Badania on-line do pracy magisterskiej, dla fanów MJ'a:)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Bi-chan

Post autor: Bi-chan »

późno ale zrobione
;-)
:mj:
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 121#220121
za wszystko co mi dałeś i dajesz <3
Awatar użytkownika
BlackDimension

Post autor: BlackDimension »

wypełnione :) kilka pytań na kłamstwo też się znalazło :) powodzenia w dalszej pracy :-) !!
Obrazek
Awatar użytkownika
MJfanTASTIC

Post autor: MJfanTASTIC »

:happy: to dzięki wkładzikowi zu, Bi-chan i BlackDimension japrosic liczba zankietowanych osób zbliża się do setki :dance: - 94 osoby wypełniły teściki :happy:
Poproszę jeszcze o przedłużenie badania do poniedziałku, to może na spokojnie, bez nerwacji, znajdzie się te 6 albo chociaż z 5 życzliwych duszyczek :nerwy: japrosic japrosic
Aha aha - konto pocztowe na interia.pl, niesztetki nie działa w serwisie qLabo :rocky: , także jeżeli ktoś by reflektował, to proszę korzystać z innej skrzynki, żeby uniknąć maxymalnego podkurzenia...

Poratujcie MJówki japrosic japrosic
Ain't no sunshine when he's gone...
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Wypełniłem w przerwie pisania mojej pracy mgr ;) Mam nadzieję ze nie za poźno :nerwy:;) pozdrawiam :)
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
MJfanTASTIC

Dzienx Tancerzu japrosic spoko spoko dzis jeszcze cały dzień można klikać ile wlezie ;-) ja też siedzę nad moją mgr ale martwica mózgu :-/ myśle nad jednym zdaniem pół godziny glupija
Awatar użytkownika
tancerz

MJfanTASTIC pisze:ja też siedzę nad moją mgr ale martwica mózgu :-/ myśle nad jednym zdaniem pół godziny glupija
Hehe to i tak idzie Ci lepiej ode mnie ja pół dnia :surrender:
Awatar użytkownika
MJfanTASTIC

tancerz pisze:to i tak idzie Ci lepiej ode mnie ja pół dnia
...no dobra, trochę scyganiłam z tym pół godziny... nenene ehhh ból życia i te sprawuszki :-/ ale trzeba dać sobie chwilę, wena w końcu musi przyjść ;-) powodzenka!
Awatar użytkownika
tancerz

MJfanTASTIC pisze: wena w końcu musi przyjść ;-) powodzenka!
Musi ;) powodzenka również ;) a kiedy termin oddania pracy :D? Ja mam za 9 dni ale juz wiem ze będe musiał pisać podanie o późniejsze złożenie ;/ promotorka zrobiła sobie długi majowy weekend trwający 3 tyg ;/ .
marcia654

Post autor: marcia654 »

Hmmm...Podobne, niektóre takie same pytania był w testach jakie robiłam u psychologa... Skąd ty je wziełaś?;>
Obrazek
Awatar użytkownika
MJfanTASTIC

tancerz pisze:a kiedy termin oddania pracy :D?
Don't ask my Black Friend ;-)
...niby oficjalny termin to koniec maja, ale mamy się wyrobić jakoś do połowy tego miesiąca, już to widzę... :nerwy: :nerwy: ale bez brawury, jakby cuś zawsze jest kampania wrześniowa nenene
marcia654 pisze:Hmmm...Podobne, niektóre takie same pytania był w testach jakie robiłam u psychologa... Skąd ty je wziełaś?;>
To możliwe, że już wcześniej wypełniałaś któryś z tych kwestionariuszy, skoro dorwał Cię jakiś sajko ;-) A skąd wzięłam:D?? No wiesz, szmugluje się tu i tam hehehe glupija

PS. Badanie będzie dostępne jeszcze do tej środy tj 7-go maja, żeby osoby które są jeszcze w trakcie wypełniania, na spokojnie sobie poklikały :-)
Jak dotąd teściki wypełniło 110 osób juuuupiii :happy: :happy:
Awatar użytkownika
MJfanTASTIC

Kryliście się po krzaczorach, tupaliście nóżką że to tamto siamto... nenene nenene a jednak uzbierało się tych "parę" osóbek i uratowało mi dupsztala :happy:

Badanie jest już oficjalnie zakończone, testy w całości wypełniło jednak 105 osób, a nie 110 tak jak pisałam wcześniej, ale jest to liczba w zupełności wystarczająca ;-)
Jak tylko zakończy się obróbka statystyczna i będę miała interpretację wyników, napiszę Wam co i jak ;-)

