Wystawiłem gościowi negatyw (co w końcu zmusiło go odezwania się do mnie) a on mi napisał w odpowiedzi że jest licencjonowany oryginał w Honkokngu(ale pszeciesz nigdzie indziej na świecie.Pewnie wystawi mi niedługo negatyw.czy w tym przypadku można powiadomić allegro albo policję o handlowaniu wydaniami pirackimi.Oczywiście towar nie zgodny z opisem.Zna się ktoś dobrze na tym,a chciałbym być przygotowany?
Płytę "Vision" otrzymałem w pirackiej wersji,Na przesyłkę czekałem ponad dwa miesiące..Brak kontaktu ze sprzedającym po otrzymaniu przesyłki i propozycji zwrotu pieniędzy oraz wymiany płyty na oryginał.ZDECYDOWANIE NIE POLECAM.
[Odpowiedź z:czw 28 lip 2011 18:29:24 CEST] Zakup towaru jest równoznaczny z akceptacją warunków sprzedawcy (opis aukcji strona o mnie) Gdy się tego nie przeczytało można sobie wymyślać różne historie DVD jest oryginalnym licencyjnym wydaniem z Hongkongu o czym informujemy
Aukcje allegro lub ebay
-
A jak była opisana ta aukcja, którą wygrałeś? Bo jeśli faktycznie było tam gdzieś napisane, że jest to wydanie Made in Honkong i do tego jednopłytowe, to sprzedający ma rację. A co do długiego czasu oczekiwania na przesyłkę, to pewnie jest ona związana ze sprowadzaniem towaru z Hong Kongu.
Co jednak nie zmienia faktu, że koleś po prostu szajs sprzedaje.
Co jednak nie zmienia faktu, że koleś po prostu szajs sprzedaje.
-
Gdyby tak było to ludziom gitary bym nie zawracał.Przez telefon gość mi mówił że jego koleżanki się pomyliły i włożyły zamiast dwóch jedną płytę-co wiadomo przeciesz że wydanie jest trzy płytowe.Jak się płaci za oryginał to powinien być oryginał.Po komentarzach widać że jest to lipna firma.Jak się pojawi negatyw to zaraz się dogaduje i komentarz za jakiś czas znika-można i tak ale nauka nie powinna iść w las .Ja chciałem się dowiedzieć czy takimi wydaniami można operować w polskich sklepach.
Jestem fanem m.j. od 20 lat.