Sprzęt audio

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
marcinokor

Sprzęt audio

Post autor: marcinokor »

Przepraszam jeśli spamuję, ale mam pewien problem. Posiadam dość stary odtwarzacz i wzmacniacz firmy Technics oraz podłączone do niego głośniki Monitor Audio DX2. Mój problem polega na tym, że po wyciszeniu jednego głośnika w drugim słychać wyraźniejsze basy, a jak zrobi się to na odwrót to w tym grającym głośniku wyraźniejsze są wyższe dźwięki. Jak grają razem to tego raczej nie słychać, ale boję się, że coś może być nie tak. Na dodatek po podłączeniu słuchawek jest tak samo.
Obrazek
Awatar użytkownika
matik7777

Post autor: matik7777 »

Potencjometry do czyszczenia, innej możliwości nie przewiduję. Sprawdź jeszcze odpowiednie ustawienie balansu.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Ło matko. Dziękuję za szybką odpowiedź. Wszystko jest raczej w porządku, to po prostu ustawienie głośników. Ze słuchawkami tylko coś wydaje mi się nie być równo, ale to raczej wina mojego słuchu, bo wszyscy których poprosiłem o przesłuchanie twierdzą że jest równo.

Sorry że piszę post pod postem, ale mam jeszcze takie pytanko. Czy w ogóle głośniki grają idealnie równo? Znaczy nie pod względem czasu tylko głośności.

posty połączono/ @neta
Obrazek
ODPOWIEDZ