Aukcje allegro lub ebay
-
boskar2007
Aukcje allegro lub ebay
Jakby co to do kosza.
jaj to jest możliwe że na allegro po dobrych dwóch miesiącach nie można wystawić gościowi komentarza zwłaszcza negatywnego(przedmiot który kupiliśmy po prostu znika ze wszystkimi potrzebnymi nam danymi)żeby ostrzec ludzi przed kupowaniem u tego gościa-raz że długo i termin wysyłki przedłużał (musiałem sam się odezwać bo sprzedający nie raczył mnie poinformować że o miesiąc dłużej to potrfa,co ciekawe w ogóle nie posiadał tej rzeczy -w moim przypadku płyty vision).A jak już doszło to jak otworzyłem kopertę to myślałem że szlak mnie trafi bo już dawno mnie zrobił w bambuko.Płyta dosłownie jedna dlatego że wydawnictwo jest trzy płytowe a nie jedno no i brak książeczki.Gość nie odpisuje na maile i coś czuję że utknąłem z tym jak nic(oczywiście zwrot pieniędzy nie wchodzi w rachubę)
Pytanie-dlaczego tak się dzieje że takim ludziom nie można wystawić negatywu po dłuższym czasie(specjalnie przeciągają czas)? W sumie i na ebay jest tak samo.
Pewnie nie tylko ja mam takie kłopoty gdy kupuje się często na aukcjach internetowych rzeczy związane z Michaelem Jacksonem.
jaj to jest możliwe że na allegro po dobrych dwóch miesiącach nie można wystawić gościowi komentarza zwłaszcza negatywnego(przedmiot który kupiliśmy po prostu znika ze wszystkimi potrzebnymi nam danymi)żeby ostrzec ludzi przed kupowaniem u tego gościa-raz że długo i termin wysyłki przedłużał (musiałem sam się odezwać bo sprzedający nie raczył mnie poinformować że o miesiąc dłużej to potrfa,co ciekawe w ogóle nie posiadał tej rzeczy -w moim przypadku płyty vision).A jak już doszło to jak otworzyłem kopertę to myślałem że szlak mnie trafi bo już dawno mnie zrobił w bambuko.Płyta dosłownie jedna dlatego że wydawnictwo jest trzy płytowe a nie jedno no i brak książeczki.Gość nie odpisuje na maile i coś czuję że utknąłem z tym jak nic(oczywiście zwrot pieniędzy nie wchodzi w rachubę)
Pytanie-dlaczego tak się dzieje że takim ludziom nie można wystawić negatywu po dłuższym czasie(specjalnie przeciągają czas)? W sumie i na ebay jest tak samo.
Pewnie nie tylko ja mam takie kłopoty gdy kupuje się często na aukcjach internetowych rzeczy związane z Michaelem Jacksonem.
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Może głupie pytanie, ale nie pisałeś na ten temat, więc zaryzykuję - zgłaszałeś problem do serwisu Allegro? Może tam ci w jakiś sposób pomogą, odpowiedzą na twoje pytania? Jeśli nie ma kontaktu ze sprzedającym, a dostałeś ewidentnego bubla (sprzedawane jako używane czy nowe?), to coś jest nie tak i ja bym nie darowała, tylko działała gdzie się da. Tym bardziej, ze Vision to nie kwestia 5 - 10 zł...
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

