Chwyt za krocze - Smooth Criminal okiem Olgi

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
meruhe

Chwyt za krocze - Smooth Criminal okiem Olgi

Post autor: meruhe »

Hej !. Zacznę może od początku ;)
Moja koleżanka Olga W. bardzo dużo pisze opowiadań więc ma wprawę. Już od jakiś 3 miesięcy ma bzika na punkcie układu do Smooth Criminal, a dokładniej do jego realizacji. Tak bardzo jest nim zafascynowana, że aż chciałaby go przedstawić innym. Dodając do niego swoje pomysły i nowe kroki. Niestety na pewno nie teraz, nie jesteśmy w stanie stworzyć tego układu. Trzeba przecież zaangażować tancerzy, stroje, stylizacje, pieniądze..
Z tego powodu napisała o tym opowiadanie, a raczej jego początek.Oczywiście wstawiłam go tu za zgodą autorki. Jeśli spodoba Wam się, to Olga będzie pisała kolejne części, a ja będę je wstawiać. OK, już dłużej nie zanudzam. O to i one:

Annie, are you okay?

- Muszę zrealizować ten układ. Bo zaraz tutaj czegoś dostanę .- powiedziałam do Goofy'ego, lecz sama wyczułam w moim głosie zbytnią pewność siebie. Czyżbym zdawała się tylko na nią?
- Jaki układ? Kobieto, o co Ci chodzi?- udawał, przecież wiem. Musiałam mu to tylko uszczegółowić.
- Oj mówiłam Ci. Wiesz, to takie moje marzenie, które dałoby się spełnić mając po naście lat.- przyjaciel posłał mi wyczekujące spojrzenie.- Eh... Chodzi o choreografię. Taki wiesz, mały pokaz umiejętności ludzi z naszej szkoły.
- Ta....Wiem, o co chodzi. Ale gdzie byśmy mogli to pokazać, kiedy, gdzie próby? A przede wszystkim, do jakiej piosenki zamierzasz zatańczyć?
- Myślałam o Smooth Criminalu, wiesz, Michaela Jacksona.- Goofy wytrzeszczył oczy.
- Wiesz jakie to by było trudne?
- No cóż, wiem. Chodziło mi o to, że połączyłoby się dwie lub trzy piosenki, ogólnie cały Smooth Criminal, a potem jeszcze może fragmenty z Dangerous lub Liberian Girl.
- Dałoby się zrobić. Słyszałem, że Graphy zajmuje się miksowaniem piosenek.
- Tak, też tak słyszałam.
Goofy zamyślił się na chwilę.
- Mm... Ale jak Ty chcesz to pokazać? Przecież Ty nie umiesz tańczyć.
Posmutniałam. Rzeczywiście, miałam wizję. Ale co z wykonaniem. Goofy chyba poczuł że mnie w pewien sposób uraził.
- Ej nie.. Taka prawda- zaczął- Przecież wiesz, powiesz mi.. Zatańcz mi to tak, tak i tak. Ale jak? Niektórzy tego nie zrozumieją...
I tu pewnie postawiłby swoją minkę ? ;S? .
- A pomógłbyś mi to zrealizować?

Tak, to na tym skończyła się ta rozmowa. Wymarzony układ do Smooth Criminala jak nazwałyśmy to z Agnes miałby wyglądać tak: dziesięciu chłopaków i dziesięć dziewczyn. Wszyscy ubrani jak z tego teledysku, wyszłoby naprawdę idealnie. Lecz niestety. Brak możliwości, chęci, sali, choreografów, muzyki, a nawet pieniędzy. Brak wszystkiego.
,,Love is a feeling
Quench my desire ''
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Post autor: Dama Kameliowa »

Hmm.
Pod względem interpunkcji i ortografii dobrze.
Dialogi strasznie suche. Zero opisów. "Wszyscy ubrani jak z tego teledysku"? A dokładniej jak? Olga mogła opisać, o co jej konkretnie chodziło, bo postacie z SC ubrane były różnie.
Cóż...Nie za bardzo podoba mi się na początek. Będę jednak śledzić, i czekać na poprawę.
Awatar użytkownika
EternallyLive

Post autor: EternallyLive »

No, mnie też niezbyt.
A, tak w ogóle, ona ma hopla na punkcie Goofy'iego, czy ktoś serio ma taki pseudonim?
Obrazek
meruhe

Post autor: meruhe »

EternallyLive hm. co do tego Goofy'iego to dokładnie nie wiem czy to jest jakaś dana osoba czy tylko jej wymysł, a z tego co wnioskuję z opowiadania (a raczej jego części) to wątpię by miała na jego punkcie hopla czego sądzisz że jednak ma ?
,,Love is a feeling
Quench my desire ''
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

meruhe pisze:czego sądzisz że jednak ma ?
No comment :smiech:
Ale mniejsza o to.
Czekam na następny odcinek.
Awatar użytkownika
EternallyLive

Post autor: EternallyLive »

meruhe nie sądzę, tak mnie to tylko zastanowiło.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dama Kameliowa

Doczekamy się następnej części, czy może "Olga" się zdemotywowała?
Awatar użytkownika
Zosia-MJ

Post autor: Zosia-MJ »

Cóż opowiadanie takie średnie. Ale czekam na więcej !
ODPOWIEDZ