Tiger Lilly

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
Tiger Lilly

Tiger Lilly

Post autor: Tiger Lilly »

Witam wszystkich!

Ja i Michael
Historia jakich wiele...dla mnie wyjątkowa.

Epizod I
Gdy Michael Jackson pojawił się w moim życiu, miałam zaledwie kilka lat. Nie pamiętam kiedy po raz pierwszy go zobaczyłam, ani dlaczego zapragnęłam słuchać jego muzyki ( jakkolwiek w tym drugim przypadku mam pewne podejrzenia :muzyka: ). Pamiętam natomiast scenę na stacji benzynowej, kiedy kupowaliśmy z moim tatą kasetę "Bad" - zakłopotany wzrok mojego ojca i stanowcze stwierdzenie, że "córka go lubi", gdy pan sprzedawca pozwolił sobie na jakąś kąśliwą uwagę pod adresem Michaela, coś w stylu : "jak pan może kupować dziecku kasetę kogoś, kogo podejrzewają o takie rzeczy..." Rzuciłam panu oburzone spojrzenie, bo czułam, że w jakiś sposób nie lubił Michaela ;-) Nie miałam pojęcia co to znaczy molestowanie seksualne, a fakt, że skóra Michaela jest na niektórych okładkach innego koloru nie wydał mi się w żaden sposób podejrzany. Dzieci mają taką właściwość - przyjmują świat takim, jakim go widzą. Bez zbędnych "interpretacji".
Dla mnie Michael był najcudowniejszy, był moim pierwszym idolem. Po angielsku rozumiałam wtedy tylko pojedyncze słowa, rzadko w kolejności w jakiej śpiewał je MJ...Wiedziałam co to znaczy "Man In The Mirror" i to była moja ulubiona piosenka. Bardzo lubiłam też "Don't Stop Till You Get Enough" a "Off The Wall" było pierwszym CD, który posiadłam na własność
( razem z prototypowym discmanem gigantem ). Nie jestem w stanie zrozumieć, jak to się stało, że Michael zniknął z mojego świata na wiele, wiele lat. Jakoś tak, niepostrzeżenie.

Epizod II
26 maja 2007r. Impreza w jednym z wrocławskich klubów. Kuzynka podśmiewa się z mojej dziecięcej miłości do Jacksona. Jeden z naszych kompanów okazuje się moim sojusznikiem - kuzynka dowiaduje się od nas, że Michael jest fantastyczny. Puszczają "Black Or White"...
I tak przywlokłam z tej imprezy Michaela do domu. Odkryłam Go na nowo. Spędziłam długie godziny przed komputerem ( dla jasności - nie kontemplowałam w tym czasie Michael'owego tła na pulpicie, chociaż nie wątpię, że mogłoby to być nad wyraz ciekawe zajęcie :knuje: ).
W sierpniu, oczywiście przez przypadek, znalazłam się na MJowisku. Chyba nigdy wcześniej nie bawiłam się w miejscu, w którym wszystkim podobała się muzyka :mj: . Poza tym zgraja tak pozytywnych michaelowych ludzi robi wrażenie!
Nie przeszło mi. Jestem zafascynowana, zakochana i żądna wiedzy. Będę grasować na forum i się kształcić.

Powitanie rozrosło się do rozmiarów, których nie planowałam. Jeśli ktoś miałby ochotę dowiedzieć się czegoś o mnie bez Michaela, proszę pytać.

Pozdrawiam Was serdecznie.
Ostatnio zmieniony pt, 19 paź 2007, 22:10 przez Tiger Lilly, łącznie zmieniany 1 raz.
When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

cieszę sie że, dołączyłaś,i że będziesz "grasować na tym forum" ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

ja tez Cie witam. Rozgosc sie w nazych skromnych progach :)
Awatar użytkownika
Bartuu

Post autor: Bartuu »

Sieeelołłłłłłłłłłl :happy:
Obrazek
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

okussa pisze:Rozgosc sie w nazych skromnych progach :)
No, na całe szczęście te "skromne progi" sukcesywnie się powiększają o nowe osoby w nim przesiadujące i piszące ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

bardzo ładna historia : )
miałem podobnie nawet Ci powiem : )

witam na forum i zapraszam serdecznie do czynnego udzielania się : )
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

Witam serdecznie, życzę miłej zabawy i pozdrawiam ;-)
Obrazek

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

A Ja Cię już chyba skądś kojarzę chyba...?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Agnes

Post autor: Agnes »

Czesc.Milego postowania zycze.
Awatar użytkownika
Natka

Post autor: Natka »

Witamy cieplutko :happy:
[*]
MJ <33
Awatar użytkownika
Tiger Lilly

Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie!

Maro pisze:A Ja Cię już chyba skądś kojarzę chyba...?
Możliwe, nie wykluczone...ale wykażę się dociekliwością : a skąd mnie kojarzysz? ;-)

majkelzawszespoko pisze:miałem podobnie nawet Ci powiem
Słyszałam , że Michael zawsze wraca...bo chyba takie podobieństwo miałeś na myśli? W każdym razie, wygląda na to, że nie można się go pozbyć na stałe :-)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Tiger Lilly pisze:
Możliwe, nie wykluczone...ale wykażę się dociekliwością : a skąd mnie kojarzysz?
Czyż nie przesiadywałaś wcześniej na innych forach o MJu?ZBo nick wydaje mi się znany już.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Tiger Lilly

Maro pisze:Czyż nie przesiadywałaś wcześniej na innych forach o MJu?ZBo nick wydaje mi się znany już.
No cóż...każdy ma jakieś skojarzenia. It wasn't me ;-)
ODPOWIEDZ