Moje wykonanie The Way You Make Me Feel & MTV MA
Moje wykonanie The Way You Make Me Feel & MTV MA
http://www.youtube.com/watch?v=3R8bPwkBE4w
Proszę o oceny, może jakieś rady : ).
Tego dnia tańczyłem na mikołajkach w szkole przed pds, gim i LO.
Trochę słabo widać bo kamerowano mnie z boku.Start od 2;19 ponieważ z powodów technicznych utwór został przerwany dwa razy.Bym wyciął ale wideo jest wstawione przez mojego kolegę
:)
Proszę o oceny, może jakieś rady : ).
Tego dnia tańczyłem na mikołajkach w szkole przed pds, gim i LO.
Trochę słabo widać bo kamerowano mnie z boku.Start od 2;19 ponieważ z powodów technicznych utwór został przerwany dwa razy.Bym wyciął ale wideo jest wstawione przez mojego kolegę
:)
Ostatnio zmieniony czw, 23 gru 2010, 16:57 przez Mj_fan95, łącznie zmieniany 1 raz.
:>
Podziwiam odwagę. Ja raz w życiu przy tak wielkiej widowni tańczyłem do BJ w czasach podstawówki i po tym jak mi moonwalk nie wyszedł powiedziałem sobie "nigdy więcej!" Trema mnie zjadła na dzień dobry bo wiedziałem, że mnie ojciec podgląda przez okno. Ale były też i plusy, dużo kolegów chciało pożyczyć kasety MJa a każda koleżanka w klasie chciała ze mną chodzić ;) Z moich obserwacji wynika, że duuuuuuuuużo nauki jeszcze przed Tobą, jednak zapewne zaraz wpadną do tego tematu najlepsi krytycy tańca na forum i napiszą Ci nagą prawdę. Nie ważne czy taniec jest idealny czy nie, ważne by sprawiało Ci to przyjemność.
Ekhm. Jak już tutaj jestem to mam sprawę... Zmniejsz proszę sygnaturę w podpisie do max 150 pikseli wysokości. Taki wymóg regulaminu.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w tańcowaniu.
Ekhm. Jak już tutaj jestem to mam sprawę... Zmniejsz proszę sygnaturę w podpisie do max 150 pikseli wysokości. Taki wymóg regulaminu.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości w tańcowaniu.
No krytyków rodem z najlepszych czasopism to tutaj na forum nie brakuje (szczególnie tych którzy swój talent przejawiają tylko w krytykowaniu),a poza tym charakteryzują się wiedzą na każdy temat tak szeroką,że szczena czasem opada.
Odnośnie filmiku. Długa jeszcze droga przed Tobą aby to wszystko pieknie wyglądało,ale masz w sumie dopiero 15 lat,pewnie kochasz tańczyć i naśladowac Michaela,więc wszystko jest na dobrej drodze.
Odnośnie filmiku. Długa jeszcze droga przed Tobą aby to wszystko pieknie wyglądało,ale masz w sumie dopiero 15 lat,pewnie kochasz tańczyć i naśladowac Michaela,więc wszystko jest na dobrej drodze.
Dziękuję za rady : )
Było by niesamowicie jak by w okolicach Torunia powstałą szkołą nauki stylem tańca Michaela Jacksona lub jakaś strona internetowa polska, z gotowymi układami zaczerpniętymi z układów Michaela.Może ktoś taką stronę zna ?.
Ja taniec stylem Michaela traktuję jako chobby, ale to nie znaczy że nie chce świetnie tanczyć.
Chciałbym pogłębiać swoją wiedzę na ten temat i tanczyć coraz lepiej : ), bo na idiotę wyjść nie chce : ).
Za ostrzeżenia co do innych też dziękuję, mam nadzieję że więcej napiszą :)
Było by niesamowicie jak by w okolicach Torunia powstałą szkołą nauki stylem tańca Michaela Jacksona lub jakaś strona internetowa polska, z gotowymi układami zaczerpniętymi z układów Michaela.Może ktoś taką stronę zna ?.
