Wytwórnie Muzyczne. Proszę o informację. Dziękuje z góy.

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Bartek13

Wytwórnie Muzyczne. Proszę o informację. Dziękuje z góy.

Post autor: Bartek13 »

Mam pytanie w sprawie mnie ostatnio zaintereswoał. Czyli wytwórni muzycznych. Wiecie może jak można założyć taką wytwórnie? Czy trzeba skończyć jakieś studia czy mieć pojęcie na temat muzyki ? Czy pieniądze czy trzeba wykupić jakieś udziały? Prosiłbym o wszystkie informacje związane z wytwórniami i odpowiedzi na powyższe pytania. Bo ja dobrze nie znam się na tym a wy napewno macie informacje na ten temat. Z góry dziękuję.

Bartek 13 ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

pieniądze i znajomości, najlepiej z branży
myślę, że w zupełności to wystarczy :-)
...
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

Jak będzie miał pieniądze (duże) to przyjaciele, znawcy i doradcy sami się znajdą.
Awatar użytkownika
Paweł

Re: Wytwórnie Muzyczne. Proszę o informację. Dziękuje z góy.

Post autor: Paweł »

Bartek13 pisze:Mam pytanie w sprawie mnie ostatnio zaintereswoał. Czyli wytwórni muzycznych. Czy trzeba skończyć jakieś studia czy mieć pojęcie na temat muzyki ? Bartek 13 ;-)
Teoretycznie nie

Bartek13 pisze:Czy pieniądze czy
za darmo niczego nie ma nenene

A jak duzo tych pieniędzy trzeba mieć to wszystko zależy na jaką skale,są firmy zajmujące się nagrywaniem tylko np. dem i rejestracją nagrań,są drobne wytwórnie no i są giganci.Najwięcej kasy idzie na sprzęt miksery,kompresory,efekty,mikrofony róznego typu(lampowe,wstęgowe itp.),backline i wiele innych
Awatar użytkownika
Bartek13

Proszę o odpwiedź

Post autor: Bartek13 »

A jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie. Czy żeby pracować naprzykład w wytwórni SONY BMG MUSIC to trzeba kupic jakieś udziały, jak można pracować w takiej formie i czy msięzajumją tam pracownicny. Proszę o pomoc bo mnie to interesuje a nie moge znależć w nmecie potrzebnych informacji.
Obrazek
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

praca jak praca - trzeba mieć umiejetności i się przebić przez innych, bo to znana firma, albo trzeba mieć tam znajomości - ot :>
...
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Majkel pisze:trzeba mieć tam znajomości - ot :>
To... gdzie nie trzeba mieć znajomości i do tego dobrze zarabiać? :podejrzliwy:
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Pank pisze:To... gdzie nie trzeba mieć znajomości i do tego dobrze zarabiać? :podejrzliwy:
trzeba być strasznie zajebistym specjalistą... np. u mnie gość skończył uczelnię moją, 3,5 roku, inżynierskie "tylko"... a pierwsza praca jaką miał, to jako programista, za 11.000 zł miesięcznie :>
Ale po prostu trzeba być zajebistym aby bez znajomości extra zarabiać.
...
Awatar użytkownika
Buszmen

Post autor: Buszmen »

No i widzicie, taki Rafał to ma już znajomości ;-) oczywiście w swoim fachu.
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Buszmen pisze:No i widzicie, taki Rafał to ma już znajomości ;-) oczywiście w swoim fachu.
bo ja wiem... żadnych szczególnych znajomości nie mam, zwłaszcza w fachu, w sensie, że znam jakichś właścicieli dużych firm, czy coś...

no nic to, to nie ja otwieram wytwórnię muzyczną :)
...
ODPOWIEDZ