-
boskar2007
Wcale nie głupie pytanie,no i trzeba od czegoś zacząć,jeszcze dziś spróbuje wysłać dziś maila do allegro,może coś wyjdzie z tego bo te wydawnictwo vision to centralny Honkkong.Ten gość sprzedaje sobie na allegro i całkiem mu dobrze idzie,z usuwaniem negatywnych komentarzy także.
-
boskar2007
Nie no, jedna płyta w oryginalnym wydaniu 3-płytowym to już jest gruba przesada, a jak jeszcze brak książeczki, to ja się zastanawiam, czy ta osoba jest w ogóle poważna wystawiając na sprzedaż tak wybrakowany towar bez uprzedzenia o tym
Nie sądzę, żeby ktoś chciał kupić coś takiego. Ty zamawiałeś cały produkt, więc to powinieneś dostać, jeśli nie, zgłaszasz to, gdzie trzeba. Ludzka rzecz się pomylić, mogło się zdarzyć, że facet zapakował i wysłał nie to, co (albo komu) trzeba, ale jeśli nie odpowiada na próby kontaktu z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji, to dla mnie jest to już oszustwo.
Ja póki co jeszcze się nie nadziałam na żadnego oszusta (odpukać), a sporo już na tym serwisie zamawiałam (rzeczy Michaelowych i takich zwykłych). Właśnie wczoraj dostałam zamówioną na Allegro Michaelową koszulkę , czekałam na nią prawie 2 tygodnie, zaczynałam się już zdrowo irytować i miałam pisać jakieś ponaglenie, ale w końcu ją przysłali... Opłacało się czekać, jestem po prostu zachwycona. Nadruk jest świetny, bardzo dokładny, wyraźny jakby to było naklejone zdjęcie, ogólnie sprzedawca bardzo miły, dogadałam się z nim i nadrukował mi obrazek nie ten proponowany na aukcji, tylko ten, który sama sobie przygotowałam. Jeśli tylko nadruk będzie się dobrze trzymał po praniu (a nie wygląda na tandetny), to na pewno facet zostanie moim etatowym dostawcą ;)
Co do ebay - jakoś nie potrafię się przekonać do tego serwisu. Niby mam tam konto, ale jeszcze nic nie zamawiałam. Wiem, że jest tam o niebo większy wybór, ale mam jakieś opory przed składaniem tam zamówienia. ;)
Nie wierzę, że ktokolwiek mógłby wystawić pozytywny komentarz po otrzymaniu wybrakowanego towaru. Musieli dostać dobry produkt zaraz po zamówieniu, a ty może znalazłeś się w tej pechowej grupie, której się to nie udało. ;/ Jeśli negatywy są usuwane, to znaczy, ze koleś w jakiś sposób ugadał się z tymi ludźmi na pw, może dosłał im brakujące elementy czy coś... Z tego, co wiem, nie można ot tak sobie wymazać z profilu negatywa, wiem, bo brat miał przeboje z jednym złośliwym gościem, toczył długą wojnę, a i tak przegrał. Jeśli osoba, która wystawia negatywa sama go nie anuluje, to nie ma chyba innej możliwości usunięcia go. No ale mówię, najlepiej pytać u źródła, serwis powinien ci to wszystko wyjaśnić.boskar2007 pisze:Innym może nie zależy żeby wydawnictwo płytowe było w komplecie albo tak jak jest w opisie aukcji.
Ja póki co jeszcze się nie nadziałam na żadnego oszusta (odpukać), a sporo już na tym serwisie zamawiałam (rzeczy Michaelowych i takich zwykłych). Właśnie wczoraj dostałam zamówioną na Allegro Michaelową koszulkę , czekałam na nią prawie 2 tygodnie, zaczynałam się już zdrowo irytować i miałam pisać jakieś ponaglenie, ale w końcu ją przysłali... Opłacało się czekać, jestem po prostu zachwycona. Nadruk jest świetny, bardzo dokładny, wyraźny jakby to było naklejone zdjęcie, ogólnie sprzedawca bardzo miły, dogadałam się z nim i nadrukował mi obrazek nie ten proponowany na aukcji, tylko ten, który sama sobie przygotowałam. Jeśli tylko nadruk będzie się dobrze trzymał po praniu (a nie wygląda na tandetny), to na pewno facet zostanie moim etatowym dostawcą ;)
Co do ebay - jakoś nie potrafię się przekonać do tego serwisu. Niby mam tam konto, ale jeszcze nic nie zamawiałam. Wiem, że jest tam o niebo większy wybór, ale mam jakieś opory przed składaniem tam zamówienia. ;)

Nie wiem dlaczego ktoś zgłosił ten temat, Hyde Park jak sama nazwa wskazuje służy do wolnej rozmowy, oczywiście powinna być ona dodatkowo merytoryczna, ale nie zauważyłam by ta taka nie była.
Miałam podobny przypadek, ale dzięki "uprzejmości" sprzedawcy pieniądze zostały mi zwrócone na konto po dwóch miesiącach od przelewu. Otrzymywałam maile, że płyta nie została dostarczona w paczce i że muszę czekać, ewentualnie jeśli rezygnuję, zwrot kasy. W końcu straciłam cierpliwość, aukcja się zarchiwizowała, ale na szczęście trafiłam na uczciwego sprzedawcę.
Może warto spróbować poinformować o naruszeniu za pomocą tej zakładki.

Miałam podobny przypadek, ale dzięki "uprzejmości" sprzedawcy pieniądze zostały mi zwrócone na konto po dwóch miesiącach od przelewu. Otrzymywałam maile, że płyta nie została dostarczona w paczce i że muszę czekać, ewentualnie jeśli rezygnuję, zwrot kasy. W końcu straciłam cierpliwość, aukcja się zarchiwizowała, ale na szczęście trafiłam na uczciwego sprzedawcę.
Może warto spróbować poinformować o naruszeniu za pomocą tej zakładki.

