Witam!
- Stanisław Leon Kazberuk
Witam!
Na wstępie zaznaczam, że Stanisław Leon Kazberuk to tylko pseudonim, nick.
Przejdę więc do zainteresowań, a konkretniej: zacznę od muzyki. Otóż słucham i lubię przeróżną muzykę. To przeplatanka różnych stylów: od opery, muzyki symfonicznej- Mozart, Franck, Dvorak, Bernstin), poprzez nowoorleański (i nie tylko) jazz i swing (Glenn Miller, Chick Correa, Keith Jarret, Dizzie Gillespie, Nat Kin' Cole), blues (John Lee Hooker) soul i muzyka Motownu (James Brown, Ray Charles, Stevie Wonder, Diana Ross, Dionne Warwick, Donna Summer, Gladys Knoght & The Pips, Jimmy Ruffin, The Four Tops, Tempations, Searchers, Gloria Gaynor, Curtis Mayfield), po muzykę rock (David Bowie, Mike Oldfield, Portishead, Ozzy Osbourne (przede wszystkim), Iron Maiden, Bob Dylan, ale i delikatniejsze odmiany - soft rock - Rod Stewart, Prefab Sprout).
To byli moi ulubieni artyści. Teraz przejdźmy do trzech największych: klan Jacksonów (Jackson 5, The Jacksos, Michael Jackson, Janet Jackson, Jermaine Jackson), The Beatles oraz Paul McCartney (solo).
Z literatury czytuję westerny (Fred Roberts, Ernest Haycox), polskie książi historyczno- przygodowe (Pan Samochodzik), klasykę powieści indiańskich oraz książi geotroperskie (o ile takie wyrażenie istnieje). Czytam też biografie, ksiażki Kapuścińskiego [na ogół same ciekawe książki]... i oczywiście poezję!
Film: nie interesuję się filmem, poza starymi westernami znanymi na pamięć i poza filmami Alfreda Htchcocka.
I jeszcze przydatna może być informacja (bo widzę, że tu taki zwyczaj), od kiedy interesuję się Michelem Jacksonem. Otóż od roku 2000-go, bodajże od zimy. Niedługo potem udało mi się skompletować dzieła muzyka.
I to jest właśnie wszystko, co mam tutaj do przekazania. Witajcie!
Przejdę więc do zainteresowań, a konkretniej: zacznę od muzyki. Otóż słucham i lubię przeróżną muzykę. To przeplatanka różnych stylów: od opery, muzyki symfonicznej- Mozart, Franck, Dvorak, Bernstin), poprzez nowoorleański (i nie tylko) jazz i swing (Glenn Miller, Chick Correa, Keith Jarret, Dizzie Gillespie, Nat Kin' Cole), blues (John Lee Hooker) soul i muzyka Motownu (James Brown, Ray Charles, Stevie Wonder, Diana Ross, Dionne Warwick, Donna Summer, Gladys Knoght & The Pips, Jimmy Ruffin, The Four Tops, Tempations, Searchers, Gloria Gaynor, Curtis Mayfield), po muzykę rock (David Bowie, Mike Oldfield, Portishead, Ozzy Osbourne (przede wszystkim), Iron Maiden, Bob Dylan, ale i delikatniejsze odmiany - soft rock - Rod Stewart, Prefab Sprout).
To byli moi ulubieni artyści. Teraz przejdźmy do trzech największych: klan Jacksonów (Jackson 5, The Jacksos, Michael Jackson, Janet Jackson, Jermaine Jackson), The Beatles oraz Paul McCartney (solo).
Z literatury czytuję westerny (Fred Roberts, Ernest Haycox), polskie książi historyczno- przygodowe (Pan Samochodzik), klasykę powieści indiańskich oraz książi geotroperskie (o ile takie wyrażenie istnieje). Czytam też biografie, ksiażki Kapuścińskiego [na ogół same ciekawe książki]... i oczywiście poezję!
Film: nie interesuję się filmem, poza starymi westernami znanymi na pamięć i poza filmami Alfreda Htchcocka.
I jeszcze przydatna może być informacja (bo widzę, że tu taki zwyczaj), od kiedy interesuję się Michelem Jacksonem. Otóż od roku 2000-go, bodajże od zimy. Niedługo potem udało mi się skompletować dzieła muzyka.
I to jest właśnie wszystko, co mam tutaj do przekazania. Witajcie!
Ostatnio zmieniony sob, 16 gru 2006, 20:58 przez Stanisław Leon Kazberuk, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam bardzo serdecznie!
Na wstępie zaintrygował mnie Twój nick, a później avatarek - wydaje mi się, że skądś to znam - to jakiś obraz?
Raz jeszcze witam na forum - mam nadzieję, że będzie wiele okazji do ciekawej dyskusji na temat dokonań artystycznych niejakiego pana, którego zwą Michal Jackson.
Na wstępie zaintrygował mnie Twój nick, a później avatarek - wydaje mi się, że skądś to znam - to jakiś obraz?
Raz jeszcze witam na forum - mam nadzieję, że będzie wiele okazji do ciekawej dyskusji na temat dokonań artystycznych niejakiego pana, którego zwą Michal Jackson.
...
Za przywitania serdecznie dziękuję. Zaznaczam też, że wcale taki nowy nie jestem- przed dołączeniem do Forum nieraz przeglądałem sobie ciekawsze posty i dopiero chęć odpowiedzi na niektóre zmotywowała mnie do przyłączenia, czego nie żałuję. Do Majkela: nick to taki mój wymysł, a awatar rzeczywiście jest obrazem, znalezionym w wyszukiwarce Google. Niestety, szukałem autora i tytułu gdzie tylko się dało (bo malarstwem też się interesuję) ale nie trafiłem na żaden ślad! Może znajdzie się jakiś specjalista, który podpowie?
Jeszcze raz dziękuję za powitania!
Jeszcze raz dziękuję za powitania!
Witam Stanisława Leona Kazberuka
Nick brzmi poważnie, ale wierzę, że oprócz powagi, drzemie w Tobie trochę szaleństwa, żeby nie napisać "wariactwa" (bo to taka nasza cecha narodowa MJówek
).
Rozpakuj walizki i do orki, jak to napisała thewiz

