WOŚP - Stop powodziom - 04.07.2010

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Elen

WOŚP - Stop powodziom - 04.07.2010

Post autor: Elen »

Moi Drodzy,

Chciałabym zachęcić Was do wzięcia udziału w akcji 'Stop powodziom' organizowanej przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, która ma miejsce dziś. Orkiestra zbiera fundusze na zakup sprzętu ratowniczego dla ochotniczych i zawodowych jednostek Straży Poźarnej oraz innych grup i jednostek ratowniczych.

Akcję można wesprzeć na wiele sposobów:

1. WYSYŁAJĄC SMS'a

SMS o treści STOP na numer 7547 (koszt SMS to 5 zł+ VAT). VAT z SMS (w wysokości 22%) również zostanie przekazany na akcję STOP POWODZIOM

2. WRZUCAJĄC PIENIĄDZE DO PUSZKI

W akcji 'Stop powodziom' wykorzystywane są dwa rodzaje puszek:
- puszki kwestarskie (takie, które noszą wolontariusze),
- puszki stacjonarne, które są ustawione w sklepach sieci Żabka (w całej Polsce).

UWAGA! W ten sposób pieniądze zbierane są tylko do godziny 19.00!

3. DOKONAĆ WPŁATY NA KONTO

Numer konta przygotowanego specjalnie na potrzeby zbiórki publicznej "STOP POWODZIOM!" 32 1240 1112 1111 0010 3275 0868

Więcej informacji na temat akcji: http://www.wosp.org.pl/stoppowodziom/pomoz_nam_pomagac

Gorąco zachęcam Was do wsparcia akcji, bo naprawdę warto :)
Obrazek
Awatar użytkownika
pLaYmAn

Post autor: pLaYmAn »

Ile % Owsiak bierze dla siebie ?
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

pLaYmAn to pytanie nie na miejscu .. A swoją droga szkoda, że Pan Owsiak nie zrobił czegoś podobnego na wzór normalnej WOŚP z wielką pompą w TV może TV nie była zainteresowana ? ... Bez tego medium dużo nie zbierze a szkoda.
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

tancerz pisze:Pan Owsiak nie zrobił czegoś podobnego na wzór normalnej WOŚP z wielką pompą w TV może TV nie była zainteresowana ?

TVP nie była zainteresowana bo Owsiak popiera jednego z kandydatów.. i 2 uważał to za złamanie ciszy wyborczej.
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

tancerz pisze:pLaYmAn to pytanie nie na miejscu .. A swoją droga szkoda, że Pan Owsiak nie zrobił czegoś podobnego na wzór normalnej WOŚP z wielką pompą w TV może TV nie była zainteresowana ? ... Bez tego medium dużo nie zbierze a szkoda.
playmen brak mi słow...

Tak tak jest stanowczo za cicho...

ale swoja droga od groma zbiora dzieki SMS-om więc moze byc dobrze:)

A takie akcje są potrzebne, no i Owsiak dobrze, ze to ciagnie, a zyskow nie ma;p
Awatar użytkownika
tancerz

Post autor: tancerz »

Eve_861 pisze:
tancerz pisze:Pan Owsiak nie zrobił czegoś podobnego na wzór normalnej WOŚP z wielką pompą w TV może TV nie była zainteresowana ?

TVP nie była zainteresowana bo Owsiak popiera jednego z kandydatów.. i 2 uważał to za złamanie ciszy wyborczej.
AKCJĘ OWSIAKA popierają Oboje :) hehehie :P

Obrazek
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
Awatar użytkownika
Elen

Post autor: Elen »

TVP wolała wesprzeć dziś akcję Caritas, która zbierała fundusze na kolonie dla dzieci z zalanych terenów. Nie rozumiem dlaczego nie mogli choćby wspomnieć o tym, że WOŚP zbiera pieniądze na sprzęt, który będzie przydatny podczas powodzi :( No ale cóż, trudno...
Aleeee TVN i Superstacja wspominały o tym, że są zbiórki, były nawet krótkie reportaże na ten temat a sam Jurek Owsiak był ostatnio w 'Dzień dobry TVN.'

Do godziny 19 WOŚP zebrała 904 095 zł :):)

EDIT: sorry za powielony post, mam drobne problemy z netem :(
Obrazek
Eve_861

Post autor: Eve_861 »

Proszę cię, co ty wpgole piszesz?

Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, znam wiele osób które nie popierają Owsiaka i często zarzucają mu machlojki. Ja akurat Jurka i WOŚP zawsze wspieram <koleś jest z mojej dzielnicy:D> ale nie tym razem. Po pierwsze ze względu ,że było w tym sporo politycznych zagrań a po drugie ,że moim zdaniem są szczytniejsze cele niż akurat ten..kilka razy wysłałam sms na powodzian, potem usłyszałam jak Pani krzyczała ,że za 300tys zł od rządu to ona sobie kurnik postawi..No nie ważne nenene Tak czy siak mam nadzieje ,że zebrana suma będzie ładna:)
Impossible is nothing when it comes down to Michael. I know what I'm saying..
Awatar użytkownika
pLaYmAn

Post autor: pLaYmAn »

Widzę, że nerwowo się zrobiło. Nikomu nie zabraniam wysyłać esemesów czy wrzucać pieniędzy do puszek. Pozwólcie mi mieć własne zdanie na ten temat. Dziwię się tylko, że ślepo wydajecie własne pieniądze nie wiedząc w ilu % tak naprawdę trafiają do potrzebujących (chodzi mi akurat konkretnie o akcję dla powodzian, a wy tu z coroczną zbiórką wyjeżdżacie).

Do tych, którzy coś pisali żebym sam coś zrobił - robię, osobiście, nie tylko raz w roku jak Pan Owsiak gra ze swoim show ;-)
Awatar użytkownika
Kasiaaa

Post autor: Kasiaaa »

Nałaziłam się wczoraj z tą puszką po moim mieście i nie mogę zarzucić ludziom, że nie chcieli wesprzeć, bo dużo osób wrzucało, aczkolwiek wiadomo, znalazło się też kilka wyjątków, ale to raczej nie były zbyt miłe sytuacje, więc to przemilczę.

Ogólnie rzecz biorąc to jednak dzięki wyborom mogliśmy zebrać więcej, bo dzień był upalny, miasto było puste. Ludzie woleli spędzić ten dzień w chłodnym, domowym zaciszu, leżąc na plaży lub robiąc grilla na działkach, więc tam, gdzie wolontariusze chodzić nie mogą. ;-)

Ahh i ta radość dzieci, kiedy wrzucą monetę do puszki i jeszcze serduszko dostają w nagrodę i takie zadowolone odchodzą. :-)
We can fly, you know. We just don’t know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground.
Michael Jackson.

loveMJPT
ODPOWIEDZ