Wakacja za granicą

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

wirus2006 pisze:Pamukale tzw 8 cod świat robi niesamowite wrażenie w przyszłym roku ma zostać zamknięte.
No nie mów...
Ja tam kiedys byłam, to jest przecudne miejsce. ej no, ja chcę to jeszcze zobaczyć!
No ale rozumiem, jak ma się zniszczyć z powodu turystyki to słusznie, niech ograniczą. Eh.

A fotki z Pamukkale bym chętnie pooglądała.
Wybierz jakies top 5 z tego co masz i dawaj :D
KASIA

Post autor: KASIA »

A mnie ciągnie w całkiem drugą stronę, mianowicie do Moskwy :love:
Carska Matka-Rosja fascynuje mnie o wiele bardziej niż wszelki orient, choć Japonię, Chiny też chciałabym zobaczyć, ale już na dalszym miejscu. Tak sobie wymarzyłam, żeby pojechać tam (Moskwa) na rok po liceum, tam nauczyć się rosyjskiego (piękny język, a ja jestem skazana na twardy niemiecki :surrender: :beksa: , no może zaczną się uczyć w przyszłym roku, jak znajdę fundusze) zająć się szeroko pojętą twórczością, pisać i kręcić - przygotować sobie materiały na studia. A po roku wrócić i zdawać do łódzkiej filmówki :-) Choć plany te są niestety mało realne :beksa: na dzień dzisiejszy jako uczennica klasy o profilu dwujęzycznym przymierzam się do studiowania w UK :-/ Ale jeszcze zobaczymy co się okaże :-)

http://fashion.hobby.ru/moscow/views/mos0064.jpg
http://viswiz.imk.fhg.de/~foursa/photos ... oscow4.jpg
Obrazek
http://www.brodyaga.ru/images/Russia/Moscow%2014.jpg
Obrazek

A później, już jako osoba dorosła, doświadczona zawodowo wynoszę się mieszkać na Islandię :-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

A tu gdzieś będzie mój domek :hahaha:
Obrazek

A od dziecka, od chwili gdy dowiedziałam się, że coś takiego istnieje marzy mi się Morze Martwe :love: Te wystające słupy soli
Obrazek
i brak jakiegokolwiek życia jakoś mnie tak... w każdym razie muszę tam kiedyś pojechać. Ale tylko na wakacje, bo jako osobnik zimnolubny długo być tam nie wytrzymała.
Obrazek
Obrazek

No i Pamukkale też wygląda zachęcająco... ale bez turystów, o ile w powyższym przypadku to przeżyję o tyle obawiam się, że jeśli chodzi o ten cud natury to chmara opalających się rodzin z aparatami może odebrać temu miejscu dużo uroku :-/

zdjęcia bez ludków:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i z ludkami :-/
Obrazek
Obrazek
Obrazek[/img]
“Please, sir you would not understand,
What’s going on
Is magical, can’t you see
That some of us do more than dream”

„If Jesus Christ is going to save us from ourselves
How come peace, love and Michael are dead?”
Awatar użytkownika
wirus2006

Post autor: wirus2006 »

Co do pamukale to juz od lat nie wyglada to tak pieknie jak to pokazalas na tych zdjeciach ;( jak na moje oko wiekszosc zdjec pochodzi z 6 lat wstecz minimum z roku na rok wyglada to duzo duzo gozej jak tylko znajde plytke tzn pewnie jutro to wrzuce foty z zeszlego roku
ODPOWIEDZ