Kasiu, z pewnościa, masz duzo racji, jednak w tym momencie zastanawia, mnie to, czemu Edyta została bardziej doceniona z a granicą (UK), niz w Polsce? Myślę, że jesli chodzi o kntrakty, to coś musiało skrzypiec w Polskich firmach niżeli w Edycie.M.Dż.* pisze:Niestety, Liko, ja również nie znam Edyty Górniak osobiście, ale wiem, że w środowisku muzycznym ludzie zwyczajnie boją się z nią pracować.Lika pisze:Jestem ciekawa na czym opierasz swoją opinię? Znasz Edytę Górniak? Ja niestety nie, więc nie mogę nic powiedzieć o jej charakterze.wapniak72 pisze: Nikt natomiast o jej największym problemie, mianowicie cięzkim chrakterze, który nie pozwolił jej osiagnąc sukcesu.
Bo... podpisuje kontrakt, a potem nie wchodzi na scenę.
Bo nie- po prostu, bo ma jakiś swój powód emocjonalny, który powoduje, że nagle wycofuje się z kontraktu, stwierdza, że jednak jej to nie pasuje.
Oczywiście, Edyta Górniak nie bywa na imprezach jako "zapchajdziura", więc tego typu zachowanie ze strony gwiazdy powoduje, że cała impreza się sypie, a agencja, którą ją organizuje ponosi ogromne koszty i .... traci dobre imię na rynku.
Dlatego, duże firmy, omijają Edytę Górniak szerokim łukiem tym bardziej, że nikt nie chce ryzykować (a tego typu wieści rozchodzą się w branży bardzo szybko).
A szkoda, bo osobiście, mogłabym podpisać się pod Twoją opinią na temat umiejętności Edyty Górniak, obiema rękami.
Uważam, że to ogromny talent i osobowość, źródło energii i wielki KTOŚ.
Ale nawet artystów, wielkie gwiazdy, obowiązują pewne zasady, bez których funkcjonowanie w show-BIZNESIE jest niemożliwe.
Edyta Górniak
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson

http://www.youtube.com/user/ktossomeone

http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Może wraz z większymi pieniędzmi, Edyta Górniak poważniej podeszła do sprawy....?Mike pisze:Kasiu, z pewnościa, masz duzo racji, jednak w tym momencie zastanawia, mnie to, czemu Edyta została bardziej doceniona z a granicą (UK), niz w Polsce? Myślę, że jesli chodzi o kntrakty, to coś musiało skrzypiec w Polskich firmach niżeli w Edycie.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Szkoda wielka szkoda... Tzn. słyszałam, że nie pracuje się z nią łatwo ( jest nadwrażliwa ) Aczkolwiek nadal nie uważam, by był to główny powód, dla którego jej kariera nie rozwinęła się tak pięknie jak powinna...
CAŁY CZAS TRZYMAM ZA NIĄ MOCNO KCIUKI
, choć wiem że z racji upływającego wieku będzie coraz trudniej...
Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałam metrowską Litanię w jej wykonaniu. Po prostu wbiło mnie w ziemię na dwa metry... To był SZOK! Nawet teraz mi ciarki po plecach biegają jak o tym pomyślę... Wiem, że mnóstwo ludzi zaliczało Metro po kilkanaście razy specjalnie dla niej!
CAŁY CZAS TRZYMAM ZA NIĄ MOCNO KCIUKI

Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałam metrowską Litanię w jej wykonaniu. Po prostu wbiło mnie w ziemię na dwa metry... To był SZOK! Nawet teraz mi ciarki po plecach biegają jak o tym pomyślę... Wiem, że mnóstwo ludzi zaliczało Metro po kilkanaście razy specjalnie dla niej!
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- Michael Jackson
Ja trzymam równie mocno, bo szkoda TAKIEGO talentu.Lika pisze:CAŁY CZAS TRZYMAM ZA NIĄ MOCNO KCIUKI, choć wiem że z racji upływającego wieku będzie coraz trudniej...
A to, co daje nadzieje to fakt, że Edyta Górniak śpiewa coraz lepiej (choć wielu może się to wydawać niemożliwe

"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Pamiętam Edytę z początku jej kariery. Pamiętam jak wtedy dbała o swoich fanów. Zawsze znajdowała dla nich czas. Tylko Tori Amos ma też coś takiego, z muzyków których znam. Żeby mieć chwilę, by porozmawiać. A Edyta już wtedy była bardzo popularna. Dotyk dochodził milona nakładu. Nie wiem zatem, skąd Marku masz dane, że w Wlk. Brytanii jest bardziej doceniana.
Dziewczyna ma potężny głos, ale też nie ma szczęścia do repertuaru. Albo śpiewa infantylne piosenki w duecie z Krzysiem Antkowiakiem, albo sili się na soulo-polo. Choć, paradoksalnie, te pierwsze, banalne piosenki o śniegu, kasztanach i ewie co skradła niebo wzbudzały chyba największe emocje.
Jest też druga choroba, trawiąca jej, i nie tylko jej, karierę. Jest jej dużo w tv w różnych programach typu talk-show czy rywalizacjaocośtam. Pamiętacie, jak Michael bronił się przed występami z braćmi w tym telewizyjnym show z 1977 roku? Że to psuje karierę, bo ludziom zwyczajnie brzydniesz i zwyczajniejesz przez błahe występy na szklanym ekranie? Miał świętą rację. To samo tyczy się aktorów. Jak kiedyś szanowałem np. Pazurę, tak teraz chyba nie uwierzę żadnej jego kreacji. Za dużo. Tak samo mam z Maleńczukiem, Steczkowską, Edytą właśnie, itd.
Dziewczyna ma potężny głos, ale też nie ma szczęścia do repertuaru. Albo śpiewa infantylne piosenki w duecie z Krzysiem Antkowiakiem, albo sili się na soulo-polo. Choć, paradoksalnie, te pierwsze, banalne piosenki o śniegu, kasztanach i ewie co skradła niebo wzbudzały chyba największe emocje.
Jest też druga choroba, trawiąca jej, i nie tylko jej, karierę. Jest jej dużo w tv w różnych programach typu talk-show czy rywalizacjaocośtam. Pamiętacie, jak Michael bronił się przed występami z braćmi w tym telewizyjnym show z 1977 roku? Że to psuje karierę, bo ludziom zwyczajnie brzydniesz i zwyczajniejesz przez błahe występy na szklanym ekranie? Miał świętą rację. To samo tyczy się aktorów. Jak kiedyś szanowałem np. Pazurę, tak teraz chyba nie uwierzę żadnej jego kreacji. Za dużo. Tak samo mam z Maleńczukiem, Steczkowską, Edytą właśnie, itd.
Ostatnio zmieniony czw, 07 cze 2007, 0:53 przez kaem, łącznie zmieniany 2 razy.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
...typu "Kolorowy wiatr" z soundtracku do Pocahontas.Pamiętam,jak byłam mała,dostałam na urodziny video z owym filmem.Dosyć znudzona,wyczekiwałam końca.Aż nagle wyskoczyła ta baba(to znaczy,Pocahontas), z głosem pani Górniak,we wpomnianej piosence.Nie mogłam się oderwać od telewizora,przwijałam kilka razy,bo na mój młody rozum, nie pojmował i chciał więcej.Takie wykonanie,to było zbyt piękne,żeby mogło być prawdziwe.kaem pisze:infantylne piosenki

A jeśli chodzi o Edytę Górniak w GB:nie byłabym taka pewna,że jest ona doceniana.Zacznijmy od tego,że trzy czwarte Anglików nie ma nawet pojęcia,kto to jest...

"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Oglądał ktoś wczoraj na Polsacie festiwal Top Trendy? Ja nie miałam wyboru. Przynajmniej do jej występu... (co wszyscy wiedzą, odkąd zdemaskowałam się w tym wątku
)
No More Drama - przepiękna, przejmująca piosenka Mary J Blige kompletnie Edycie nie leżała, niestety
Cudowny głos, ale nie na tego typu repertuar... no chyba, że ktoś nigdy nie słyszał oryginału... Niemniej jednak nie był to odgrzewany kotlet, co cieszy. Zaskoczyła mnie wyborem. Brawa za odwagę!
I... ten strój! Nie mogę go nie skomentować
Wyraźnie zainspirowany występem Nataszy Urbańskiej "in Billie Jean..."
To ja idę się dalej pozachwycać STOP...

No More Drama - przepiękna, przejmująca piosenka Mary J Blige kompletnie Edycie nie leżała, niestety

Cudowny głos, ale nie na tego typu repertuar... no chyba, że ktoś nigdy nie słyszał oryginału... Niemniej jednak nie był to odgrzewany kotlet, co cieszy. Zaskoczyła mnie wyborem. Brawa za odwagę!
I... ten strój! Nie mogę go nie skomentować

To ja idę się dalej pozachwycać STOP...
- Michael Jackson
- Michael Jackson
Ja oglądałam czekając na galę boksu, która była po TopTrendyLika pisze:Oglądał ktoś wczoraj na Polsacie festiwal Top Trendy?
No More Drama - przepiękna, przejmująca piosenka Mary J Blige kompletnie Edycie nie leżała, niestety.

http://www.youtube.com/watch?v=EXXGsyG0S0c - No More Drama (TOPTrendy 09.06.2007)

Faktycznie nikt w tym programie nie prezentowal profesjonalnego poziomu,ale co z tego? liczylo si tylko,aby zarobicLika pisze:W mojej opinii - cały ten program "Jak oni śpiewają" był pomyłką... Przynajmniej spośród "wokalistów" startujących w pierwszej edycji NIKT nie powinien wygrać. ŻADEN z uczestników nie zasługiwał ani na kontrakt płytowy, ani na brylantowy mikrofon...
Wystarczyło tylko, że ONA weszła na scenę, a wszystkie Natasze, Agnieszki, etc... stopniały do rozmiaru okruszka. Wyblakły niczym księżyc wraz z nadejściem świtu... :

No i wlasnie to jest smutne,bo polski rynek muzyczny jest w fatalnym stanieLika pisze: Promowanie takich "talentów" uświadamia mi tylko jedno - w jak kiepskiej kondycji jest nasza rodzima scena muzyczna
:

Osobiście w radiu ani w telewizji w ostatnim czasie nie mialem okazji sluchać żadnego dobrego nowego polskiego zespołu(nonstop slysze albo utwory,które są dwa razy starsze ode mnie,albo jakies nowe plastikowe twory wykonywane przez jakies beztalencia

Edyta i tak ma szczęśćie,że zrobila kariere ,bo ludzi dobrze śpiewajaćych w Polsce są tysiące.Lika pisze: Edyta to zjawisko. Jeden z najlepszych kobiecych głosów (o ile nie najlepszy!) w naszym kraju. Uroda jak z żurnala, warunki wokalne a la Mariah Carey, czy Celine Dion ( do Whitney Houston troszkę jej brakuje, moim skromnym zdaniem - ale też nie powiem, żeby to jakaś wielka przepaść była ) Kiedy wychodzi na scenę to po prostu JEST. Gdy zaczyna śpiewać hipnotyzuje... Ciągle się zastanawiam - czemu mimo ogromnego talentu nie udało jej się zrobić wielkiej, międzynarodowej kariery? Przypuszczam, że ktoś źle tym wszystkim pokierował. Zamiast pomóc zaszkodził...
Edyta kobieto, czemuś Ty się musiała w Polsce urodzić???!!!
:
ps.Moją ulubioną wokalistką z Polski jest Chylinska....
Dzięki SUNrise za zapodanie linka :)
Zresztą nie tylko o śpiew chodzi, trzeba mieć w sobie jeszcze "coś" i ona to ma
Szkoda tylko, że O.N.A. się rozleciało. Solowa Aga to już nie to...
Dobrze i owszem... jednak tych AŻ tak dobrze śpiewających już bym w tysiącach nie liczyłaPaweł pisze: Edyta i tak ma szczęśćie,że zrobila kariere ,bo ludzi dobrze śpiewajaćych w Polsce są tysiące.

Dzika, nieposkromiona, rycząca barytonem Chyla! - JAK NAJBARDZIEJ jestem na TAAAAKPaweł pisze: ps.Moją ulubioną wokalistką z Polski jest Chylinska....