Ja taniec stylem Michaela traktuję jako chobby, ale to nie znaczy że nie chce świetnie tanczyć.
Chciałbym pogłębiać swoją wiedzę na ten temat i tanczyć coraz lepiej : ), bo na idiotę wyjść nie chce : ).
Za ostrzeżenia co do innych też dziękuję, mam nadzieję że więcej napiszą :)

- Mrkariinka
heh no xDD.
Stronę z nauką tańca stylem Michaela miał założyć ,,tancerz" z tego forum.
Była, ale w tamtym czasie była jeszcze zamknięta.Niestety adres strony gdzieś mi się zapodział : (
Może tancerz wpadnie tutaj :D
Pozdrawiam go : ), jakoś on mnie zainspirował żebym tańczył, ale MJ też, to podstawa :D.
Stronę z nauką tańca stylem Michaela miał założyć ,,tancerz" z tego forum.
Była, ale w tamtym czasie była jeszcze zamknięta.Niestety adres strony gdzieś mi się zapodział : (
Może tancerz wpadnie tutaj :D
Pozdrawiam go : ), jakoś on mnie zainspirował żebym tańczył, ale MJ też, to podstawa :D.
-
firefenix18
To jest sedno tańca i to każdego stylu!:)Mandey pisze:Nie ważne czy taniec jest idealny czy nie, ważne by sprawiało Ci to przyjemność.
Twojego występu nie mogę nazwać tańcem bo było to tylko i wyłącznie naśladowanie Michaela, zrób freestyle swoim stylem i nagraj go to wtedy Ci napiszę że nie umiesz tańczyć :P Za odwagę podziwiam, a opowiem taką anegdotkę: podczas castingu do YCD w lublinie(14 grudnia) w czasie przerwy(kiedy jakaś dziewczyna "dla jaj" oblała egurollę wodą i musiał iść wymienić makijaż!!:D) włączyli billie jean i prosili kogoś z widowni żeby przyszedł i zatańczył, oczywiście ja ruszyłem ale dobrze że kamery tego nie nagrały :D Jeden z moich przyjaciół dostał bilet, a ja nie mogę się doczekać kiedy puszczą go w TV! Cóż, nie mam kamery, więc nie mogę się nagrać żeby Ci pokazać jaki mam skill w tańcu. Peace, Love & Fun!
Wesołych świąt i wszystkiego najlepszego :))
W mojej opini : Większość ruchów bardzo słabo pod względem kordynacji , wyglądają tak jakbyś nie opanował dobrze kroków które wykonujesz.
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Zgadzam się z powyzszym użytkownikiem.Brawa za odwagę, lecz przed Tobą jeszcze dłuuuuga droga. Ruchy są jakby jeszcze jak na MJ taniec za wolne flegmatyczne, ale od czego jest nauka :). Najważniejsze że sprawia Ci to przyjemność :). Wykonujesz zbyt wiele ruchów wymyślonych, które kompletnie nie pasują do stylu MJ i wyglądają śmiesznie. Tańczyłeś również poza muzyką :(
PS Najbardziej w oczy dają się we znak z błędów Twoje wykopy są .... słabe, za nisko podnosisz nogę. Brawa za chęci, wiele wiele pracy przed Tobą.
PS Najbardziej w oczy dają się we znak z błędów Twoje wykopy są .... słabe, za nisko podnosisz nogę. Brawa za chęci, wiele wiele pracy przed Tobą.

"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
ojj, wedlug mnie to przed Toba dluga droga.
tancz wiecej i sie nie spinaj tak podczas tanca :D
i nie wymyslaj swoich ruchow, rob to jak najdokladniej jak Michael. =)
z tego co widzialem to moze 15% Twoich ruchow bylo chociaz zblizone do tych, ktore sa w tej choreografii.
Zwracaj na to uwage, bo to bardzo wazne
.
