Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Mam pytanie w sprawie mnie ostatnio zaintereswoał. Czyli wytwórni muzycznych. Wiecie może jak można założyć taką wytwórnie? Czy trzeba skończyć jakieś studia czy mieć pojęcie na temat muzyki ? Czy pieniądze czy trzeba wykupić jakieś udziały? Prosiłbym o wszystkie informacje związane z wytwórniami i odpowiedzi na powyższe pytania. Bo ja dobrze nie znam się na tym a wy napewno macie informacje na ten temat. Z góry dziękuję.
Bartek13 pisze:Mam pytanie w sprawie mnie ostatnio zaintereswoał. Czyli wytwórni muzycznych. Czy trzeba skończyć jakieś studia czy mieć pojęcie na temat muzyki ? Bartek 13
Teoretycznie nie
Bartek13 pisze:Czy pieniądze czy
za darmo niczego nie ma
A jak duzo tych pieniędzy trzeba mieć to wszystko zależy na jaką skale,są firmy zajmujące się nagrywaniem tylko np. dem i rejestracją nagrań,są drobne wytwórnie no i są giganci.Najwięcej kasy idzie na sprzęt miksery,kompresory,efekty,mikrofony róznego typu(lampowe,wstęgowe itp.),backline i wiele innych
A jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie. Czy żeby pracować naprzykład w wytwórni SONY BMG MUSIC to trzeba kupic jakieś udziały, jak można pracować w takiej formie i czy msięzajumją tam pracownicny. Proszę o pomoc bo mnie to interesuje a nie moge znależć w nmecie potrzebnych informacji.
Pank pisze:To... gdzie nie trzeba mieć znajomości i do tego dobrze zarabiać?
trzeba być strasznie zajebistym specjalistą... np. u mnie gość skończył uczelnię moją, 3,5 roku, inżynierskie "tylko"... a pierwsza praca jaką miał, to jako programista, za 11.000 zł miesięcznie :>
Ale po prostu trzeba być zajebistym aby bez znajomości extra zarabiać.