The Black Eyed Peas

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
marcinokor

The Black Eyed Peas

Post autor: marcinokor »

Jeden z najlepszych współczesnych zespołów jakie znam. Ich muzyka wymiata. Choć są zespołem Hip-Hopowym to potrafią się bawić dziwiękami, a Will.I.Am (fan MJ'a) po prostu wymiata!
Trochę info:
BEP został założony w 1995 roku, z początku nazywali się Atban Klann i pod tą nazwą wydali jedną płytę. Obecnie członkowie zespołu to Will.I.Am, Taboo, Apl.De.Ap i Fergie (dołączyła w 2003 roku). Po albumie Elephunk zespół zaczął odnosić zanaczne sukcesy. Natomiast ich piąty studyjny album The E.N.D. wyniósł ich na szyczyt dzięki utworom Boom Boom Pow i I Gotta Feeling. Ich ostatni album to The Beginning wydany w zeszłym roku.
Dyskografia:
Behind The Front (30.06.1998)
Obrazek

Bridging The Gap (26.09.2000)
Obrazek

Elephunk (24.06.2003)
Obrazek

Monkey Business (07.06.2005)
Obrazek

Renegotiations: The Remixes (28.03.2006)
Obrazek

The E.N.D. (03.06.2009)
Obrazek

The Beginning (26.11.2010)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Moja przyjaciółka była fanką tego zespołu, a ja lubię parę ich piosenek. Jednak te nowe.. to już nie jest to dobre, stare B.E.P. , zrobili się teraz tacy bardziej 'umc umc umc umc' a nie to co wcześniej, tylko to mnie w nich denerwuje, ze nie pozostali sobą, no niestety.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

Całkiem ich lubię, kiedyś mieli dobre piosenki ale teraz...
cocainegirl pisze:Jednak te nowe.. to już nie jest to dobre, stare B.E.P. , zrobili się teraz tacy bardziej 'umc umc umc umc'
no właśnie, jakoś nie jestem fanką muzyki electro, techno i innych tego typu więc uważam, że schodzą na psy :)
Generalnie mam do nich sympatię po części dlatego, że Fergie i Will.I.Am współpracowali z Michaelem
Awatar użytkownika
marcinokor

No co wy elktro potrafi być wkurzające, ale jak ktoś się potrafi się pobawić dźwiękiem (a BEP potrafią) to może być całkiem całkiem ;-).
Zastanawiam się czy nie kupić sobie jakiejś ich płyty.
Obrazek
Awatar użytkownika
M-J

Post autor: M-J »

BEP mają ciekawe utwory :) Ciekawi mnie co dadzą na 3. singiel z The Beginning...
The Thriller.....

Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Tak z ciekawości co oznacza nazwa zespołu? Wiem, że to potrawa, ale czy nazwa ma polski odpowiednik?
Awatar użytkownika
cocainegirl

:google:

marcinokor, no potrafią, ale pamiętam te stare B.E.P. . Porównaj sobie np. 'The time' z 'Shut up'. Jest jakaś różnica, czyż nie? Wiem, że chcą może trochę zmienić swój styl, ale bez przesady.. Zresztą. Kiedyś tak bardzo lubiłam Fergie, to, że była sobą, te ciuchy, mnóstwo kolczyków w uszach i jeden w brwi, nawet na rozdaniach nagród, na czerwonym dywanie. A teraz? Wiem, zrobiła się bardziej kobieca i wyrafinowana, ale wolę tą starą Fergie.
invincible_MJ pisze:no właśnie, jakoś nie jestem fanką muzyki electro, techno i innych tego typu więc uważam, że schodzą na psy :)
No właśnie...
Awatar użytkownika
Pitrzel

Post autor: Pitrzel »

Także wolę starsze utwory, szczególnie z Elephunk'a, nowszych nie za bardzo. Kiedyś miałem plakaty powywieszane na ścianach, ale po ostatnim albumie zdjąłem... :surrender:

Co do tłumaczenia to Czarnooki Groszek? glupija
'Prince...BEST?...The Gold Experience...BETTER!...In concert...perfectly FREE...On record...SLAVE...Get Wild...Come...Peace...Thank u!'
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Właśnie nie

Ten groszek ma takie czarne oczko ale chodzi mi o jakby polskie nazewnictwo, potrzebne mi było, bo tłumaczyłem True You. Ale chyba wraz z Ioretą sobie poradziłem.

Co do Black Eyed Peas zebrali masę grammy, nic dziwnego Will.i.am umie tworzyć muzykę

Just Can't Get Enough jets przepiękne, bardzo fajny gest w stronę ofiar w Japonii;-)

PS:Fergie jako członkini zespołu to strzał w 10

PS2: Czytaj PW, napisałem ci co uważam o twoich bezsensownych uwagach. Nie spamuj do licha, jak chcesz błyszczeć mądrością to imponuj koleżankom mi nie imponujesz. Każdy twój post na tym forum, to spam, nie na temat, albo atakujesz z kogoś. jakaś masakra

(proszę was, konstruktywna krytyka;-) )
Ostatnio zmieniony pt, 01 lip 2011, 22:58 przez Man in the mirror, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Kocham ten zespół! Uwielbiam ich kawałki , tworzą coś świetnego ! :) .
Kocham takie kawałki jak: The Time ( Dirty Bit ) , Just Can't Get Enough , Don't Stop The Party , Shut Up , Pump It , My Humps , Don't Phunk With My Heart , I Gotta Feeling , Where Is The Love , Meet Me Halfway , Rock That Body .
Uważam , że oni zawsze byli super zespołem i nadal będę ich fanką , ze względu na to , co będą tworzyli ;) .

