Moje wykonanie The Way You Make Me Feel & MTV MA

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
kacperr95

Post autor: kacperr95 »

--Mati-- pisze:@UP

W TWYMMF oraz BJ nigdy nie było stałej choreografi
Drogi Mateuszu, chodzi mi o te ruchy, ktore sa w niej na stale, kazdy wie o ktore chodzi.
Popatrz sobie na nasladowcow (tych lepszych)
Potem wlacz sobie Michaela i przemysl to co napisales jeszcze raz.
;-)
Awatar użytkownika
--Mati--

Post autor: --Mati-- »

To o czym piszesz to nie choreografia, ale wiem już o co Ci dokładnie chodziło, więc zwracam honor ;)
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Dokładni, Mati improwizacja improwizacją, ale żeby to były ruchy w stylu MJ, a nie wymyślone swoje, które kompletnie nie pasują do piosenki i śmiesznie komponują się z melodią. Ale skoro to tylko hobby to wybaczamy ;p;p
Powodzenia :)
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
Mj_fan95

Post autor: Mj_fan95 »

kacperr95 już widzę co ci się nie podobało : )
Zauważyłem to : ) Dzięki

Można to ująć jako hobby.Bardzo mi zależy by tańczyć dobrze. Muszę jeszcze więcej czasu spędzać na yt : ) Teraz dzięki wam zauważyłem jakie błędy robię.Jednak uprawiam pewien sport na którym mi bardzo zależy, który wymaga bardzo dużo czasu.Zawsze gdy mam wolny czas przychodzę do domu i włączam albo yt i obserwuje kroki albo włączam muzykę czy to bad, czy 2bad, czy billie jean i zaczynam tańczyć.Staram się jak mogę bo bardzo mi zależy, uważam że robię błąd bo się nie nagrywam i nie patrze na błędy.Po prostu idę w ciemno i tańczę np: w szkole.
Kocham muzykę MJ, kocham jego ruchy i to co zrobił dla ludzi : )
Nawet największa krytyka nie odsunęła mnie od tego co robię.
Pierwszy raz "zatańczyłem" Dangerous.Czułem się wtedy świetnie, i stwierdziłem że zagłębie się w ten świat.Muzykę MJ'a słyszałem od małego, lecz nie wiedziałem kto to jest.Dopiero z wiekiem czasu zrozumiałem go i zacząłem go słuchać.

Tak myślę czy na koniec roku u mnie w szkole nie "zatańczyć" do Hold My Hand, swoją improwizacją, z jego ruchami. Co wy o tym myślicie ?.
Bardzo chciałbym pogłębiać swoją wiedzę, i polepszać płynność, szybkość, i precyzję ruchów.

Chciałbym wam jeszcze raz podziękować, że chociaż ktoś zainteresował się tym tematem, i za te rady, które na pewno wykorzystam, i na pewno wezmę do siebie.

PS.Swoich ruchów już nie będę dodawał, bo zauważyłem, że są żałosne :D

Dzięki : ) :mj:
:>
Awatar użytkownika
kacperr95

HOLD MY HAND
troche za wolna piosenka, aby do niej tanczyc i zrobic show. :P
proponuje cos w stylu Unbreakable,Bad a moim faworytem jest mix "refrenow" z Is It Scary i 2Bad
:mj: :dance: :mj: :dance:
firefenix18

Post autor: firefenix18 »

Zosia-MJ pisze:Wiesz , na początek taka rada : Nie przejmuj się komentarzami innych
To jest bardzo złe przekonanie, bo jak nie przyjmujesz na siebie żadnej krytyki i uważasz że jesteś super tancerz, to możesz się rozgoryczyć. Ważne że sprawia Ci to radość i kochasz się bawić!
Różnica pomiędzy tańcami scenicznymi i ulicznymi jest taka że uliczny ma więcej zasad i czerpie się z niego niebywałą przyjemność. W lecie potrafiłem założyć słuchawki, odpalić mp3 i tańczyć na boisku gdzie nikt nie patrzył. Spędzałem tak wiele czasu, tańczyłem jak chciałem, różnymi stylami zależnie od muzyki i kończyłem spocony i spragniony, bo to kocham:]
Nie nawidzę choreografii (chociaż też kiedyś uczyłem się z teledysków MJ),
bo dla mnie taniec to wolność, nie chcę nikogo kopiować, chcę znaleźć swój styl. To jest różnica między scenicznym, a ulicznym -> sceniczny na pokaz, uliczny dla siebie(chociaż można balansować).
Od Ciebie zależy czy chcesz znaleźć swój styl czy być koleiną podróbką Michaelowo podobną..
Peace :))
Awatar użytkownika
Mj_fan95

Krytykę przyjmuję, tylko po mnie tego nie widać : ).
Uwierz mi, że nie uważam, że "tańczę" the best, nie.Nic takiego nie powiedziałem i tak nie sądzę : )
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

firefenix18 pisze:To jest bardzo złe przekonanie, bo jak nie przyjmujesz na siebie żadnej krytyki i uważasz że jesteś super tancerz, to możesz się rozgoryczyć. Ważne że sprawia Ci to radość i kochasz się bawić!
Tak , masz rację ;-) . Może źle to ujęłam .
Chodziło mi o to , że jak ktoś mówi , że tańczysz beznadziejnie , to masz się tym nie przejmować . Przyjmuj dobre rady oraz krytykę , może od tego będziesz jeszcze lepszy :happy:
Pozdrawiam i wesołych świąt!
Awatar użytkownika
Mj_fan95

Kilka minut temu, obejrzałem jak tańczy kacperr95 i tancerz.
Od dziś nie będę kopiował, improwizacji MJ. Mati powiedział że to nie są stałe układy, i ma racje.
Lubie kopiować wszystko od MJ, ale od dziś zmieniam styl : ).
Będę wykonywał ruchy MJ do utworów, lecz nie będę kopiował improwizacji : ), lecz od czasu do czasu tak :D, bo lubię.

W przyszłości, chcę być lepszy :)

Chciałbym powiedzieć, że podoba mi się to w jaki sposób tańczy czy to, kacperr95, czy to mati, czy tancerz.Wcześniej patrzyłem na Ernesta Valentino czy E'Casanova. Podobało mi się to że podtrzymują MJ, jak to określić, po prostu ciągnęli to dalej, wczuwali się bardzo mocno w MJ'a, kopiowali jego improwizacje, to mi się najbardziej podobało.Bo czułem się jak by MJ żył, urodziłem się zbyt późno niestety, żeby być na koncercie Michaela.
Każdą krytykę przyjmuję do siebie, troszkę mi się smutno zrobiło, bo staram się jak mogę, uczyć się nie ma jak, ale już wziąłem się do kupy i do pracy,
Dziękuję za rady i krytykę no i za niektóre pochwały ; ) I jeszcze raz życzę wszystkim Wesołych Świąt !!!!
Awatar użytkownika
--Mati--

Post autor: --Mati-- »

Mj_fan95 pisze: Każdą krytykę przyjmuję do siebie, troszkę mi się smutno zrobiło, bo staram się jak mogę, uczyć się nie ma jak, ale już wziąłem się do kupy i do pracy,
Dziękuję za rady i krytykę no i za niektóre pochwały ; ) I jeszcze raz życzę wszystkim Wesołych Świąt !!!!
Nie ma co się smucić ;) Ludzie tutaj doceniają to co robisz, a to że technicznie jeszcze trzeba trochę rzeczy poprawić to jest najzwyklejsza rzecz w świecie, bo każdy kiedyś zaczynał.
Awatar użytkownika
kacperr95

firefenix18 pisze:[ czy być koleiną podróbką Michaelowo podobną..
dlaczego napisales to z taka ironia?
firefenix18

Post autor: firefenix18 »

kacperr95 pisze:
firefenix18 pisze:[ czy być koleiną podróbką Michaelowo podobną..
dlaczego napisales to z taka ironia?
trzeba podążać swoimi ścieżkami, a nie tymi już udeptanymi :)) ale każdy ma inne priorytety..:)
Awatar użytkownika
Mj_fan95

firefenix18
trzeba podążać swoimi ścieżkami, a nie tymi już udeptanymi :))

Podoba mi się to sformułowanie, wykorzystam je w praktyce :)

Masz racje : )
Awatar użytkownika
Susie<3

Post autor: Susie<3 »

Mj_fan95, no to żeś mnie zauroczył xD
mi się strasznie podobało, były niedociągnięcia, ale naprawdę, extra. i jak rzuciłeś ten kapelusz xD a babka ,,kapelusz wraca do artysty!'' xDD nie no, super, czekam na kolejny występ ;)

pozdr. :dance:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mj_fan95

Jeśli chodzi o drugi występ, to minie trochę czasu zanim go zrobię.
Musze wszystko przemyśleć i poukładać : )
Chcę aby to wszystko wyszło jak najlepiej.Muszę wybrać właściwą ścieżkę.

Jeszcze zobaczymy : ), jakoś to będzie.

Wolny czas przeznaczę na taniec :) :mj:

:happy:

Dzięki wszystkim za słowa i wyprodukowanie się : )
ODPOWIEDZ