Mix Utworów Michaela Jacksona

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
kubag02

Mix Utworów Michaela Jacksona

Post autor: kubag02 »

Ostatnio trochę bawiłem się edycją muzyki i ku mojemu zdziwieniu odkryłem, że sprawia mi to dużą frajdę. Efektem moich prac jest taki skromny mix.

http://kubag02.wrzuta.pl/audio/ayU9XkmT ... kson_mix_1

Niedługo zrobię do niego jakieś wideo.

Użyte utwory:
Threatened, Jam, Scream, Thriller, 2 Bad, Blood On The Dance Floor, I Just Can't Stop Loving You (wersja po hiszpańsku), The Way You Make Me Feel, Black Or White, Another Part Of Me, Is It Scary, Breaking News, Billie Jean, Smooth Criminal

Proszę o szczere opinie. SZCZERE opinie- tak dla pewności powtórzyłem ;-)
Xicor

Post autor: Xicor »

powiem tak że za dużo piosenek i to tak jakbym słuchał zwiastuna płyty wiesz tylko sam wstęp piosenki i następna i tak aż do końca spróbuj połączyć mniejszą ilosc piosenek i niech ten miks trwa dłużej ;)
Awatar użytkownika
kubag02

Połączyłem wokale z Billie Jean z podkładem do Jamu. Oto efekt:

http://www.youtube.com/watch?v=FXWj3mVM2MQ
"Billie Jean umarła. Kto teraz potrafi tak zatańczyć i zaśpiewać ten kawałek?"
- użytkownik popularnego serwisu YouTube
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Przepraszam że to napiszę ale jako największa fanka BILLIE JEAN tudzież BILLIE JEANNY na forum uznam że ten remix nie trzyma się kupy. :surrender: Dwa utwory o całkiem odmiennym stylu zmontowne w całość nie wróżą nieczego dobrego. :-/

Przynajmniej jak dla mnie nie ma w tym mixie niczego magnetyzującego co sprawiałoby że chciałabym słuchać tego jeszcze raz,jeszcze raz i jeszcze raz. :ziew:
Obrazek

Post autor: Heart-break-er »

Pomysł fajny, ale te przeskoki między piosenkami są zbyt zauważalne, według mnie te przejścia powinny zachodzić na siebie w pewnym momencie i zaczyna się kolejny utwór. Szukaj też piosenek o podobnych brzmieniu, będzie wtedy łatwiej i lepiej ;-) (Obiektywnie i szczerze jak prosiłeś)
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Awatar użytkownika
kubag02

No, dzięki za obiektywne opinie. Zdaje mi się, że Billie Jean i Jam mają podobne rytmy - dlatego je połączyłem. Zastanawiałem się jeszcze nad połączeniem 2 Bad z Blood On The Dance Floor.
"Billie Jean umarła. Kto teraz potrafi tak zatańczyć i zaśpiewać ten kawałek?"
- użytkownik popularnego serwisu YouTube
ODPOWIEDZ