A zatem ja najpierw przedstawię ideał moich samochodu

Bugatti Veyron Super Sport

W 2010 została do sprzedaży wypuszczona specjalna wersja Bugatti Veyrona 16.4 nazwana Super Sport. Produkcja tego cacka została ograniczona do 30 egzemplarzy.
Co w nim jest takiego niezwykłego?
Moc samochodu została zwiększona z 1001 do 1200 koni. Dało to przyspieszenie 2,2 sekundy do 100 km/h. Pierwszy Veyron Super Sport został przygotowany do bicia rekordu, osiągnął prędkość 431,072 km/h. Prędkość ta została wpisana do Księgi Rekordów Guinessa. Pierwsze pięć samochodów ze specjalnej edycji zostanie skonfigurowane identycznie jak rekordowy egzemplarz Super Sport. W pozostałych autach maksymalna prędkość zostanie elektronicznie ograniczona do 415 km/h. Bugatti Veyron Super Sport to oficjalnie najszybszy samochód produkowany seryjnie.
Bicie rekordu zostało oczywiście udokumentowane: http://www.youtube.com/watch?v=naDhXHDr9sk.
Warto dodać ,że w Polsce są zarejestrowane dwa Bugatti 16.4 Veyron ,które osiągają maksymalną prędkość 407,8 km/h.
Lamborghini Aventador

Samochód zaprezentowany w marcu tego roku. Choć moc silnika tego samochodu to "tylko" 700 koni to moim zdaniem pod względem wizualnym prezentuje się znacznie lepiej niż Bugatti Veyron. Przyspieszenie tego samochodu to 2.9s do 100 km/h a prędkość maksymalna została ograniczona do 350km/h. Początek sprzedaży za kilka tygodni

McLaren F1 GTR

Wiele lat temu to właśnie on królował w kategorii najszybszego samochodu osobowego na świecie. Cała seria została wyprodukowana i zakończona w 1995 roku w liczbie 100 egzemplarzy z czego 28 trafiło do prywatnych właścicieli. Silnik posiada 680 koni co przekłada się na prędkość maksymalną 386 km/h i 3.2 sekundy do 100 km/h.
Dagger GT Super Sport

Żeby była jasność - taki samochód jeszcze nie istnieje jednak to projekt ,którym zainteresowała się nawet NASA ,która zajmuje się aerodynamiką do tego samochodu. Pod koniec 2011 roku ma zostać wydanych 5 takich samochodów jednak nie jest to info potwierdzone.
Co zakłada projekt?
Moc silnika: 2000 koni
Maksymalna prędkość: 483 km/h
Przyspieszenie do 100: 1.5 sekundy
Jeżeli taki potwór powstanie to naprawdę jesteśmy coraz bliżej przełamania granicy po której opony nie będą wytrzymywać. Co będzie później? Latające samochody

Trochę się rozmarzyłem

Za cenę 105 000 euro oferuje przyspieszenie na poziomie 3.6 km/h do 100 i 313 km/h maksymalnej prędkości.
Natomiast liderem w kategorii wygoda/cena jest dla mnie Audi A8.

Choć wcale nie jest taki tani jednak jeździ się nim bardzo wygodnie. Szybsze samochody mają z konieczności obniżone zawieszenie a do tego bardzo twarde siedzenia co obniża komfort podróży. Jednak coś za coś.

I proszę nie śmiejcie się ,że mam 15 lat. Trochę się znam na samochodach. Znam ich znacznie więcej jednak wybrałem te o których moim zdaniem najlepiej wspomnieć. Czekam na wasze posty