Witam!

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Witam!

Post autor: Stanisław Leon Kazberuk »

Na wstępie zaznaczam, że Stanisław Leon Kazberuk to tylko pseudonim, nick.
Przejdę więc do zainteresowań, a konkretniej: zacznę od muzyki. Otóż słucham i lubię przeróżną muzykę. To przeplatanka różnych stylów: od opery, muzyki symfonicznej- Mozart, Franck, Dvorak, Bernstin), poprzez nowoorleański (i nie tylko) jazz i swing (Glenn Miller, Chick Correa, Keith Jarret, Dizzie Gillespie, Nat Kin' Cole), blues (John Lee Hooker) soul i muzyka Motownu (James Brown, Ray Charles, Stevie Wonder, Diana Ross, Dionne Warwick, Donna Summer, Gladys Knoght & The Pips, Jimmy Ruffin, The Four Tops, Tempations, Searchers, Gloria Gaynor, Curtis Mayfield), po muzykę rock (David Bowie, Mike Oldfield, Portishead, Ozzy Osbourne (przede wszystkim), Iron Maiden, Bob Dylan, ale i delikatniejsze odmiany - soft rock - Rod Stewart, Prefab Sprout).

To byli moi ulubieni artyści. Teraz przejdźmy do trzech największych: klan Jacksonów (Jackson 5, The Jacksos, Michael Jackson, Janet Jackson, Jermaine Jackson), The Beatles oraz Paul McCartney (solo).

Z literatury czytuję westerny (Fred Roberts, Ernest Haycox), polskie książi historyczno- przygodowe (Pan Samochodzik), klasykę powieści indiańskich oraz książi geotroperskie (o ile takie wyrażenie istnieje). Czytam też biografie, ksiażki Kapuścińskiego [na ogół same ciekawe książki]... i oczywiście poezję!

Film: nie interesuję się filmem, poza starymi westernami znanymi na pamięć i poza filmami Alfreda Htchcocka.

I jeszcze przydatna może być informacja (bo widzę, że tu taki zwyczaj), od kiedy interesuję się Michelem Jacksonem. Otóż od roku 2000-go, bodajże od zimy. Niedługo potem udało mi się skompletować dzieła muzyka.

I to jest właśnie wszystko, co mam tutaj do przekazania. Witajcie!
Ostatnio zmieniony sob, 16 gru 2006, 20:58 przez Stanisław Leon Kazberuk, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Witam bardzo serdecznie!

Na wstępie zaintrygował mnie Twój nick, a później avatarek - wydaje mi się, że skądś to znam - to jakiś obraz?

Raz jeszcze witam na forum - mam nadzieję, że będzie wiele okazji do ciekawej dyskusji na temat dokonań artystycznych niejakiego pana, którego zwą Michal Jackson.
...
thewiz

Post autor: thewiz »

Witamy, witamy... jak to ten co powrocil ale mimo wszystko sie wsrod nas zbyt czesto nie pojawia mawial : chlebem i sola. To nasze wspolne pole, pole fanow Michaela i muzyki zatem - do orki ;-)
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

Witam serdecznie i życzę miłego postowania! ;-)
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Za przywitania serdecznie dziękuję. Zaznaczam też, że wcale taki nowy nie jestem- przed dołączeniem do Forum nieraz przeglądałem sobie ciekawsze posty i dopiero chęć odpowiedzi na niektóre zmotywowała mnie do przyłączenia, czego nie żałuję. Do Majkela: nick to taki mój wymysł, a awatar rzeczywiście jest obrazem, znalezionym w wyszukiwarce Google. Niestety, szukałem autora i tytułu gdzie tylko się dało (bo malarstwem też się interesuję) ale nie trafiłem na żaden ślad! Może znajdzie się jakiś specjalista, który podpowie?

Jeszcze raz dziękuję za powitania!
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Witam Stanisława Leona Kazberuka :-)
Nick brzmi poważnie, ale wierzę, że oprócz powagi, drzemie w Tobie trochę szaleństwa, żeby nie napisać "wariactwa" (bo to taka nasza cecha narodowa MJówek :dance: ).
Rozpakuj walizki i do orki, jak to napisała thewiz :happy:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

wierzę, że oprócz powagi, drzemie w Tobie trochę szaleństwa, żeby nie napisać "wariactwa"

Trochę tam drzemie... Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

Musze przyznać ,że nick masz dość universalny :)

Witam!
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Hej!!!!Poznań-allstar:)
Obrazek

Post autor: Pank »

Witam również bardzo serdecznie na forum.

Przeczytałem już parę postów - świetnie, że przybywa tutaj ktoś mający coś ciekawegodo powiedzenia! Mam wrażenie, że jak już tajemna skrytka z schowanymi postami zostanie otworzona... ;-) będzie sporo tematów do dyskusji.

A nick... o tak, nigdy nie widziałem podobnego.

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do dalszego postowania. :-)
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Dziękuję, dziękuję! Nie mam co rozmyślać godzinami nad ciekawymi tematami- bo gdy się tak robi, do wychodzą jakieś takie "naciągane". Po prostu: czytam sobie forum, a gdy najdą mnie (nagle) jakieś refleksje, to wyciągam z nich wnioski... i zazwyczaj pojawia się parę ciekawych pytań. I tak formuje się nowy wątek!

Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Hej!

Intrygujący masz nick i sensownie piszesz.
Tak więc tym uprzejmiej witam.
(z lekkim poślizgiem, ale zawsze :wariat: )
Trudno uwierzyć, że masz tylko 14 lat...
(był tu już kiedyś pewien czternastolatek wprawiający większość z nas w osłupienie) Nawet awansował na moderatora.

Nadal jest na forum tyle, że czas nie zatrzymuje się dla nikogo...

Pisz, pisz,pisz... może i Ty dojdziesz do władzy :hahaha:

Pozdrowienia :-) !
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
ODPOWIEDZ