Szkoda tylko, że O.N.A. się rozleciało. Solowa Aga to już nie to...
Ja nie twierdzę, że Edyta źle to zrobiła... Po prostu Mary J Blige śpiewająca: " To nie ja byłam Ewą" - też by mnie pewnie nie zachwyciła :]Faza17 pisze: A moim zdaniem zaśpiewała dobrze tą piosenkę Edytka...
- Michael Jackson
- Michael Jackson
Jest kilka faktów, które budzą niechęć do Pani Edyty, zacznijmy od umieszczenia w internecie zdjecia swojego dziecka ubrudzonego odchodami i podpisanie go w stylu "teraz sobie fotografujcie". Gdy Edyta była jeszcze na topie uchodziła za bardzo zarozumiała, warto tu równierz wspomniec o konflikcie z ojcem. Następnym powodem dla którego napsiałem powyższe słowa sa liczne romanse m.in. z Panem Kraśko. Wielu rodkaów widzi w Edycie zarozumiała Paniusie, która uciekła za granice, gdzie nie osiagnęła znaczącego sukcesu, teraz wraca do rodaków i znów próbuje troche zarobic.Lika pisze:Jestem ciekawa na czym opierasz swoją opinię? Znasz Edytę Górniak? Ja niestety nie, więc nie mogę nic powiedzieć o jej charakterze. Miałam ją poznać osobiście jakiś czas temu...wapniak72 pisze: Nikt natomiast o jej największym problemie, mianowicie cięzkim chrakterze, który nie pozwolił jej osiagnąc sukcesu.

W ramach uzupełnienia jeszcze coś z dnia wczorajszego. Top Trendy kolejna odsłona, czyli "Cyganeria Jacka Cygana"
Ale miałam używanie
Wszyscy widzą JAK ona wygląda. Wszyscy słyszą JAK śpiewa. Zbędnych komentarzy dopisywać nie będę... Powiem krótko:
"Edytko, kiedy widzę Cię na scenie żałuję, że JESTEM KOBIETĄ bo będęc mężczyzną mogłabym przyznać się otwarcie do tego, iż jeden Twój DOTYK byłby w stanie odebrać mi zmysły!" (a tak... zaraz pewnie naślą na mnie kogoś od teletubisiów
)
Nie, no... Ja naprawdę wolę płeć odmienną! Generalnie...
I słodziutki wierszyk
Prośba do moderatorów o zmianę tematu na Edyta Górniak. Może ktoś jeszcze coś tu ciekawego wrzuci, albo dopisze - a trochę nijak ma się to wszystko do polsatowskiej produkcji "JOŚ"
Kurcze, nie chcę przytłaczać tego wątku swoją obecnością i postaram się mniej tutaj bywać... Jednak muszę Ci odpowiedzieć. Cenię Edytę PRZEDE WSZYSTKIM za jej walory wokalne i za to, że stojąc na scenie po prostu błyszczy (choć doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że nie do wszystkich jej przekaz i proponowany przez nią rodzaj wrażliwości musi docierać... ) O życiu prywatnym artystki wiem niewiele, o tyle o ile. Jestem jej fanką - istotnie. Jednak nie ma to takiego wymiaru, jak np. moje fanowanie w stosunku do Michaela...
Umieszczenie w necie zdjęcia swojego pierworodnego ubrudzonego własnymi odchodami jakoś specialnie mnie nie bulwersuje. Żeby tylko takie rzeczy ludziom do głowy przychodziły... Maluchowi nie stała sie żadna krzywda. Dzieci zwykle się ubrudzą jak zrobią kupkę i leżą w niej przez jakiś czas, zanim ktoś je przewinie. Toksyczne to raczej nie jest
/już bardziej "zawiniła" Britney Spears prowadząc samochód z maleńkim synkiem na kolanach, bez użycia fotelika samochodowego/ Nie twierdzę, że teraz wszystkie matki - Polki mają brudzić dzieci odchodami. Jednak rozumiem Edytę. Przypuszczam, iż był to akt desperacji. Forma protestu z powodu nie uszanowania owego świętego czasu, jakim dla każdej młodej kobiety jest ciąża i macierzyństwo - a w szczególności okres świeżo po porodzie! Kobieta jest wtedy NIETYKALNA i bycie osobą publiczną nie ma tu nic do rzeczy! A ona bidulka co? Nie mogła nawet spokojnie urodzić!! Nagonka na piosenkarkę z powodu ubrudzenia kałem małego Alanka przypomina mi nieco nagonkę na Michaela po incydencie balkonowym z Princem Michaelem II... Straszni, wyrodni z nich rodzice! Jak można tak krzywdzić własne dzieci?! Powinno się pozbawić ich praw
Konflikt z ojcem. Taa, to z całą pewnością wina Edyty... Uwielbiam takie łzawe historie (znaczy bawią mnie one do łez
), o tym jak to dziecko odnosi sukces, w związku z czym marnotrawny, stęskniony rodzic odnajduje sie po wielu, wielu latach... Pytanie tylko za czym tęskni bardziej? Za córką / synem, czy za ich pieniędzmi? Posłałabym ja takiego rodzica do.... no daleko bym go posłała
Romanse powiadasz... No ja się wolę na ten temat nie wypowiadać, jako że romansu z Edytą nie miałam
Media lubią koloryzować (strasznie się cieszę, że Fakt i Superexpress oberwały od Górniakowej po tyłku!), a prawdę i tak znają tylko sami zainteresowani... Istnieje również pojęcie takie jak flirt... Edyta jest piękną kobietą i sądzę, że ma tego świadomość

Ale miałam używanie

Wszyscy widzą JAK ona wygląda. Wszyscy słyszą JAK śpiewa. Zbędnych komentarzy dopisywać nie będę... Powiem krótko:
"Edytko, kiedy widzę Cię na scenie żałuję, że JESTEM KOBIETĄ bo będęc mężczyzną mogłabym przyznać się otwarcie do tego, iż jeden Twój DOTYK byłby w stanie odebrać mi zmysły!" (a tak... zaraz pewnie naślą na mnie kogoś od teletubisiów

Nie, no... Ja naprawdę wolę płeć odmienną! Generalnie...

I słodziutki wierszyk

Prośba do moderatorów o zmianę tematu na Edyta Górniak. Może ktoś jeszcze coś tu ciekawego wrzuci, albo dopisze - a trochę nijak ma się to wszystko do polsatowskiej produkcji "JOŚ"

wapniak72 pisze: Jest kilka faktów, które budzą niechęć do Pani Edyty, zacznijmy od umieszczenia w internecie zdjecia swojego dziecka ubrudzonego odchodami i podpisanie go w stylu "teraz sobie fotografujcie". Gdy Edyta była jeszcze na topie uchodziła za bardzo zarozumiała, warto tu równierz wspomniec o konflikcie z ojcem. Następnym powodem dla którego napsiałem powyższe słowa sa liczne romanse m.in. z Panem Kraśko.
Kurcze, nie chcę przytłaczać tego wątku swoją obecnością i postaram się mniej tutaj bywać... Jednak muszę Ci odpowiedzieć. Cenię Edytę PRZEDE WSZYSTKIM za jej walory wokalne i za to, że stojąc na scenie po prostu błyszczy (choć doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że nie do wszystkich jej przekaz i proponowany przez nią rodzaj wrażliwości musi docierać... ) O życiu prywatnym artystki wiem niewiele, o tyle o ile. Jestem jej fanką - istotnie. Jednak nie ma to takiego wymiaru, jak np. moje fanowanie w stosunku do Michaela...
Umieszczenie w necie zdjęcia swojego pierworodnego ubrudzonego własnymi odchodami jakoś specialnie mnie nie bulwersuje. Żeby tylko takie rzeczy ludziom do głowy przychodziły... Maluchowi nie stała sie żadna krzywda. Dzieci zwykle się ubrudzą jak zrobią kupkę i leżą w niej przez jakiś czas, zanim ktoś je przewinie. Toksyczne to raczej nie jest

Konflikt z ojcem. Taa, to z całą pewnością wina Edyty... Uwielbiam takie łzawe historie (znaczy bawią mnie one do łez

Romanse powiadasz... No ja się wolę na ten temat nie wypowiadać, jako że romansu z Edytą nie miałam

Powtórzę po raz kolejny. Nie wiem jakim człowiekiem jest Edyta. Wiem natomiast, że wielu rodaków gryzie zawiść i zazdrość. Nie mogą strawić tego, że komuś się udało, odniósł sukces i ma w życiu lepiej, niż oni... Oczywiście nie chcę generalizować. Z pewnością nie wszyscy wykazują takie zapędy. Jednak nie ma co ukrywać, iż egoizm stanowi lwią część ludzkiej natury. Tak było, jest i będzie niestety i dopóki nie zmienią się ludzie, nie zmieni się świat! Smutna prawda...wapniak72 pisze: Wielu rodaków widzi w Edycie zarozumiała Paniusie, która uciekła za granice, gdzie nie osiagnęła znaczącego sukcesu, teraz wraca do rodaków i znów próbuje troche zarobic.
- Michael Jackson
- Michael Jackson