Pomoc - OFFICE - WORD
Pomoc - OFFICE - WORD
Czy jakaś dobra duszyczka mi pomoże bo jestem bardzo poirytowany?
Jak wyłączyć funkcje która powoduje że jak napiszę wyraz „w”, „i”, „z” to Word automatycznie powtarza mi wyraz poprzedni lub następny?
Przykładowo chce napisać.
Ala ma kota i lubi się z nim bawić
A wychodzi mi
Ala ma kota kota lubi się z nim bawić.
Z góry dzięki.
Jak wyłączyć funkcje która powoduje że jak napiszę wyraz „w”, „i”, „z” to Word automatycznie powtarza mi wyraz poprzedni lub następny?
A wychodzi mi
Z góry dzięki.
- wojtek_p-ce
Re: Pomoc - OFFICE - WORD
Bym Ci pomógł, ale napisz konkretnie w czym tkwi miś, bo nie rozumię.THRILLER pisze:Czy jakaś dobra duszyczka mi pomoże bo jestem bardzo poirytowany?
A wychodzi mi
Z góry dzięki.
Rozjaśnię za thrillerem. Zamiast i lub w lub z pojawia się wyraz poprzedzający daną literkę-słowo.wojtek_p-ce pisze: Bym Ci pomógł, ale napisz konkretnie w czym tkwi miś, bo nie rozumię.
zamiast:
Ala ma kota i lubi się z nim bawić.
wychodzi:
Napisałem to w celach rozjaśniających, bo od rana jestem neurotyczny. Nie wniosę nic więcej do dyskusji, bo mi to wygląda jak zagadka na miarę komnaty bursztynowej.Ala ma kota kota lubi się się nim bawić.
huczek pisze:Rozjaśnię za thrillerem. Zamiast i lub w lub z pojawia się wyraz poprzedzający daną literkę-słowo.wojtek_p-ce pisze: Bym Ci pomógł, ale napisz konkretnie w czym tkwi miś, bo nie rozumię.
zamiast:Ala ma kota i lubi się z nim bawić.
wychodzi:Napisałem to w celach rozjaśniających, bo od rana jestem neurotyczny. Nie wniosę nic więcej do dyskusji, bo mi to wygląda jak zagadka na miarę komnaty bursztynowej.Ala ma kota kota lubi się się nim bawić.
Sam się zastanawiałem jak mam to jaśniej opisać i widzę że huczek mnie doskonale wyręczył.
Obu Panom dziękuję za chęci i doceniam to! A teraz czekam na kogoś z chęciami i umiejętnościami.

P.S.
„Neurotyczny” – sprawdziłem w słowniku wyrazów obcych i nie znalazłem (słownik z 1971 r. – więc może poddany cenzurze

- neurotyczny szok
- neurotyczny kochanek.
- neurotyczny związek
- neurotyczny zachód słońca
tak więc nadal nie wiem co dolega huczkowi i jak mu pomóc (może potrzeba mu nie neurotycznej kochanki)
P.S 2
TYLKO DO JOWITY
Wszelkie odpowiedzi mile widziane w max dwóch zdaniach!
ależ ja posiadam umiejętność precyzowania myśli.THRILLER pisze:A teraz czekam na kogoś z chęciami i umiejętnościami.
Napisz proszę jaką masz wersję worda. Jaki masz system operacyjny? Jaki język jest ustawiony w Twoim systemie operacyjnym jako domyślny? Jaki język jest ustawiony w wordzie w momencie kiedy pojawia się błąd?
W każdym przypadku powienien być ustawiony polski (jeżeli jest możliwość wyboru polski programisty).
Czy zmieniałeś coś w autokorekcie?
Genralnie przypomnij sobie co zmieniałeś w ustawieniach worda lub w innych programach pakietu office excel, access, power point....
ps. neurotyczny = przewrażliwiony; częste zaburzenie psychiczne dotykające 99,9% populacji homo sapiens
Huczek widzę że podszedłeś do tego profesjonalnie, już podaje:
1. Word: 2002 (10.2627.2625) – Office XP
2. Język: Chiński. :P Nie no oczywiście że Polski.
3. Język worda: To raczej nie jest błąd… ok. język Polski (Times New Roman – dla ścisłości jeżeli chodzi o styl.). Język Programisty odnosi się chyba do układu klawiatury.
4. Hm… na przestrzeni 3 lat… chyba nie.
5. Zamieniłem tego pampra od podpowiedzi ze spinacza na zszywkę.
Majkel dałeś mi dobry trop, znalazłem i odznaczyłem następującą funkcję:
Narzędzia/ Opcje autokorekty/ Autokorekta/ zamieniaj tekst podczas pisania
Możliwe że to jest to, zobaczymy w praktyce. Dzisiaj musze napisać jeszcze dłuuuugi tekst więc wieczorem dam znać jak sytuacja wygląda.
1. Word: 2002 (10.2627.2625) – Office XP
2. Język: Chiński. :P Nie no oczywiście że Polski.
3. Język worda: To raczej nie jest błąd… ok. język Polski (Times New Roman – dla ścisłości jeżeli chodzi o styl.). Język Programisty odnosi się chyba do układu klawiatury.
4. Hm… na przestrzeni 3 lat… chyba nie.
5. Zamieniłem tego pampra od podpowiedzi ze spinacza na zszywkę.
Majkel dałeś mi dobry trop, znalazłem i odznaczyłem następującą funkcję:
Narzędzia/ Opcje autokorekty/ Autokorekta/ zamieniaj tekst podczas pisania
Możliwe że to jest to, zobaczymy w praktyce. Dzisiaj musze napisać jeszcze dłuuuugi tekst więc wieczorem dam znać jak sytuacja wygląda.
Mam od niedawna Open Office i mnie szlag trafia.
Piszę sobie coś czasem w Wordzie. Zapamiętuję. Zamykam. Po jakimś czasie otwieram, a wszystko jest w Open Office. On się zrobił jakis nadgórny..domyślny...no mnie wpiernicza po prostu...
Zwłaszcza jak chcę robić przypisy. Wszystkie szlag trafia przy tych zamianach...
Piszę sobie coś czasem w Wordzie. Zapamiętuję. Zamykam. Po jakimś czasie otwieram, a wszystko jest w Open Office. On się zrobił jakis nadgórny..domyślny...no mnie wpiernicza po prostu...
Zwłaszcza jak chcę robić przypisy. Wszystkie szlag trafia przy tych zamianach...