-
boskar2007
Jak się chce to można każdego oszukać,ile trzeba mieć lat żeby o tym wiedzieć.W sumie na e ebay zdarzyło mi się tylko dwa razy coś podobnego-przesyłka zaginęła w akcji,ale niesmak pozostaje,taki jest urok kupowania na odległość.
Ale jak nalegacie-
http://allegro.pl/show_user.php?uid=20688632
Ale jak nalegacie-
http://allegro.pl/show_user.php?uid=20688632
boskar2007 tutaj masz link ze wskazówkami jak wystawić komentarz dla aukcji zarchwiziwanej. jest to możliwe: http://allegro.pl/help_item.php?zoom=N&item=2061
Niektórych allegrowych oszustów rusza postraszenie zgłoszeniem na policję. Warto też powiadomić o zdarzeniu serwis allegro.
Niektórych allegrowych oszustów rusza postraszenie zgłoszeniem na policję. Warto też powiadomić o zdarzeniu serwis allegro.
-
boskar2007
Po podaniu nazwy użytkownika i numeru aukcji allegro tego nie znajduje.Napiszę z samego rana o tym do serwisu bo przez cały dzień nie miałem prądu.
A oto co ja dostałem w paczce a znalazłem identyczne wydawnictwo Vision na allegro.Nazwa firmy inna ale siedziba jest identyczna czyli stany zjednoczone.No ale klientów tez mają zadowolonych.
Tuta to chociaż napisali co jest na tej płycie.
http://allegro.pl/michael-jackson-visio ... 59819.html
A oto co ja dostałem w paczce a znalazłem identyczne wydawnictwo Vision na allegro.Nazwa firmy inna ale siedziba jest identyczna czyli stany zjednoczone.No ale klientów tez mają zadowolonych.
Tuta to chociaż napisali co jest na tej płycie.
http://allegro.pl/michael-jackson-visio ... 59819.html
Ale co to jest w ogóle? To jest legalne? Jak można sprzedawać jedną płytę z Vision? Pierwszy raz widzę coś takiego... Vision to Vision, 3 płyty + książeczka + "ruchoma" okładka, a nie 1/3 z oryginalnego produktu w "kartonowej rozkładanej okładce" o_O Nie spotkałam się jeszcze nigdy z taką formą sprzedaży tego, nawet na Allegro nigdy wcześniej tego nie widziałam.
Hmm, gdyby nie opis płyty, to rzeczywiście można się nieźle naciąć, bo nigdzie nie jest wyraźnie napisane, że to nie jest pełna wersja. W pierwszej chwili pomyślałam, że to jakaś chała, gdzie zmieścili trzy płyty na jednej (ogólnie jakiś pirat), ale to jest chyba jeszcze gorsze.
Cena generalnie powala... Za Vision 30 zł, wow :P To powinno ci dać do myślenia ;) Jeśli coś, co kosztuje normalnie ponad 100 zł jest do kupienia za 30 zł, to znaczy, że coś tam śmierdzi ;) Ale z drugiej strony, jeśli na tamtej aukcji nie było nawet opisu płyty, to nie ma się co dziwić. Jakiś naciągacz i tyle ;/ I w takim wypadku nie wiem, czy coś uda ci się załatwić, bo gość może odpisać, że to twoja wina, bo mogłeś dokładniej czytać to, co licytujesz i że za taką cenę pełnej wersji nie dostaniesz...

- La_Pantera_Rosa
-
boskar2007
boskar2007 nie szukaj po nr aukcji, tylko dokładnie tak jak w linku - cytat - "Jeśli chcesz skomentować starszą transakcję, możesz skorzystać z dwu możliwości:
odnaleźć automatyczne powiadomienie e-mail, informujące o dokonanym zakupie lub sprzedaży przedmiotu; kliknij w znajdujący się w nim link Po zakończeniu transakcji warto wystawić Kontrahentowi odpowiedni komentarz;
wejść do zakładki Moje Allegro > Moje konto > Komentarze: Wystaw i kliknąć w link Wystaw komentarz do innych transakcji; w tym wypadku musisz znać numer przedmiotu i nazwę kontrahenta."
Faktycznie wcisnęli Ci strasznego gniota, innych słów na to nie znajduję. Jak dla mnie, ewidentnie, takich użytkowników allegro powinno blokować raz na zawsze, ale jak jest w rzeczywistości, to już inny temat. temat rzeka...
odnaleźć automatyczne powiadomienie e-mail, informujące o dokonanym zakupie lub sprzedaży przedmiotu; kliknij w znajdujący się w nim link Po zakończeniu transakcji warto wystawić Kontrahentowi odpowiedni komentarz;
wejść do zakładki Moje Allegro > Moje konto > Komentarze: Wystaw i kliknąć w link Wystaw komentarz do innych transakcji; w tym wypadku musisz znać numer przedmiotu i nazwę kontrahenta."
Faktycznie wcisnęli Ci strasznego gniota, innych słów na to nie znajduję. Jak dla mnie, ewidentnie, takich użytkowników allegro powinno blokować raz na zawsze, ale jak jest w rzeczywistości, to już inny temat. temat rzeka...
Re: Aukcje allegro lub ebay
Powodem dlaczego nie mozna wystawic komentarza i przedmiot znika z rubryki "kupione" jest dlatego, iz aukcja przechodzi do tzw. archium i juz potem nie mozna jej wyswietlic. :) Zawsze tak sie dzieje chyba po 60 dniach.boskar2007 pisze:Jakby co to do kosza.
You'll be the best that you can be.