Nowa płyta "M. JACKSON - NEVERWAS" (szukam pomocy)

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Nowa płyta "M. JACKSON - NEVERWAS" (szukam pomocy)

Post autor: Omega Supreme »

Witam :)

Ostatnio przeglądajac unreleased MJ na youtube wpadłem na ciekawy pomysł. Wiem ze nie kazdemu sie spodoba ale tego ejszcze nie było.

Wyszukuję na youtube takie Piosenki FAKE'i. Tak zmixowane i przeinaczone z dodaną inną muzyką że brzmi to jak jakaś nieznana piosenka. Chcę zebrac conajmniej 10 takich najlepszych nieprawdziwych piosenek ( wykluczam piosenki w których ktoś nasladuje głos MJa - chodzi o zmixowanie pojedynczych słow MJa by dawało to nowe teksty i refreny) i stworzenie darmowej płyty MP3.

Jako ze utwory te są utworami ktorych MJ nigdy nie nagrał wymyśliłem że tytuł płyty brzmiałby NEVERWAS ( NIGDY NIE BYŁO).

I oto płyta dla tych którym zawsze mało z piosenkami Michaela których on nigdy nie nagrał ( płyta dla marzycieli ).

POMOCY. poszukuje osob które mają jakies takie piosenki w dobrej jakosci. A także osób które mają ciekawe pomysły na OKlądkę takiej płyty :)

A teraz przyklad.. To znajdzie sie napewno na tej płycie tylko przydala by sie lepsza jakosc a osoba ktora to załadowała nie odpisuje niestety:

http://www.youtube.com/watch?v=6V87yIn_ZZg

uwierzcie mi ze jesli wybrać naprawde dobrze przekombinowane kawałki mozna by stworzyc płyte której MJ nigdy nie nagrał ( oczywiscie w kazdej mp3 widoczne tagi FAKE SONG by było jasne ze to podróby).
Myslę ze przyjemnie by sie słuchało. miało by się wrażenie że slucha sie 100% nowej płyty MJa :)

Czekam na linki pomysły oraz na jakies przykladowe projekty okladek :)

Oraz na tych ktorzy doibrze mixują i sami moze stworzą coś co bedzie sie sluchało jako zupelnie nowa piosenka :)
Awatar użytkownika
amj

Post autor: amj »

Zobacz sobie przeróbkę This Is It Steve'a Portera na YouTube. Dawno tego nie widziałem i nie chcę widzieć ale może Ci się przydać ;-)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Omega Supreme

To jest rewelacja :) !!! wlasnie oto chodziło.. ale to jest nawet czyms wiecej niż nową pisoenką :) TO jakby też nowy teledysk ;)

i mamy już 2 super nowe piosenki na płyte NEVERWAS :)
Awatar użytkownika
MJackson

Post autor: MJackson »

Jestem bardzo na tak(!) ale muszę zadać 1 pytanie
Czy zamierzasz sprawić żeby ta płyta została oficjalnie wydana i trafiła do sklepów, czy to ma być luźny projekt który każdy fan mógłby sobie sam ściągnąć?
ObrazekObrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Przeniosłem Ci to do twórczości fanów bo temat może robić niepotrzebne zamieszanie w HP.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Spoko :) A już myślalem że ktoś temat wykasował :) Widzę ze pomysł się podoba :) Ja myślę że ta płyta wręcz musi być za darmo dla każdego. Nie wiem nawet jak miałbym to wydać oficjalnie. Pozatym nie myślę o kasie. No chyba ze ktos z was ma dobrą głowę do biznesu i wie jak to zrobić nie łamiąc niczyich praw :) Ale co w tym momencie z tymi DJami którzy to zmixowali? Pewnie by chcieli kase.

Myślę że czas i energie lepiej poświęcić na odnalezienie jak najwięcej takich kawalków jak te dwa powyższe :) A ten kawalek This Is IT (porter remix) nazwał bym "This Is Realy It" (natomiast na stornie jpg z informacjami o pochodzeniu piosenek pisało by ze zmixowal to Portert i nietrafnie nazwal This Is it. Piosenka THis Is it juz istnieje. Facet opisał ja jako REMIX THIS IS IT?? przecież tam nie ma ani 1 sekundy z piosenki This is it! Ten tytuł naprawdę powienien brzmieć This Is Realy It - jak to "śpiewa tam MJ :)
Awatar użytkownika
KamilMJ

Post autor: KamilMJ »

Dobry pomysł lecz myślę że nazwa tego remixu Portera jest niezbyt dobra. Może "O2 - Comeback". Wiem że nie mam głowy do tego czegoś i myśle że wymyślicie lepszą... Pozdrawiam temat do zakładek ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Omega Supreme

WITAM :) a więc wstepnie jest juz skromna płyta NEVERWAS oto okładka :)
Obrazek

tracklista:
Michael Jackson - [Neverwas] - 00 - Front 1.JPG 29.20 KB
Michael Jackson - [Neverwas] - 00 - Front 2.JPG 36.97 KB
Michael Jackson - [Neverwas] - 01 - Snippet Start Song (1.89 MB)
Michael Jackson - [Neverwas] - 02 - This Is Really It (4.09 MB)
Michael Jackson - [Neverwas] - 03 - Breakin In My Heart (1.40 MB)
Michael Jackson - [Neverwas] - 04 - You And My Friend (3.69 MB)
Michael Jackson - [Neverwas] - 05 - If You Dont Get It (3.25 MB)
Michael Jackson - [Neverwas] - 06 - Opis None (10.9 MB)
Michael Jackson - [Neverwas] - 07 - This Is Really It (Video) (11.04 MB)
Michael Jackson - [Neverwas] - 08 - Info.txt 1.03 KB

EDIT: zmiany w poście i zmiany w trackliscie NEVERWAS> okazuje sie ze KEEP ON oraz GET OUT OF MY MIND nalezą do niejakiego AYHNIK'a.

Za to wymieniam je na inne : ) niebawem bedzie link i prawidłowa lista Uaktualnionej wersji tej płyty ;P
Ostatnio zmieniony pn, 04 lip 2011, 18:46 przez Omega Supreme, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Wszystko ładnie, pięknie (nie patrząc na to, że nienawidzę remiksów), ale mam jedno 'ale' - a mianowicie nazwę płyty. Tak.. dziwnie brzmi i wygląda.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
Omega Supreme

ja mam tylko pytanie
Get Out Of My Mind oraz Keep On , czy te dwie piosenki fejki napewno nie sa wydane gdzies u kogos na plytach?
wiecie moze kto je śpiewa?

Przy okazji jak znacie jeszcze cos takiego co by sie nadawało na płyte NEVERWAS to dajcie mi linki. Płyte bedzie mozna uzupelnić :)

PS: Ma ktoś OPIS NONE w dobrej jakosci :)????
ODPOWIEDZ