Bardzo podobają mi się ich głosy , a Fergie do dzisiaj zostanie jedną z moich ulubionych wokalistek , a Will.I.Am jednym z ulubionych wokalistów i jednocześnie producentów muzycznych ;) .

cocainegirl pisze: Jednak te nowe.. to już nie jest to dobre, stare B.E.P. , zrobili się teraz tacy bardziej 'umc umc umc umc' a nie to co wcześniej, tylko to mnie w nich denerwuje, ze nie pozostali sobą, no niestety.
Nie zgadzam się absolutnie . Przecież gdyby każdy zespół zostawał taki sam i tworzył te same utwory , to by było powoli nudne , w kółko te same rytmy , w kółko takie same piosenki . A Black Eyed Peas zmieniają się błyskawicznie , no i dobrze! Podoba mi się ich stara i nowa muzyka , mam nadzieję , że The End i The Beginning wylądują na moim stojaku z płytami i na moim odtwarzaczu . Uwielbiam ten zespół i zawsze chyba będę uwielbiać , lubię muzykę electro!
Pozdrawiam ! :)
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

BEP poznałem dzięki współpracy Michaela Jacksona z Willem I am.
Wszystkie płyty do Monkey Business są dla mnie bardzo dobre do tej pory do nich wracam.A po wydaniu The END morale tego zespołu u mnie spadły.The Beginning tzn. najnowsze ich dzieło nie przemawia do mnie ani trochę jest to dla mnie totalna klapa.Chyba źle działa na nich współpraca z Guettą.
Do moich ulubionych utworów mogę zaliczyć:
"My Style" 4:28 (feat. Justin Timberlake, Timbaland)
"They Don't Want Music" (feat. James Brown)
"Where Is the Love?" (feat. Justin Timberlake)
"Anxiety" (feat. Papa Roach)
"Weekends" (feat. Esthero)
"Joints & Jam" (feat. Ingrid Dupree)
Awatar użytkownika
cocainegirl

Man in the mirror pisze:Czytaj PW, napisałem ci co uważam o twoich bezsensownych uwagach. Nie spamuj do licha, jak chcesz błyszczeć mądrością to imponuj koleżankom mi nie imponujesz. Każdy twój post na tym forum, to spam, nie na temat, albo atakujesz z kogoś. jakaś masakra
Spamuję? Wyraziłam własne zdanie dotyczące Fergie. I nie chcę błyszczeć mądrością przed koleżankami, naprawdę, niepotrzebne mi to. Każdy nie na temat? Ah tak... wszedzie spamuję nie na temat, tutaj też wyrażając swoje zdanie o B.E.P. spamuję? W takim razie wszyscy spamują jeśli patrzeć twoim tokiem myślenia.

Zosia-MJ pisze:. Przecież gdyby każdy zespół zostawał taki sam i tworzył te same utwory , to by było powoli nudne , w kółko te same rytmy , w kółko takie same piosenki .
Tak, z tym się zgadzam, aczkolwiek, wiesz.. Nie lubię electro. ;) Ale każdy ma swoje zdanie, szanuję Twoje. :)

Ja chyba zakupię sobie płytę 'Elephunk', jeszcze zobaczę.
Awatar użytkownika
M-J

Just Can't Get Enough, tak, to rzeczywiście miły gest :) Uważam ten utwór za lepszy od The Time.

A co do waszych komentarzy na temat zmian - może macie rację, że wtedy zespół miał lepsze utwory, ale wszystko musi się w końcu zmienić. Nie wiem, czy teraz fanów im przybyło czy ubyło, no ale tak już jest :dance:
The Thriller.....

Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Zosia-MJ pisze:The Time ( Dirty Bit )
Jedyna z tych nowych kompozycji, która mi się nie podoba. Za dużo Dirty Bit, a tak w ogóle to kto śpiewa oryginał?
Zosia-MJ pisze:Just Can't Get Enough
Super to chyba moja ulubiona piosenka z nowego albumu. Śpiew Fergie i rap Will.I.Am'a tak fajnie ze sobą kontrastują.
Zosia-MJ pisze:Don't Stop The Party
Strzał w dziesiątkę mógłbym tego słuchać, w kółko :dance:. Nigdy nie mogę trafić na pełny teledysk w TV.
Zosia-MJ pisze:Shut Up
Ach piosenka mojego dzieciństwa. Jak leciało w radiu to uwielbiałem tego słuchać (mając 5-6 lat) i nawet do niedawna nie wiedziałem, że to BEP.
Zosia-MJ pisze:Pump It , My Humps , Don't Phunk With My Heart
Średnie, no może z wyjątkiem My Humps.
Zosia-MJ pisze:I Gotta Feeling , Where Is The Love , Meet Me Halfway , Rock That Body .
Genialne! Tylko RTB nie do końca, mogliby nie zmieniać głosu Fergie.
Do swoich ulubionych zaliczam jeszcze Let's Get It Started, Boom Boom Pow i Imma Be.
EDIT:
Tutaj są fragmenty innych piosenek z The Beginning
http://www.youtube.com/user/BlackEyedPe ... -gTZHJ1Aw4
http://www.youtube.com/user/BlackEyedPe ... ENkeJ2wuj4
Obrazek
Awatar użytkownika
M-J

marcinokor pisze:
Zosia-MJ pisze:The Time ( Dirty Bit )
Jedyna z tych nowych kompozycji, która mi się nie podoba. Za dużo Dirty Bit, a tak w ogóle to kto śpiewa oryginał?
"(I've Had) The Time of My Life" - Bill Medley, Jennifer Warnes – 4:47

Wolę wersję BEP.
The Thriller.....

Obrazek
ODPOWIEDZ