moje śpiewanie xD

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
Wiśnia

moje śpiewanie xD

Post autor: Wiśnia »

to tak, chciałem się z wami podzielić bo jestem ciekawy co o tym myslicie :D poprostu lubie sobie śpiewać, możecie obiektywnie podzielic się swoimi odczuciami bo po to jest forum, ale prosiłbym abyście zbyt chamsko nie odnosili się do mojej osoby, bo tego nie lubie :D

http://www.youtube.com/watch?v=_j5G4FupR-0
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Chamstwa chyba nikt nie zamierza tutaj szerzyć, ale krytykę też trzeba akceptować. ;-)

Wg. mnie masz bardzo ograniczone pole do popisu, z trudnością wyciągasz wysokie nuty. Czy ta chrypka jest zamierzona czy taki masz wokal? Czasami połykasz słowa, dusisz się i robisz zaciągi. I niestety bardzo fałszujesz ;-) No ale to tylko moja opinia, także nie bierz sobie tego do serca.

Ja osobiście strasznie popieram zamiłowanie do śpiewania, nawet takie śpiewanie wykonywane tylko w domu. Sama uwielbiam to robić, ale z natury jestem bardzo krytyczna wobec siebie. :P
Jaki Ty masz stosunek do swojego wokalu? Uważasz, że jest w nim coś co chciałbyś zmienić?
Awatar użytkownika
LilMonkey

Post autor: LilMonkey »

Ta piosenka, jest bardzo trudna do wykonania, jak sam Pan Bruno o niej powiedzial. W jednym z porannych programow wykonywal wlasnie ten utwor, i wtedy Bruno powiedzial ze, ty cytuje "Nie napisal tak wysokich piosenek aby spiewac je o tak wczesniej porze dnia, gdyz jest to bardzo trudne." No ale ich wystep jednak byl udany.
Twoj glos wymaga jednak treningu i pomocy nauczyciela spiewu. Jak kolezanka powiedziala, powinienes wyciagac wysokie nuty bo o to w tym utworze chodzi i tak on zostal napisany. Powinienes rowniez odczekac przerwe gdzie jest w oryginalnej piosence a nie ja jeszcze przyspieszac. :) To jest ballada. Wygdladalo to troszeczke jak bys chcial jak najszybciej skonczyc spiewac a nie delektowac sie tym i wkladac w to serce. Wedlug mnie Twoja barwa glosu pasuje bardziej do wykonywania utworow rockowych.
Kazdy spiewac moze, torche lepiej lub troche gorzej. :)
You'll be the best that you can be.
Awatar użytkownika
Wiśnia

Post autor: Wiśnia »

hehe, mój stosunek do spiewania jest amatorski xD wiadomo każdy chciałby śpiewać lepiej :)
A co do tego wykonania to nie zamierzałem nad nim pracować, poprawiać , poprostu włączyłem nagrywanie i tyle xD nie znam się na nutach, nie miałem nigdy styczności z czyms takim jak treningi głosu (co zresztą słychać xD) dzięki za opinie :)
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
Awatar użytkownika
Jeanne

Post autor: Jeanne »

Ja bym radziła sprawdzenie się w innych gatunkach no i oczywiście ćwiczenie, ćwiczenie i jeszcze raz ćwiczenie, a może coś z tego wyjdzie. :)
ODPOWIEDZ