Dziękówa jak 150 japrosic japrosic dla wszystkich, którym udało się poklikać i również tych, którzy mieli szczere chęci ale z powodów technicznych było to niemożliwe :-/
Pozdrowienka :party:
Awatar użytkownika
MJfanTASTIC

Jestem jestem, jeszcze żyje albo raczej wracam do żywych nenene
Wybaczcie że tyle to trwało ale chciałam napisać o wynikach moich badań juz jako magister heheh ;-) dzis się obroniłam i jeszcze nie moge w to uwierzyć... a może ja po prostu nie chce dorosnąć hehehe nenene przewodniczący komisji dopytywał sie ciągle czy ja naprawde jestem fanką MJ'a:) ale bez chamówy - bardzo pozytywnie, recenzentka nawet zachowała sobie moja prace na pamiatke bo jej się podobała ;-)

To może po kolei:

CHARAKTERYSTYKA GRUPY BADAWCZEJ

W badaniu wzięło udział 79 kobiet i 26 mężczyzn. Przedstawiciele obu płci, nie są więc reprezentowani w sposób równoliczny. W przebadanej grupie zdecydowanie dominują kobiety.

Średnia wieku wszystkich osób badanych wynosi 21,24 lat. Najmłodsza osoba uczestnicząca w badaniu miała 16 lat, najstarsza – 33. Wśród badanych najliczniej reprezentowane były osoby w wieku 16 lat (N=15) i 22 lat (N=14). Kolejną grupą odznaczającą się większą liczebnością były osoby w wieku 17 lat (N=12), 23 lat (N=11) i 18 lat (N=10). Charakteryzujący przebadaną grupę fanów rozkład wieku, gdzie przeważają adolescenci, może wynikać z powszechnie występującego na tym etapie rozwojowym adorowania sławnych ludzi i traktowania ich jak idoli czy wzorów do naśladowania, w celu pełniejszego ustalenia własnej tożsamości.

Najwięcej osób posiadało wykształcenie średnie i policealne (N=53), następnie podstawowe (N=27), wyższe (N=23) i zawodowe (N=2).

Większość badanych mieszka w mieście (N=76), natomiast osoby mieszkające na wsi stanowią w grupie badanej mniejszość (N=29).

Większość badanych stanowią osoby samotne, nie posiadające stałego partnera (N=72). Natomiast osoby deklarujące posiadanie partnera/partnerki stanowią 1/3 grupy badawczej (N=33).

Wśród badanych przeważają osoby uczące się i studiujące (N=69), pracujące zawodowo (N=14) oraz jednocześnie uczące się/studiujące i pracujące zawodowo (N=12).

Dokonując podsumowania, można stwierdzić, że grupę badawczą stanowią osoby młode, w przedziale wieku od 16. do 33. lat, ze znaczną przewagą kobiet wśród badanych, w większości z wykształceniem średnim i policealnym, mieszkające przeważnie w mieście, uczące się i studiujące, nieaktywne zawodowo i nie posiadające stałego partnera (statystyki opisowe badanej grupy znajdują się w Załączniku 7).

DANE Z POSZCZEGÓLNYCH KWESTIONARIUSZY PSYCHOLOGICZNYCH:

Dokładny temat mojej pracy brzmiał nastepująco: Osobowość, satysfakcja z życia i poczucie własnej wartości a nasilenie uwielbienia dla celebrities (CWS - Celebrity Worship Syndrome) - na przykładzie polskich fanów Michael'a Jackson'a.
Nie ujawniałam go tak dosłownie wczesniej poniewaz musiałam postępować zgodnie z procedurami, wg których dokładne nazywanie weryfikowanych zmiennych wzbudza w badanych nastawienia, które mogłyby mieć niekorzystny wpływ na wyniki badań. Chociaż nazwy kwestionariuszy były podane w badaniu, także Ci bardziej ciekawscy mogli sobie spokojnie sprawdzić jaką zmienną badało dane narzędzie ;-)

Uwielbienie dla gwiazd może przyjmować 3 stopnie nasilenia:
1) Stopień łagodny (entertainment-social) – częste mówienie o swoim wybranym idolu, skupianie swojego zainteresowania wokół wybranej gwiazdy i umniejszanie innym sławnym osobom - głownie w ramach rozrywki i spędzania wolnego czasu;
2) Stopień umiarkowany (intense-personal) – poczucie intensywnego osobistego związku ze swoim idolem;
3) Stopień intensywny (borderline-pathological) – poczucie wyjątkowej więzi z faworyzowana gwiazdą, również wiara, że idol zna osobę o tym stopniu nasilenia syndromu osobiście i gotowość aby zrobić dla niego wszystko (Maltby, et al., 2004);

W przebadanej grupie, najwięcej osób charakteryzuje się łagodnym stopniem nasilenia CWS (N=81), co jest jednoznaczne z angażowaniem się w związek paraspołeczny (czyli między fanem a idolem) przede wszystkim w ramach rozrywki i sposobu spędzania wolnego czasu. Stopień umiarkowany dotyczy zdecydowanie mniejszej liczby osób (N=20) i wskazuje na zainteresowanie idolem z powodów osobistych. Z kolei stopień intensywny jest reprezentowany najmniej licznie (N=4) i wśród tych osób najwyraźniej występować może uwielbienie z pogranicza normy i patologii.
Rozkład otrzymanych liczebności, dla poszczególnych stopni nasilenia jest zgodny z wynikami otrzymywanymi w wielu innych badaniach nad CWS.

Poz wzgledem osobowości analizowane były 3 jej wymiary:
1) Psychotyzm – wymiar osobowości określany przez tendencję do izolacji i niewrażliwości z jednej strony, a przez akceptację norm społecznych i troskę o innych z drugiej (Pervin, Oliver, 2003);
2) Ekstrawersja – biegun dymensji introwersja-ekstrawersja, przejawiający się w dyspozycji do bycia towarzyskim, przyjaznym, impulsywnym, chętnie podejmującym ryzyko (Pervin, Oliver, 2003);
3) Neurotyzm – wymiar osobowości określany przez stabilność i niski poziom lęku z jednej, a niestabilność i wysoki poziom lęku z drugiej strony (Pervin, Oliver, 2003);

Najwyższe średnie wyniki dla całej grupy badawczej, uzyskane zostały na skali ekstrawersji (14,82), pośrednie na skali neurotyzmu (13,82), a najniższe na skali psychotyzmu (9,96) - czyli najwięcej osób otrzymało wysokie wyniki w skali ekstrawersji, dalej neurotyzmu a na koncu - psychotyzmu.

Średnia wyników wszystkich osób badanych w Skali Satysfakcji z Życia (SWLS) wynosi 19,76 – gdzie minimalna średnia wynosi 5, maksymalna natomiast 33. W odniesieniu do norm uzyskana średnia wyników, wskazuje na 5 sten, co interpretuje się jako wynik przeciętny - czyli fani ogólnie charakteryzują się umiarkowanym zadowoleniem z życia.

Średnia wyników wszystkich osób badanych w Skali Poczucia Własnej Wartości Rosenberga (RSES) wynosi 28,67, gdzie minimalna średnia wynosi 15, maksymalna natomiast 40. W odniesieniu do norm, uzyskany wynik wskazuje na przeciętne poczucie własnej wartości. Ocena własnej osoby wśród fanów nie jest ani przesadnie zawyżona, ani zaniżona.

Informacje dotyczące zależności miedzy badanymi zmiennymi, wnioski i komentarze wrzucę jutro bo jestem po paru bronxach i ledwo tu siedze... ledwo ale z usmieszkiem na ustach :happy: :happy:
Dziekuje z całego serduszka wszystkim którzy wzięli udział w moich badaniach japrosic japrosic i pewnie będe dziękowac jeszcze nie raz nie dwa ;-) Bez Was moja praca nie miałaby prawa bytu! Gdybyście jeszcze pomogli mi znaleźć robote to tez bym się nie pogniewała hihih nenene no żarcik taki hie hie hie :-)
Będę jutro późnym wieczorem w razie jakichś pytań, wątpliwości lub zarzutów nenene ... dobra spadam spinkać bo z rańca mam dyżur na świetli, wiecie tam gdzie oddawaliście głosy i wygraliśmy konkurs ;-)

I love You more :calus: a MJ jest po prostu moim Królciuniem :happy: :happy:
Awatar użytkownika
Kasiaaa

Post autor: Kasiaaa »

MJfanTASTIC pisze:dzis się obroniłam i jeszcze nie moge w to uwierzyć...
Gratulacje Pani Magister nenene ;-)
We can fly, you know. We just don’t know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground.
Michael Jackson.

loveMJPT
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Gratulacje i powodzenia ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

I love You more a MJ jest po prostu moim Królciuniem
:smiech: