projekt "Make That Change" i 25.06.10. - WROCŁAW

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

projekt "Make That Change" i 25.06.10. - WROCŁAW

Post autor: LiberianGirl1989 »

anias napisała:
Cześć wszystkim! Słyszeliście już pewnie o projekcie MAKE THAT CHANGE organizowanym w Krakowie. Jest okazja, żeby Wrocław również przyłączył się do tej akcji. Piorusia Pani, główna organizatorka załatwi wszystkie pozwolenia, musimy tylko zadeklarować się, że poprowadzimy Earth Song day we Wrocławiu. Co o tym myślicie?

Odnośnie posta anias rozpoczęłam nowy temat, żeby nie zaśmiecać tamtego.

Ja jestem jak najbardziej za!!! ;-)
Właśnie wgłębiłam się w temat projektu "Make that change" i ogólnie obchodzenia 1 rocznicy. Bardzo spodobała mi się inicjatywa Piotrusi Pani, jej pomysły i w ogóle zaangażowanie i pomysły krakowskich fanów.

Ja z całego serca chciałabym się do nich dołączyć, jak również dodać do tego jakieś własne pomysły na spędzenie 25.06. Jednak wiadomo, że samej jednej nie uda mi się nic zorganizowac, dlatego bardzo liczę na wasza aprobatę i zaangażowanie drodzy wrocławscy fani:)

Czytałam, że jakieś Wrocławianki wykazały chęć wystawienia "Piotrusia Pana" w reżyserii Piotrusi Pani (hehe śmiesznie to brzmi;P) i Piotrusia ma im wysłać scenariusz. Jeżeli tak, to ja z przyjemnością przyłączę się do tego przedsięwzięcia:)
Więc bardzo proszę te dziewczyny z Wrocławia, żeby się odezwały. Mamy w sumie troche mało czasu, ale z drugiej strony scenariusz jest gotowy, więc wystarczy podzielic sie rolami, nauczyc się ich, no i przygotowac scenografie i kostiumy, z czym może być właśnie większy problem... No ale zobaczymy, może nam się uda:)

Jednak mysle, że oprócz tego albo ewentualnie w zamian możemy zrealizować inne pomysły. Ja mam kilka pomysłów, które zaraz przedstawie, ale chce jeszcze wrócić do Earth Song Day. Jak już pisałam ja sie chętnie w to zaangażuje. Wpadło mi też do głowy, że można by pogadać z Green Peace i również ich w to zaangażowac albo chociaż poprosić ich o patronat czy jakieś wsparcie finansowe.

Ponadto podobnie jak Piotrusia pomyślałam, że fajnie by było zrobic też tak na żywo Earth Song, przedstawić to w postaci scenki, tak jak Michael robił to na koncertach:) Moglibyśmy zaczerpnąć coś z koncertów i dodać też coś od siebie i stworzyć z tego jakś całość, ale to wszystko jest do omówienia:) Można by to włączyć w nasz Wrocławski ESD albo zrobic to niezależnie, oddzielnie.

Nastepna rzecz to, że bardzo mi przypadł do gustu pomysł wieczoru poetyckiego:) moglibyśmy u nas też coś takiego zorganizować. Można by go tez połączyć z wystawą prac plastycznych i prezentacja innej twórczości fanów, np. tanecznej, muzycznej, teatralnej czy wokalnej. Chociaż nie wiem czy to by nie było za dużo...

Inne moje pomysły:

1. Wymyślenie i zaprezentowanie układu tanecznego do którejś z piosenek napisanych w hołdzie Michaelowi. Ja myślałam o "Better On The Other Side" by P.Diddy ft. Chris Brown & The Game albo "The Light's Went Out Tonight" Riz'a.

2. Coś w rodzaju krótkiego musicalu o Michael'u, który przedstawiałby jego losy, najważniejsze zdarzenia z jego życia. Może musical to złe słowo, ale generalnie chodzi mi o taka małą inscenizacje tez jak wczesnej mówiłam o Earth Song. Będzie to bez słów. Piosenki bedą ilustrowaly całą sytuację i tu zastanawiam się nad dwoma skrajnymi opcjami:
- same piosenki Mike'a
- piosenki nie Majkelowe, tylko jedynie na końcu jedna, np. Gone too soon albo I'll be there, lub też 1 na początku i jedna na końcu a reszta to inna muzyka
Ja mogłabym do tego podegrać coś na skrzypcach. Co prawda nie umiem jeszcze zbyt dobrze grać, ale ostatnio ćwicz troche "Smile" Michael'a i nawet mi wychodzi nenene także zobaczyłabym jak bym się czuła na siłach i mogłabym zaryzykować :happy:

3. Śpiewanie piosenek, karaoke

4. Jesli chodzi o godzine 23:26 to z uwagi na to że nie mamy niestety u siebie gwiazdy Mike'a to można by w sumie wybrac jakiś kościół i zebrać się pod nim, zapalić znicze i złożyc kwiaty i uczcic Michael'a minutą ciszy. Potem można by zaspiewać jakaś piosenke wspólnie, tylko nie wiem czyby to nie przeszkadzało mieszkańcom...;] trzeba by znaleźć odpowiednie miejsce, żeby nie zakłócać ciszy nocnej...

5. Ponadto można by zrobic jakiegos flash mob'a. Dobry jest też pomysł Krakowiaków z kinem, ale nam już chyba nie uda się tego zrealizowac. Za późno...

No to to by było chyba na tyle z mojej strony;) Alem się rozpisala! Sory za tak długiego posta.

Ale co o tym wszystkim sądzicie? Piszcie bardzo proszę wasze opinie, czy wam się podoba czy nie i jak się na to zapatrujecie.
Oczywiście zdaje sobie doskonale sprawe z tego, że na bank nie uda nam się zorganizowac tego wszystkiego, bo troche późno się obudzilismy i mamy mało czasu. Jednak fajnie by było zrobić cokolwiek, a reszte pomysłów możemy wykorzystac za rok albo przy innej okazji albo włączyć je do projektu MAKE THAT CHANGE:)
Awatar użytkownika
give_in_to_me

Post autor: give_in_to_me »

Droga Liberian Girl1989, czyli Olgo droga,

jutro na naszym wrocławskim dance teamie mamy zajmować się kwestią ewnetualnych występów i organizacji jakiejkolwiek "memory" imprezy. Prawie cały skład naszego teamu jest na forum, więc myślę, że to się bedzie uzupełniać. Nie ma przecież sensu, by były jakieś dwie grupy robiące jakiekolwiek akcje, mamy się wszak jednoczyć a nie dzielić. Jeśli jutro coś ustalimy (a taką mam nadzieję, bardzo proszę o przybycie), to sprawozdania z rozwoju akcji będzie można zamieszczac w wątku, który założyłaś. I każdy będzię się oczywiście mógł przyłączyć.

Na razie zapraszam do wątku MJ Wrocław Dance Team bo napisałam tam coś ważnego przed chwilą:

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 556#229556
Awatar użytkownika
giovanedonore

Re: projekt "Make That Change" i 25.06.10. - WROCŁ

Post autor: giovanedonore »

LiberianGirl1989 pisze:anias napisała:
4. Jesli chodzi o godzine 23:26 to z uwagi na to że nie mamy niestety u siebie gwiazdy Mike'a to można by w sumie wybrac jakiś kościół i zebrać się pod nim, zapalić znicze i złożyc kwiaty i uczcic Michael'a minutą ciszy. Potem można by zaspiewać jakaś piosenke wspólnie, tylko nie wiem czyby to nie przeszkadzało mieszkańcom...;] trzeba by znaleźć odpowiednie miejsce, żeby nie zakłócać ciszy nocnej...
Nie wydaje mi się, żeby kościół był najlepszym miejscem. Wrocławianie mają swój Michaelowy punkt - plac Solny. Mimo że już nie zostało tam nic z naszego "ołtarzyka", to dla mnie jest to jedyne wrocławskie miejsce kojarzące mi się bezpośrednio z "tym wszystkim".

A co do reszty pomysłów - jak tylko się uda, to super. Ja niestety w tym czasie będę miała sesję, więc nie bardzo u mnie z czasem. Ale na jakieś karaoke czy coś to się piszę. No i Earth Song.
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

Post autor: Piotrusia Pani »

Witam wszystkich. Wow! No mnie to wszystko rozbraja, szczerze przyznam :)
To może skopiuję z wątku Make that change to co napisałam, aby i tu wyrazić co myslę:

LiberianGirl1989, eech dziewczyno, byłoby cudownie jakbyście się zebrali tam we Wrocławiu i przeprowadzili Earth Song Day..Chyba nie muszę pisać co czuję w tej kwestii, to jest jasne jak Słońce! :D Michael dotarłby z tym przesłaniem do wielu więcej osób, media też będą bardziej zainteresowane jak się dowiedzą, że dwa miasta chcą to zorganizować, a co za tym idzie- jeszcze więcej ludzi, nie tylko fanów, przypomni sobie o Earth Song.
A chcecie się włączyć w nasze stowarzyszenie? Bo tak po prawdzie to te wszystkie akcje są akcjami stowarzyszenia Make that change, które dopiero ruszy. Przyznam, że mieliśmy ostatnio mały kłopot z jego założeniem, część fanów z różnych przyczyn po prostu się wycofała, dlatego realne złożenie nastąpi właśnie 25.06.2010r. Jeżeli Ty, droga LiberianGirl, oraz inne osoby z Wrocławia, jesteście chętne włączyć się w nasze akcje i przeprowadzić je u siebie, to proponuję stworzyć wrocławski oddział Make that change! :) Temat, który założyłaś na forum mówi wszak sam za siebie- "projekt Make that change- 25.06. Wrocław" :)
To się tyczy także oczywiście Piotrusia Pana oraz wieczorku poezji Michaela, gdybyście chciały i to zorganizować u siebie. Dam znać tym dziewczynom "od Piotrusia Pana" dzisiaj, że masz takie chęci jak to co napisałaś.
Może razem uda się to stworzyć, jeszcze jest anias i Eweline, no i intelmet przecież niedaleko :). A ja Wam we wszystkim oczywiście pomogę ;-)

Poza tym, LiberianGirl1989, wszystkie inne Twoje pomysły bardzo mi się podobają ;-)
Awatar użytkownika
LiberianGirl1989

Post autor: LiberianGirl1989 »

Kochana give_in_to_me, czyli kochana Kasiu!

Chyba źle mnie zrozumiałaś. Ja absolutnie nie chce robic żadnych podziałów, a wręcz przeciwnie:) Założyłam ten temat i napisałam tego posta dla Was i do Was. Znaczy się ogólnie do wrocławskich fanów, ale głównie do Was - członków MJWDT, bo póki co nie znam innych fanów Michaela z Wrocławia oprócz Was:) Także super, że będziemy jutro o tym rozmawiać. Tak zreszta podejrzewałam, że pewnie bedziecie chcieli coś zorganizowac, ale nic nie mówiliście, wiec przedstawiłam swoje wizje i pomysły. Przeczytałam Kasiu co napisałaś w naszym teamowym wątku, zatem do zobaczenia jutro;) smsek też doszedł - dzięki:*

A teraz zajmę się Piotrusią Panią:D No moja droga ja z ogromną radością przyłączyłabym się do Waszego stowarzyszenia :happy: i sądzę że inni Wrocławscy fani, których właściwie dopiero co poznałam osobiście kilka dni temu, np. give_in_to_me, anias czy Eweline, mysle że też z wielka checia by się w to zaangażowały:) Oddziałowi "Make that change" we Wrocławiu mówie zdecydowane TAK! Czytałam właśnie o tym, że moglibyśmy się dołączyć do SMJJ. Nie będzie to zapewne łatwa sprawa z tymi wszystkimi formalnościami i w ogóle, ale myśle, że jak połączymy siły to nam się uda:) Na mnie możesz zawsze liczyć jakby co ;-) Oczywiście w miare moich możliwości, będę się starała Was czynnie wspierać i Wam pomagać.

Co do wystawienia Piotrusia Pana u nas we Wrocku, to było by wspaniale, ale jak już pisałam nie wiem czy zdążymy ze wszystkim. Zostało nam za ledwie jakieś 2 i pół miesiaca, a przy tym jednak będzie troche pracy, nawet z gotowym scenariuszem... ja też dodatkowo niedługo będę miała sesje na głowie:/ No ale zobaczymy. Musimy to przedyskutowac w naszej MJ Wrocław Dance Team:) No ale dobrze by było jakby te dziewczyny od PP się do mnie odezwały. A może one sa też z naszej grupy tanecznej...jeśli tak to zapewne jutro je poznam i będę miała okazje z nimi pogadać:)) Się okaże.

Fajnie, że podobają Ci się moje pomysły Piotrusiu. Tylko że to takie moje pierwsze, robocze wizje i myśle nad tymi układami tanecznymi, ale nie mam jeszcze pomysłu jakby to miało wyglądać. Przydałaby się kurcze pomoc kogoś kto sie troche lepiej zna na tańcu;] Raczej wątpie żebyśmy to opracowali do 25.06.10., ale jak nie teraz to może za rok;)

A i jeszcze do giovanedonore:
Acha, to nie wiedziałam, że istnieje już Majkelowy punkt we Wrocławiu;) w takim razie ekstra!;) Bo ja sie tak zastanawiałam gdzie by można się spotkać i przyszedł mi do głowy właśnie kościół, np. garnizonowy, ale skoro jest już takie miejsce to wspaniale.

Pozdrawiam wszystkich!:*
Ostatnio zmieniony ndz, 11 kwie 2010, 0:16 przez LiberianGirl1989, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

LiberianGirl1989 pisze: Oddziałowi "Make that change" we Wrocławiu mówie zdecydowane TAK!
:hug:
LiberianGirl1989 pisze:Co do wystawienia Piotrusia Pana u nas we Wrocku, to było by wspaniale, ale jak już pisałam nie wiem czy zdążymy ze wszystkim. Zostało nam za ledwie jakieś 2 i pół miesiaca, a przy tym jednak będzie troche pracy, nawet z gotowym scenariuszem...
Ależ my też w Krakowie dopiero ruszamy ze wszystkim, tzn. z próbami. Teraz jest właśnie najlepszy okres, nie za wcześnie, nie za późno. 2 i pół miesiąca to dobry czas, pamiętajmy, że nie gramy tego w teatrze czy przed kamerą, ale dla dzieci, i to co jest tu najważniejsze, to kontakt z nimi, więc nie przejmujmy się tak jeśli czegoś nie dopracujemy, najważniejsze, żeby dzieci poczuły, że robimy to z myślą o nich. Bo mogłoby być odwrotnie, super ekstra precyzja, dopracowane w 100%, a tak naprawdę weszliśmy do np. domu dziecka, odstawiliśmy swoje, wyszliśmy, i tyle. Zero kontaktu, jakiejś wzajemności, nawiązania relacji. Skupmy się więc przede wszystkim na tym ostatnim w przygotowywaniu tych odwiedzin u dzieci ;-)
LiberianGirl1989 pisze:Przydałaby się kurcze pomoc kogoś kto sie troche lepiej zna na tańcu;]
Nie wiem czy znam się aż tak na tańcu, ale jeśli mogę w czymś pomóc to chętnie pomogę, a przynajmniej spróbuję. Oczywiście tylko na odległość niestety, ale może jakoś się uda.
Awatar użytkownika
pawlinka

Post autor: pawlinka »

ja też jestem za oczywiście:)
"If you wanna make the world a better place take a look at yourself and then make a change"
"We CAN fly, you know. We just don't know how to think the right thoughts and levitate ourselves off the ground"
Awatar użytkownika
Piotrusia Pani

pawlinka pisze:ja też jestem za oczywiście:)
pawlinka, zgłoś się do LibarianGirl1989 ;-)
Love lives forever
Awatar użytkownika
olinek12

Post autor: olinek12 »

Ja jestem z okolic Wrocławia i jestem za ;-)
ODPOWIEDZ