do Polski - przypomina mi się relacja Kuby Wojewódzkiego w Antyradiu. Po meczu z Anglią na Old Stafford. 'Naszych wyszło 11 a tamtych TRZYDZIESTU!!"
zapytany przez Michała Figurskiego "czy Polska ma już reprezentację w piłce nożnej?", K. Wojewódzki odpowiedział "odpowiem w stylu wołoszanskiego:
[pauza]
Jest jesień 2005 roku. Polska nie ma reprezentacji w piłce nożnej."
Jeżeli wyjdziemy z grupy na 2 miejscu na 90% gramy z Anglią.
4. MISTRZ: chciałbym, żeby wygrała Polska. Jednak największe szanse daję Anglii. Nawet w 1986 roku nie miała tak mocnej reprezentacji (kiedy to przegrali z Argentyną dzięki "ręce Boga"). Moim zdaniem Anglia i Brazylia najbardziej zasługują na tytuł mistrza,
Dodam, że najbardziej lubie niespodzianki, bramki i piękny, zacięty footbal. Ostatnie mistrzostwa pokazały, że medal może zdobyć drużyna, która wystepuje pierwszy raz na takiej imprezie - Korea, a faworyci moga nawet nie wyjsc z grupy -- Francja, Argentyna czy też Polska.
2. Czesi, Holendrzy
3. Co do Polski - przypomina mi się relacja Kuby Wojewódzkiego w Antyradiu. Po meczu z Anglią na Old Stafford. 'Naszych wyszło 11 a tamtych TRZYDZIESTU!!"
zapytany przez Michała Figurskiego "czy Polska ma już reprezentację w piłce nożnej?", K. Wojewódzki odpowiedział "odpowiem w stylu wołoszanskiego:
[pauza]
Jest jesień 2005 roku. Polska nie ma reprezentacji w piłce nożnej."
Jeżeli wyjdziemy z grupy na 2 miejscu na 90% gramy z Anglią.
4. MISTRZ: chciałbym, żeby wygrała Polska. Jednak największe szanse daję Anglii. Nawet w 1986 roku nie miała tak mocnej reprezentacji (kiedy to przegrali z Argentyną dzięki "ręce Boga"). Moim zdaniem Anglia i Brazylia najbardziej zasługują na tytuł mistrza,
Dodam, że najbardziej lubie niespodzianki, bramki i piękny, zacięty footbal. Ostatnie mistrzostwa pokazały, że medal może zdobyć drużyna, która wystepuje pierwszy raz na takiej imprezie - Korea, a faworyci moga nawet nie wyjsc z grupy -- Francja, Argentyna czy też Polska.
Zgadzam się z tym wszystkim w 100%. No prawie... Należy się bowiem małe sprostowanko. Na poprzednich mistrzostwach Korea nie zdobyła medalu... zajęła czwarte miejsce. W meczu o brązowy krążek azjaci ulegli bowiem Turcji 2:3... Ja również licze na naprawdę piękny futbol i masę niespodzianek. Oby tylko dzisiaj nie sprawił jej Ekwador i zgodnie z oczekiwaniami niech przegra konfrontację z orłami Pawła Janasa. Dzisiaj nic, ale to nic innego się nie liczy. Tylko mecz.huczek pisze: Dodam, że najbardziej lubie niespodzianki, bramki i piękny, zacięty footbal. Ostatnie mistrzostwa pokazały, że medal może zdobyć drużyna, która wystepuje pierwszy raz na takiej imprezie - Korea, a faworyci moga nawet nie wyjsc z grupy -- Francja, Argentyna czy też Polska.
DO BOJU POLSKO!!!!!
POLSSKAAAAAA BIAŁO CZERWONI!!!
MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS
Polska gola :):):)
1. Brazylia
2. Czarnym koniem- anglia
3. Ja myślę ze nawet nie wyjdąz grupy. No cóż takie życie. Może się w końcu czegoś nauczą jak by im sie udalo. Ale pozostaję przy pierwszyej odpowiedzi :):):)
2. Czarnym koniem- anglia
3. Ja myślę ze nawet nie wyjdąz grupy. No cóż takie życie. Może się w końcu czegoś nauczą jak by im sie udalo. Ale pozostaję przy pierwszyej odpowiedzi :):):)

THRILLER pisze: 4. KTO WYGRA? – Niemcy
JANAS JANAS JANAS
A jesli wejdą do połfinału
Dobra ja tu piszu piszu a tu zara meczyk
P.S. Puszcze sobie dzis Rasiak song
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
No może, ale w dzierganiu na drutach.tancerz pisze:THRILLER pisze: 4. KTO WYGRA? – Niemcy
a nie bo POLSKA
![]()
Jakoś Jerzy Engel bardziej mnie fascynował - człowiek w płaszczu miał coś w sobie. Szkoda że taka porażka jego drużyny przyćmiła osiągnięcia eliminacyjne.tancerz pisze: JANAS JANAS JANASJA NAS NIE WIDZĘ W FINALE MISTRZOSTW ŚWIATA
A jesli wejdą do połfinału
jak 32 cale to raczej LCD :] Wybacz tą drobną uwagę ale to zboczenie z mojej byłej (dzięki bogu) pracy.
no i jak to bywa przegrana! Wsumie to nawet nie powalczyli, bo i jak można nazwać walką mecz w kórym pada tyklo jedna żołta.rawie zero fauli a jak wiadomo to faule są nie uniknione wczasie walki czasem specjalnie czasem nie ale faule musza być.
Jak na nich patrzę to mam wrażenie że zaczyna im sięchcieć grac jak już jest dziesięć min do końca.
Jak na nich patrzę to mam wrażenie że zaczyna im sięchcieć grac jak już jest dziesięć min do końca.
dwie żółte były chyba, po jednej dla każdej ze stron.Archi pisze:no i jak to bywa przegrana! Wsumie to nawet nie powalczyli, bo i jak można nazwać walką mecz w kórym pada tyklo jedna żołta.rawie zero fauli a jak wiadomo to faule są nie uniknione wczasie walki czasem specjalnie czasem nie ale faule musza być.
No to jest ich odwieczny problem że mają kupę w majtkach już przed samym wyjściem, albo czują respekt że mundial nie dla nich więc się nie wychylają za bardzo.
Mają jeszcze chłopaki szansę więc niech walczą, miejmy nadzieje że ten mecz okaże się tylko małą wpadką na drodze sukcesów.
THRILLER pisze:
jak 32 cale to raczej LCD :] Wybacz tą drobną uwagę ale to zboczenie z mojej byłej (dzięki bogu) pracy.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
Wczoraj byłem o krok od pierwszego zawału serca. Załamałem się po meczu z Ekwadorem. Ogarnęły mną skrajnie negatywne emocje. Jednak nie rozumiem ludzi którzy wracając z meczu, mówili, że nie będą już kibicować naszej drużynie. Może nie jesteśmy orłami w piłce, ale dowiedlismy nie raz, że potrafimy zaskoczyć i grać naprawdę dobre spotkania. Sport i mundial stanowią idealną okazję, żęby schować swoj realizm do kieszeni. Mam nadzieję, że kibice ochłoną i będą kibicować w meczu z Niemcami, bo to w końcu nasza reprezentacja! Nam gospodarze - nawet jeżeli dobrze życzą - kibicować nie będą.
Kiepski mecz
Ja wiedziałem to jużod początku że Poslka przegra ten mecz mimo że wszyscy ich obstawiali. Widać było niespójności w grze. Za poźno wzięli się do roboty. Ale napewno mecz z Niemcami też nie wygrają. Okaże się 14.06.