Najciekawszy program telewizyjny

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

>>aGa<< pisze:Vappu - bardzo podoba mi się to imię i ma ładne znaczenie.
o dzięki:)
Vappu - z jakiego to jest języka?
z fińskiego ;)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Post autor: MJJ »

SUNrise pisze:
Vappu - z jakiego to jest języka?
z fińskiego ;)
Przed chwilką jak twojego posta jeszcze nie było to chciałem właśnie napisać, że kojarzy mi się z fińskim :)
Obrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Najciekawszy program telewizyjny został przeniesiony na nowy wybieg - tylko jeszcze nie dostrzegłem coż to za stworzenia tym razem grają główne role.
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

MJJ pisze:Najciekawszy program telewizyjny został przeniesiony na nowy wybieg - tylko jeszcze nie dostrzegłem coż to za stworzenia tym razem grają główne role.
Moim zdaniem są to Wallabia rufogrisea, w skrócie wallaby, a właściwie l. mnoga czyli wallabies, bo widzę ich tam sześć (choć może być więcej).
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJJ

http://wwitv.com/t1/b3511.asx

A więc takie stworzonka ?

Obrazek

Myślałaś nad imionami ?

Edit: chyba trafnie odgadłaś, bo takie mniej więcej zwierzątko właśnie mi na ekranie przeskikało.
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

chyba dostaną jakieś imię zbiorowe, bo nie jestem w stanie odróżnić ich od siebie.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Wymyślenie imienia zbiorowego to nie lada wyzwanie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

wena twórcza mnie całkowicie opuściła niestety.
nie wiem jakiej płci one są i czy nie mają tam dodatkowo walabi juniorów, ja naprawdę prawie nic na tym filmie nie widzę, na dodatek mam nieruchomy obraz.
Zatem. Będą miały jako imię po prostu swoją polską nazwę. Zakładając, że jest ich sześcioro, to po kolei: Bennetta 1, Bennetta 2 i tak dalej B3, B4, B5, B6.
No to imiona mamy już z głowy :] (chyba, że Ty lub ktoś inny wymyśli dla nich coś lepszego, byłoby mile widziane :].

Nie ma wiele na ich temat na wikipedii, ale gdyby ktoś chciał zajrzeć
http://pl.wikipedia.org/wiki/Walabia_Bennetta
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJJ

SUNrise pisze:ja naprawdę prawie nic na tym filmie nie widzę, na dodatek mam nieruchomy obraz.
Ja jak ich "odwiedzam" to prawie zawsze siedzą tylko pod murem :( - to jeszcze bardziej smutniejsze od ciągle śpiącego koali.
A mają taką fajną zieloną trawkę do swojej dyspozycji.
Obrazek
Awatar użytkownika
MJJ

Dawno nie oglądałem tego programu a tymczasem bardzo ładny wybieg tym razem jest prezentowany.
Tylko nie wiem jeszcze jakie stworzenie tam zamieszkuje.
Obrazek
>>aGa<<

Post autor: >>aGa<< »

Szukałam tego tematu i szukałam... aż wreszcie znalazłam. Pamietam że na początku mieliśmy miska koale a teraz? Widze że są pingwiny... One są takie śmiszne i ciekawie jest je oglądac :-).
Awatar użytkownika
MJJ

Transmisja z zoo przeniosła się na poniższy adres.

http://wwitv.com/tv_channels/b3511.htm

Aktualnie na wybiegu prezentują się niedźwiadki.
Obrazek
Awatar użytkownika
eworrra

Post autor: eworrra »

Piękne są te niedźwiadki :) Aktualnie bawią się ;)

W te wakacje byłam w Berlinie i po raz pierwszy w życiu byłam w zoo ;) (nie licząc ogrodu zoobotanicznego w Toruniu ;-) ) cieszyłam się jak małe dziecko ;-) . Kiedy zobaczyłam tygrysa to aż mnie zatkało, chyba z 5 min stałam przed klatką i nie byłam w stanie nic powiedzieć... Był ogromny, miał wielkie oczy i patrzył się na mnie ;P Wielkie wrażenie zrobiły też na mnie słonie i małe słoniątko ;), żyrafy, lwy, orangutany i w ogóle wszystkie zwierzęta... :) Udało mi się obejść całe zoo, ale żeby ze spokojem obejrzeć wszystkie zwierzęta trzeba by było spędzić tam cały dzień.
Patrząc na te zwierzęta cieszyłam się, ale po chwili chciało mi się płakać. Mimo, że bardzo mi się tam podobało, to miałam i mam mieszane uczucia co do zoo. Żal mi zwierząt, które zamiast żyć w swoim naturalnym środowisku muszą siedzieć w klatkach.
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand?
I'm goin' down to shoot my old lady
You know I caught her messin' 'round with another man.
Huh! And that ain't too cool.
ODPOWIEDZ