Hej , ostatnio w szkole zgłosiłam się na konkurs gdzie miałabym napisać reportaż więc postanowiłam ,że napiszę o Michaelu.Chciałabym zacząć , że to już dziewiąty miesiąc po śmierci, póżniej przejść do tego smutnego dnia , wspomnieć najważniejsze wydarzenia z życia , osiągnięcia i oczywiście koncert w Polsce. Potrzebowałabym więc wypowiedzi fanów , nie chce pytać osób z mojego otoczenia dlatego proszę was o pomoc. Czy moglibyście sie wypowiedzieć na temat co czujecie teraz, jak przeżyliscie 25/26 czerwca, jesli ktoś był na koncercie także prosze o komentarze i może jeszcze jakieś ogólniki w skrócie wasze uczucia odnośnie całej kariery Michaela i waszego fanowania.
Proszę nie brać tego jako jakieś wykorzystywanie ,że niby dobry temat , ale jeśli powinnam coś napisać to jedynie na ten temat , bo tylko w niego będę nogła włożyć całą duszę i serce , by móc to przekazać innym ludziom, temat , który najbardziej mnie dotyka wieć myślę ,że to dobry wybór. Myślałam też na początku, że jako fanka ja sie wypowiem , ale stwierdzilam , że jeśli ma być to dobra praca muszę poznać uczucia i opinie innych ludzi, choć myślę , że i tak jest coś w nas wspólnego , ale jednak na niezależnej opini zależy mi najbardziej.
Także z góry dziękuję i mam nadzieję, że pomożecie
Ostatnio zmieniony wt, 23 mar 2010, 22:54 przez kasikMJJ, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja pisałam na polski wypracowanie. Napisałam o Michaelu jako moim autorytecie. Pani była pod ogromnym wrażeniem, więc jak wykopię tę pracę z podziemi to Mogę Ci przesłać fragmenty. Później wyskrobię też coś od siebie...W każdym razie zaangażuję się w to, tylko daj mi trochę czasu. Ok?
Z chęcią Ci pomogę ;)
Dzisiaj wyjątkowo mam rekolekcje i za niedługo idę do kościoła, więc w tej chwili jeszcze nic nie powiem, ale gdy wrócę, trochę się zastanowię i coś wymyślę :] Jeśli chodzi o takie prace, to bardzo lubię je pisać i nie sprawiają mi kłopotu, więc może moja pomoc się przyda ;) Jak już coś napiszę, to może wyślę Ci na PW, albo tutaj w tym temacie ;]
Chodzi mi tylko o wypowiedzi i za chęć pomocy bardzo dziękuję , ale jeśli ktoś żle mnie zrozumiał to sama postanawiam napisać calość. Prosiłabym tylko jeśli ktoś mógłby użyczyć jakieś materiały, stare reportaże , wywiady , na których mogłabym się wzorować ; )
Jeszcze raz dziekuję wszystkim , którzy wykazali che pomocy , pragne teraz (mam nadzieję , że ta osoba sie nie obrazi) pokazać wam wiadomość jaką do niej wysłałam , co było odpowiedzią a użyczenie mi pomocy ; ) Bo zdaje mi sie , że chyba żle sprecyzowałam swoje prośby lub oczekiwania ; ) Więc w prosty sposób chciałabym wam pokazać jakiej pomocy potrzebuję i mam nadzieje, ze od fanów ja dostanę. Oto wiadomość :
, Dziękuje bardzo , choć nie powiem powiem chodziło mi raczej aby wstawić mowę niezależną np.
- Nigdy nie zapomnę tego dnia, był spełnieniem moich marzeń , koncert krola popu i ja zakochana w nim 12 latka , pamiętam to jak dziś , te chwile na zawsze pozostaną ze mną. lub np.
- Niesamowite show, niesamowitego czlowieka, poprostu go ubostwiam, jest wspaniały. Najlepszy, pozostali moga sie od niego uczyc. Najlepszy koncert na ktorym bylem.
lub tez
Choc bylo to 13 lat temu, nie zapomne tych emocji jakie mna wtedy targaly , bylam totalnie podekscytowana , choc mialam tylko 10 lat pamietam doslownie wszystko , kazdy jego ruch , gest , wydobyty z jego ust dzwiek, takich chwil sie nie zapomina . O nie, jesli chodzi o Michaela Jacksona nigdy.
Albo tez jak mowilam , wypowiedzi na temat calej kariery ' m.Jacksona zaczalem sluchac w wieku 16 lat, pamietam wyszla wtedy plyta Bad, urzekla mnie calkowicie, taki ostry Michael przypadl mi do gustu , pozniej byly kolejne plyty Dangerous , HIStory , no i trasy koncertowe, krol zawital do Europy , bylem na 8 koncertach , nie dalo sie tego przegapic. Z Michaelem laczy mnie cos wiecej , tyle lat, to wsparcie , nigdy w niego nie zwatpilem , i odziwo czulem cos podobnego , choc nie znal mnie nigdy , czulem jego milosc. Tak pozostanie na zawsze'
albo
'Wstalam rano , piekny czerwcowy poranek , jak zwykle wlaczylam telewizor , mowili o tym wszedzie.... totalny szok, placz , rozczarowanie, zlosc, histeria...Najgorszy dzien mojego zycia, czastka Michaela byla we mnie i opuscila mnie razem z nim , poczulam to, bolsne uklucie prosto w serce. Mysle , ze nikt oprocz drugiego fana nie potrafi tego zrozumiec. To nadl boli choc minelo juz a moze tylko 9 miesiecy'
Bo jesli chodzi o wstep rozwiniecie i wgl to poradze sobie sama , bo to akurat lubie pisac, dlatego tez sie zglosilam tylko chodzi mi zeby zacytowac fanow , bo bez tego reportaz nie istnieje..