Sorry że się czepiam ale..............

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Xscape

Sorry że się czepiam ale..............

Post autor: Xscape »

Sorry że się czepiam ale dlaczego rubryczka z najswiezszymi wiadomosciami nie jest uaktualniana na bieżąco.....przeciez jak ktos zobaczy kiedy ostatni raz była aktualizacja w tejze rubryczce to padnie a była mniej wiecej 15.04.05??Czy ktos w ogóle zajmuje sie aktualizacja reszty strony mj polish team czy na dobrą sprawe działa tylko forum jak trzeba.Mi to osobisciue nie przeszkadza ale przydałoby sie czasem coś tam odkurzyc i postawic nowe kwiaty.
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Nie ma aktualnych wiadomości bo nie ma komu się tym zająć. Majkel kiedyś o to apelował, jeszcze na straym forum, pytał, czy ktoś nie może się tego podjąć. Parę rzeczy wtedy napisałam, ale na dłuższą metę jakoś mnie to nie bawiło. Mike dużo tam dawał. Chyba głównie on.

Na dobrą sprawę to nie widze większego sensu w pisaniu wiadomości w tym okienku. Przynajmniej teraz, kiedy jest proces, i wiadomości lecą jedna po drugiej. Ponad to one są często nieco pogmatwane i nie da się ująć istoty sprawy w tych kilku zdaniach, bo wszystko się strasznie spłaszcza.

Może jak proces się skończy, a MJ pojedzie sobie na Hawaje i nastąpi niedobór newsów, to wtedy może tak. Jakaś jedna nowinka raz na miesiąc, ok. Wtedy to chociaż technicznie będzie możliwe.

A teraz? Teraz to po kiego diabła nam newsy w ramce?
Tutaj sie wszystko dzieje!
I wydaje mi się, że ta ramka jest w ogóle niepotrzebna teraz i mogłoby równiedobrze w ogóle jej nie być. Ale niech sobie jest, może się kiedyś przyda doc czegoś sensownego.

A póki co, to chyba lepiej by było dać tam napis, ze najnowsze info znajdują się na forum, i dać tam odsyłacz np bezpośrednio do działu tylko o MJ. To też nie ma sensu, bo każdy kto chce i tak tu przychodzi, chodzi tylko o to, zeby tak nie straszyło zaległościami.
Jakbym była jakimś przypadkowym fanem, który się tu zabłąkał, i bym zobaczyła, że mają najnowsze wieści z prehistorycznych czasów, to chyba by mnie to troche odstraszyło. Już dużo lepiej wyglądają takie zmieniające się informacje, że na forum pojawiła się nowa wiadomość. Nie jest to może zbyt przydatne do czegokolwiek, ale chyba lepszy taki bajer niż to co jest teraz.
Ale to zalezy ile zcasu trzeba poświęcić , zeby coś z tą nieszzcęsna rameczką tam zrobić. Majkel ma i tak już dużo na głowie.

Wydaje mi się, że faktycznie można by coś z tym zrobić /biedny Majkel, ja tu sobie tak bezosobowo piszę, a zmieniać to on by musiał/ bo to głupio wygląda.
To wszystko mi przypomina taką zapuszczona kamienicę, w której ktoś sobie urządził bardzo nowoczesne mieszkanie. Obskurna brama, a w środku szczyt nowoczesności. Dużo jest takich w Polsce...
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

masz na mysli dzial z Newsami?

Zgadzam sie calkowicie - powinien byc uzupelniany, zwlaszcza w takich czasach... wlansie nie dla nas samych, ale dla ludzi, takze dziennikarzy, ktorzy szukaja informacji...

no ale... ile razy moge sie powtarzac... nie ma chetnych to nie...
jedynie Mike pisze czasem, ale przydaloby sie chocby po nim to poprawic na jezyk "bardziej polski", jakis skladniowy :\

no coz... są chętni?
...
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Jowita, jak ktos wchodzi na strone by znalezc informacje, to raczej nie bedzie wchodzic na forum, gdzie widomo, iz ludzie rozmawiaja o wszystkim, a jeszcze czesto 'w dziwny sposob'. Nie kazdy ma full czasu, nudzi sie i chetnie ot tak przy okajzi sobie pogrzebie i jeszcze moze pozna nowych ludzi. A odfiltrowac newsy stad dla kogos z zewnatrz to moze nie byc taka chwila, jaka wlasnie by bylo przeczytanie tych kilku "spłaszczonych" zdań, takie krótkie info.
Można nawet napisać 3-5 zdań a do tego dodać link do forum już do odpowiedniego działu i to masz rację, dobry byłby pomysł.

edit: poza tym mniejsza z ramka, ramka to bzdet - chodzi przeciez o dział Newsy, a nie o ramkę. Tego działu każdy szuka!
...
Awatar użytkownika
MJowitek

Aha, no może. Subiektywnie do tego działu z newsami podeszłam. Ale fakt, jak istnieją ludzie, którzy tylko ot tak sobie zajrzeli, to coś takiego by się przydało.

Wiesz co, to może póki co zmień tylko to straszydło sprzed wieków na info, że czekamy na wyrok. Nie wiem, coś w tym stylu.

