Aliaune Thiam czyli niejaki Akon;)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
MJkacper

Aliaune Thiam czyli niejaki Akon;)

Post autor: MJkacper »

Przeszukałem cały dział i nic o nim nie znalazłem więc zakładam ten temat. ;-) Temat poświęcony świetnemu wokaliście który troszkę w swoim życiu przeszedł...
Akon rozpoczął swoją karierę w w 2004 roku kiedy wydał debiutancką płytę "Trouble"
.Wcześniej przez 3 lata przebywał w więzieniu i tam zaczął tworzyć.Pochodzi z Senegalu.Współpracował z Michael'em przy takich produkcjach jak "Wanna Be Starting Something 2008" która ukazała się na płycie "Thriller 25th" oraz przy piosence "Hold My Hand"-pierwszym singlu z albumu "Michael"(Boże poco ja to pisze skoro wszyscy o tym wiedzą? :wariat: ;-) )
Co Wy sądzicie o tym Artyście?Mi się on strasznie podoba tzn jego twórczość ;-) i ten niepowtarzalny czysty głos.
Tu macie link do jego "biografii": http://muzyka.interia.pl/artysci/artyst ... 44244,3457
Ostatnio zmieniony sob, 19 lut 2011, 11:38 przez MJkacper, łącznie zmieniany 1 raz.
Mike Nie Odszedł, On Po Prostu Zmienił Scenę...
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Czekałam na ten temat ^ ^ .
Uwielbiam Akona . Jest jednym z moich ulubionych wokalistów . Kocham Oh Africa , Mama Africa , Dangerous , Right Now ( Na Na Na ) , Beautiful , Don't Matter , Hold My Hand z Michaelem no i genialne Sexy Chick z Davidem Guettą!
Głos Akona jest . . . nieprawdopodobny . Nie wiem jak on to wyćwiczył . Nie słyszałam jeszcze nigdy takiego głosu! Jest świetny .
Słyszałam o aferach z 2007 roku . . . Trochę mnie to przeraziło :nerwy:
Ale bardzo lubię Akona i nic tego nie zmieni ^ ^ .
Pozdro .
daria3891

Post autor: daria3891 »

Niezapomniany Mr. Lonely...
cut that out!
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

Zosia-MJ pisze:Słyszałam o aferach z 2007 roku . . . Trochę mnie to przeraziło

o jakich ?
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Awatar użytkownika
MJkacper

daria3891 pisze:Niezapomniany Mr. Lonely...
Od tego zaczęła się moja fascynacja tą muzyką... ;-)
Akon ma życiowe teksty większość z nich jest o kobiecie a to jak w teledysku do "Lonely" śpiewa sam na pustej sali koncertowej jakiś teledysk mi przypomina... :mj: ;-)
Akon był chyba 2 razy w Polsce.Wiem że na bank był w Krakowie w 2007 roku na Coke Live Music festiwal ale teraz jakoś się nie pokazuje... :surrender:
Był ktoś z was na tym koncercie?
Awatar użytkownika
Heart-break-er

Post autor: Heart-break-er »

Z jakimi aferami był związany Akon?
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
MJkacper

M.J.[*] pisze:
Zosia-MJ pisze:Słyszałam o aferach z 2007 roku . . . Trochę mnie to przeraziło

o jakich ?
Chodzi chyba o to: http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=1442
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Akona oskarżono o po 1. molestowanie nieletniej , a po 2. przemoc czy coś takiego .
Pierwsza afera była nakręcona i umieszczona w internecie przez ekipę piosenkarza . Chodziło w niej o to , że Akon zaprosił na scenę 15-letnią fankę i zaczął z nią "tańczyć" w bardzo nietypowy sposób . Uznali to za molestowanie i oskarżyli jego o to . Sprawa trafiła do sądu , Akon chyba odsiedział kilka tygodni czy miesięcy w więzieniu ( chyba tak było ) , a sytuacja ucichła .
Druga afera także odbyła się na koncercie piosenkarza . Mianowicie jeden z "fanów" czy może antyfanów zaczął rzucać w Akona wyzwiskami i pokazywał mu środkowy palec , po czym piosenkarz zapytał kto to i poprosił go na scenę , a ochroniarze siłą go tam zaciągnęli . Akon podniósł chłopaka na obie ręcę i rzucił go w tłum fanów . Nagranie również można znaleźć w internecie , a na wikipedii jest wszystko dokładniej opisane .
Nie sądziłam , że Akon mógłby zrobić coś takiego . Zapomniałam też , że kocham Smack That ( Duet z Eminemem , jedna z lepszych piosenek Akona i Eminema , jakie słyszałam ) i wielki hit - Lonely .
Pzdr .
Awatar użytkownika
AzzIzz

Re: Aliaune Thiam czyli nie jaki Akon;)

Post autor: AzzIzz »

MJkacper pisze: Akon rozpoczął swoją karierę w w 2004 roku kiedy wydał debiutancką płytę "Trouble"
a to dziwne... bo ja o Akonie uslyszalam w roku 2000 - juz wtedy produkowal muzyke innych wykonawcow. zreszta z tego co wiem, swoj pierwszy singiel wydal w roku 1996.
Obrazek
Awatar użytkownika
MJkacper

Po opuszczeniu więzienia zaczął nagrywać pierwsze utwory w domowym studiu. Nagrania trafiły do wytwórni SRC/Universal. Niebawem powstał debiutancki album młodego wokalisty, zatytułowany "Trouble". W USA płyta ukazała się w czerwcu 2004 roku.
AzzIzz albo pomyliłaś artystów albo ja mam słabe źródło informacji ;-)
Awatar użytkownika
AzzIzz

Post autor: AzzIzz »

to pierwszy singiel:
http://www.discogs.com/A-Kon-Operations ... ase/447566
http://www.youtube.com/watch?v=TgKwyEZC ... re=related

a znany mi kawalek, ktory wyprodukowal to:
http://www.discogs.com/Devyne-Stephens- ... ase/836906

zreszta w teledysku Devyne (ktory zreszta chyba jest nawet kuzynem Akona) wymienia go na poczatku:
http://www.youtube.com/watch?v=9hiXtu9Qu6E

Akon takze goscinnie wystapil w remiksie do Fu-gee-lli
Obrazek
ODPOWIEDZ