Nick brzmi poważnie, ale wierzę, że oprócz powagi, drzemie w Tobie trochę szaleństwa, żeby nie napisać "wariactwa" (bo to taka nasza cecha narodowa MJówek

Rozpakuj walizki i do orki, jak to napisała thewiz

"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Witam również bardzo serdecznie na forum.
Przeczytałem już parę postów - świetnie, że przybywa tutaj ktoś mający coś ciekawegodo powiedzenia! Mam wrażenie, że jak już tajemna skrytka z schowanymi postami zostanie otworzona...
będzie sporo tematów do dyskusji.
A nick... o tak, nigdy nie widziałem podobnego.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do dalszego postowania.
Przeczytałem już parę postów - świetnie, że przybywa tutaj ktoś mający coś ciekawegodo powiedzenia! Mam wrażenie, że jak już tajemna skrytka z schowanymi postami zostanie otworzona...

A nick... o tak, nigdy nie widziałem podobnego.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do dalszego postowania.

Dziękuję, dziękuję! Nie mam co rozmyślać godzinami nad ciekawymi tematami- bo gdy się tak robi, do wychodzą jakieś takie "naciągane". Po prostu: czytam sobie forum, a gdy najdą mnie (nagle) jakieś refleksje, to wyciągam z nich wnioski... i zazwyczaj pojawia się parę ciekawych pytań. I tak formuje się nowy wątek!
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam serdecznie!
Hej!
Intrygujący masz nick i sensownie piszesz.
Tak więc tym uprzejmiej witam.
(z lekkim poślizgiem, ale zawsze
)
Trudno uwierzyć, że masz tylko 14 lat...
(był tu już kiedyś pewien czternastolatek wprawiający większość z nas w osłupienie) Nawet awansował na moderatora.
Nadal jest na forum tyle, że czas nie zatrzymuje się dla nikogo...
Pisz, pisz,pisz... może i Ty dojdziesz do władzy
Pozdrowienia
!
Intrygujący masz nick i sensownie piszesz.
Tak więc tym uprzejmiej witam.
(z lekkim poślizgiem, ale zawsze

Trudno uwierzyć, że masz tylko 14 lat...
(był tu już kiedyś pewien czternastolatek wprawiający większość z nas w osłupienie) Nawet awansował na moderatora.
Nadal jest na forum tyle, że czas nie zatrzymuje się dla nikogo...
Pisz, pisz,pisz... może i Ty dojdziesz do władzy

Pozdrowienia

"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson