1% podatku - wystarczy chcieć

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
GosiOla

1% podatku - wystarczy chcieć

Post autor: GosiOla »

Wielkimi krokami zbliża się czas rozliczania z fiskusem warto zatem ten jeden mały procencik przekazać na zbożny cel a potrzebujących nie brakuje - schroniska, fundacje, domy dziecka, wioski dziecięce i tak dalej.
Jeśli nie macie pomysłu komu go przekazać albo jest Wam wszystko jedno, to możecie podarować go pewnemu małemu chłopczykowi.Ma na imię Marcel, choruje na wodogłowie wrodzone. Wiem - brzmi okropnie, jednak maluszek ma szansę w miarę normalnie funkcjonować w społeczeństwie jeśli będzie systematycznie rehabilitowany a do tego potrzeba sporo kaski. Jeśli chcecie poczytać o Marcelu, jego chorobie
i codziennym życiu podaję link do blogu prowadzonego przez jego mamę
Iwonę:
http://smyki.pl/domeny/mlody.pl/marcel/index.php
Jeśli natomiast nie chce Wam się czytać a mimo to chcielibyście przekazać dla niego 1% swojego podatku to podaję tylko link z danymi niezbędnymi przy wypełnianiu PITu:
http://smyki.pl/domeny/mlody.pl/marcel/ ... p?op=omnie
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Ode mnie- 1 % dla fundacji MATIO; pomagającej ludziom chorym na mukowiscydozę. Jeśli okażecie łaskę, wspomóżcie ją > www.mukowiscydoza.pl zobaczcie, jeśli macie ochotę.
Proszę o pomoc w imieniu chorych.
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
Iskierka

Post autor: Iskierka »

Mnie to na razie nie dotyczy, ale pomagałam rodzicom w wyborze fundacji
i wspólnie zdecydowaliśmy się przekazać 1% na leczenie chorych dzieci :)

Edit: Nic na mam to nie szkodzi, a zawsze można dać komuś powód do uśmiechu ;]
Awatar użytkownika
anuszkaa

Post autor: anuszkaa »

Jesli ktoś z Was chciałby pomóc małej niepełnosprawnej dziewczynce , ale wielkiej fance Michaela proszę o kontakt na priva. Dam namiary na fundację, w której jej rodzice zbierają pieniążki na leczenie.
Nie zamieszczam tu linka, bo nie wiem czy mogę. Pozdrawiam :-)
ODPOWIEDZ