Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Witajcie kochani!
Majkel ze Stalowej, czyli ja, zapraszam do obejrzenia krótkiego filmiku przedstawiającego mój jakże śmieszny występ taneczny w mojej własnej szkole (www.zso.interblock.pl). Powiem krótko, że miał on miejsce podczas szkolnych Mikołajek 2005, a jest on przejawem mojej wielkiej miłości do Michaela - Króla tańca. Zapraszam serdecznie na www.psisiurek.prv.pl (z góry przepraszam za nazwę - wogóle jest to stronka starszej klasy licealnej i nie ingerowałem w jej nazwę). Sciągnijcie klip "michael" w rubryce ŚMIESZNE...
Życzę miłych wrażeń i zapraszam do pisania opinii...
YOU'VE BEEN HIT BY, YOU'VE BEEN STRUCK BY... A SMOOTH CRIMINAL!
Niestety mam problemy z komputerem i nie mogłam obejrzeć w całości. Ale obiecuję,że jak tylko będe miała możliwość to obejrzę. Jak narazie muszę stwierdzić, że jesteś całkiem niezły.
Hmmm.... Ja chyba nie moge mówić na siebie, że jestem fanką, bo...
No szczerze mówiąc... widać, że lubisz tańczyć, ale oprócz obrotów niezidentyfikowałam ani jednego elementu tanca Jacksona
Pozdrawiam
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.' * Louis Horst
Nie.... no źle mnie zrozumiałeś...
Bardzo ładnie...
Tylko proponuję, żebyś zaprezentował nam swój taniec w normalnych butach i jak bardziej Ci zależy....
No.. wiesz o co chodzi
Pozdro!
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.' * Louis Horst
Mnie się nie podoba, 30 sek to zdecydowanie za mało żeby pokazać cały wachlaż ruchów MJ. Ty przez cały czas pokazywałeś to samo.
Nie moze być nasladowania MJ bez moonwalka, to jest jego specjał i podstawa do rozpoczynania przygody z naśladowaniem.
Obroty. Nie na jednej nodze! Oczywiście samo kręcenie opiera się na jednej ale nie można drugiej podnieść tak bezpardonowo do góry. Rób to dyskretniej.
Jakość jest kiepska ale odniosłem wrazenie że patrzysz się na swoje nogi. Ogulnie uważam że jest to niedopuszczalne. Ty po raz kolejny robisz to dyskretnie ale niektórzy robia to nagminnie i do bólu widocznie.
Co mi się podobało: Dynamiczne machnięcie(troszkę za niskie)
Ogulnie wrażenie jest spoko ruszasz się naturalnie, bez wymuszania a to że nie jest to kopia MJ to niemasz się co przejmować. Chyba jesteś raczej stworzony do szybszych utworów niż te MJ(z filmu wnioskuję).
Trzeba przyznać, że tańczysz całkiem nieźle. Występ ogólnie miło się ogląda, ale naśladowanie Michaela raczej wyszło ci kiepsko. Zgodzę się tu z Archim. Moonwalk to podstawa, jeśli chcesz naśladować Michaela. Ty nie pokazałeś żadnego jego kroku. Przyjrzyj się występom Michaela albo Kasi (M.Dż.*).
Ale LOL!
A ja tak się cieszyłem... ten występ był moim pierwszym w szkole. Być może inne były lepsze, tj. jak na akcji charytatywnej - pokazałem moonwalka.
jedna sprawa: straszni z Was experci, ale za to Wam dziękuję. To dobrze, że znacie się na tańcu teoretycznie lepiej niż ja. Ja będę cały czas powtarzał:
MJ + JJ = Majkel ze Stalowej
Majkel ze Stalowej = jedna wielka improwizacja i dodatek do wizerunku
Tak naprawdę to jestem intelektualistą, a to że tańczę zawdzięczam tylko jakiejś energii kosmicznej.
P.S. Czy słyszeliście o Theilardzie de Chardin? Mówię Wam, to co on wymyslił jest genialniejsze niż całokształt mojej twórczości