Ława przysięgłych (12 osób) obraduje od piątku nad sprawą Michaela Jacksona. Nikt nie wie, do kiedy to może potrwać, decyzja zależy wyłącznie od nich. Wyrok musi być jednogłośny (12:0). Mają do przedyskutowania 10 zarzutów stawianych przeciw Jacksonowi przez prokuraturę. Nie znaleziono żadnych przekonywujących dowodów przeciw piosenkarzowi. Obrona silnie podważyła wiarygodność rodziny Arvizów, która niejednokrotnie wyłudzała pieniądze od różnych osób.

Więcej informacji na forum: http://www.forum.mjpolishteam.pl/

oraz: http://www.msnbc.msn.com/id/3693064/ (tutaj znajduje się też zegar odmierzający czas obrad ławy przysięgłych)

Nie wiem, coś w tym stylu.
Byle by tego straszaka nie było, bo to faktycznie wygląda, jakbyśmy śnięci jacyś byli.
I mam jeszcze taką prośbę..Malutką...
Piszcie może "alkohol", co? "h", a nie "ch"...
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

MJowitek pisze:Piszcie może "alkohol", co? "h", a nie "ch"...
a gdzie tak jest napisane? ja tak napisalem? Jesli tak, to zle ze mna...
...
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

news dodany... i jest cacy :]
...
Awatar użytkownika
MJowitek

Majkel pisze:
MJowitek pisze:Piszcie może "alkohol", co? "h", a nie "ch"...
a gdzie tak jest napisane? ja tak napisalem? Jesli tak, to zle ze mna...
Nie, Ty nie. Nie wiem nawet kto. To nie jest skierowane do kogokolwiek bezpośrednio. Zauważyłam tylko, ze się czasem taki kwiatek pojawia, to tu, to tam... I tak tylko uczulam.
Majkel pisze:news dodany... i jest cacy :]
Hehe, mam nadzieję, że szybko go trzeba będzie zmieniać :]
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Mi tam zwisają te newsy ale powiem jedno. Albo zróbcie coś z design’em i z merytoryką tej strony albo zasłońcie tą plakietkę z oficjalnym patronat’ctwem

P.S.
Zróbcie nie oznacza że umywam ręce, ja po prostu się na tym nie znam. Ale naprawdę, na "naszej" stronie wisi chyba największa pajęczyna.
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

Majkel pisze:masz na mysli dzial z Newsami?

no ale... ile razy moge sie powtarzac... nie ma chetnych to nie...

No, ja sobie nie przypominam, zebys sie na przyklad mnie kiedykolwiek o to pytal....Ale teraz to i tak juz wszystko jedno, trzeba bylo pomyslec o aktualizacji jak byly newsy na temat wypowiedzi swiadkow itd.
Obrazek
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

THRILLER pisze:Mi tam zwisają te newsy ale powiem jedno. Albo zróbcie coś z design’em i z merytoryką tej strony albo zasłońcie tą plakietkę z oficjalnym patronat’ctwem

Mysle, ze design najmniej sie liczy. W koncu brukowce tez sa na kolorowo drukowane na gladkim papierku, a wcale to nie podnosi ich wartosci. Ale to juz sprawa osobista, czy ktos przyklada wieksza wage do zawartosci, czy do opakowania...

...a wypowiedzi typu "mi tam zwisaja newsy" nawet nie zamierzam komentowac, powiem tylko tyle, ze zdziwilo mnie, z czyich ust wyszla. :zly: :mlotek:
Obrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

LittleDevil pisze:No, ja sobie nie przypominam, zebys sie na przyklad mnie kiedykolwiek o to pytal...
nie pytałem się konkretnych osób, ale temat moich próśb przewijał się myślę ze 3 razy, co jakiś dluższy czas, bo nie chciałem być nudny i natrętny.

Design - będzie inny. Może właśnie wakacje bedą tym czasem zmian...
ale i tak wiem, że jak to jest zawsze - jedym się bedzie mniej podobał, a inni będą zachwyceni :]
...
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

LittleDevil pisze:Mysle, ze design najmniej sie liczy. W koncu brukowce tez sa na kolorowo drukowane na gladkim papierku, a wcale to nie podnosi ich wartosci. Ale to juz sprawa osobista, czy ktos przyklada wieksza wage do zawartosci, czy do opakowania...
Może ktoś po prostu chce połączyć jedno z drugim. Może uważa że archaiczny wygląd przypomina mu umarłą stronę która zagasła wraz z popularnością MJJa, no i w końcu może otwarcie mówi że po wejściu na stronę najpierw ocenia się jej wygląd a nie merytorykę. No ale rozumiem, „co się nie ma co się lubi to się lubi co się ma”
LittleDevil pisze:...a wypowiedzi typu "mi tam zwisaja newsy" nawet nie zamierzam komentowac
Korzystam z innego źródła ale oczywiście dla strony powinna być to priorytetowa kwestia, priorytetowsza niż nawet wygląd!
LittleDevil pisze:powiem tylko tyle, ze zdziwilo mnie, z czyich ust wyszla. :zly: :mlotek:
Nigdy nie poznasz drugiego człowieka na tyle aby cię w nim coś nie dziwiło.
ODPOWIEDZ