Wesolych swiat.
tancz wiecej i sie nie spinaj tak podczas tanca :D
i nie wymyslaj swoich ruchow, rob to jak najdokladniej jak Michael. =)
z tego co widzialem to moze 15% Twoich ruchow bylo chociaz zblizone do tych, ktore sa w tej choreografii.
Zwracaj na to uwage, bo to bardzo wazne
Wesolych swiat.
@UP
W TWYMMF oraz BJ nigdy nie było stałej choreografii (oprócz pojedynczych ruchów i końcówki TWYMMF) więc jak dla mnie tańczenie po swojemu, ale stylem i ruchami znanymi z tańca MJ'a jest najlepszym rozwiązaniem. Bo powtarzać każdy ruch krok w krok może nauczyć się każdy, ale zaimprowizować coś jest już dużo trudniej.
Co do tańca to jesteś na dobrej drodze. Trening, trening i jeszcze raz trening a efekty na pewno będą widoczne ;)
W TWYMMF oraz BJ nigdy nie było stałej choreografii (oprócz pojedynczych ruchów i końcówki TWYMMF) więc jak dla mnie tańczenie po swojemu, ale stylem i ruchami znanymi z tańca MJ'a jest najlepszym rozwiązaniem. Bo powtarzać każdy ruch krok w krok może nauczyć się każdy, ale zaimprowizować coś jest już dużo trudniej.
Co do tańca to jesteś na dobrej drodze. Trening, trening i jeszcze raz trening a efekty na pewno będą widoczne ;)
Wiesz , na początek taka rada : Nie przejmuj się komentarzami innych 
A tak ogólnie , to nie było najgorzej . Zatańczyłeś okey , strój też w porządku . Jak na końcu kapelusz rzuciłeś , myślałam , że pęknę ze śmiechu
Musisz bardzo ciężko pracować , a osiągniesz sukces! Będzie lepiej , wystarczy wierzyć w siebie
Pozdrawiam i wesołych świąt!
A tak ogólnie , to nie było najgorzej . Zatańczyłeś okey , strój też w porządku . Jak na końcu kapelusz rzuciłeś , myślałam , że pęknę ze śmiechu
Musisz bardzo ciężko pracować , a osiągniesz sukces! Będzie lepiej , wystarczy wierzyć w siebie
Pozdrawiam i wesołych świąt!
Dziękuję za opinie : )
Będę się starał jak najbardziej potrafię.
--Mati-- powiedział mi że każdy potrafi skopiować ruchy, cały układ, ale to robi większość osób.Sztuką jest wymyślić coś od siebie.Najważniejsze dla mnie jest wykonywanie ruchów MJ poprawnie.
Ja, wiem że nie mogę nazwać tako tańcem, ale chciałem powiedzieć że, traktuje to jako największe hobby, bo mam inny cel w życiu, czym innym się zajmuje.
Chciałbym spytać, czemu większość ludzi śmieje się z tego że rzuciłem na koniec kapelusz ? ;d
Jeszcze raz dziękuję za oceny, i rady i ostrzeżenia.Wiem że, długa droga przede mną !.
Wesołych Świąt !!!!!!!!
Będę się starał jak najbardziej potrafię.
--Mati-- powiedział mi że każdy potrafi skopiować ruchy, cały układ, ale to robi większość osób.Sztuką jest wymyślić coś od siebie.Najważniejsze dla mnie jest wykonywanie ruchów MJ poprawnie.
Ja, wiem że nie mogę nazwać tako tańcem, ale chciałem powiedzieć że, traktuje to jako największe hobby, bo mam inny cel w życiu, czym innym się zajmuje.
Chciałbym spytać, czemu większość ludzi śmieje się z tego że rzuciłem na koniec kapelusz ? ;d
Jeszcze raz dziękuję za oceny, i rady i ostrzeżenia.Wiem że, długa droga przede mną !.
Wesołych Świąt !!!!!!!!