Dolina Kreatywna czyli coś dla pasjonatów tańca :)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
dzina

Dolina Kreatywna czyli coś dla pasjonatów tańca :)

Post autor: dzina »

Dolina Kreatywna czyli coś dla pasjonatów tańca!

Dziś (05.02.06) w TVP 2 o godzinie 23.20 czeka nas niezła gratka :)
W programie „ Dolina Kreatywna” wystąpią tancerze, którzy wykonują przeróżne style tańca. Od Klasyki, Modern po Funky, Jazz a kończąc na Hip-Hopie. W śród osób zakwalifikowanych do finału znalazły się dwie fanki MJ, o których już kiedyś napomknęłam w tym wątku :]

http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=548

Dziewczyny są siostrami i od lat tworzą duet Energy AG. Anett-ka i Aga od najmłodszych lat interesują się tańcem i stąd wielka pasja do tak wielkich tancerzy jak Michael Jackson i Janet Jackson. Dziewczyny tańczą różne układy MJ i Janet, ale przede wszystkich tworzą własne układy choreograficzne wplatając do nich elementy takich styli jak Funky, Hip-hop, Jezz Electro i Break Dance’a. Energy AG od 5 lat uczą tańca w studium Danselen we Wrocławiu, gdzie prowadzą zajęcia z Hip-Hopu. U dzieci, które uczą wzbudzają wielki szacunek i pasję do twórczości tych właśnie artystów (MJ i J) tyczy się to również tych grup najmłodszych, gdzie dzieci mają nawet po 7 lat.

To było bardzo „maksymalnie” pokrótce o duecie Energy AG, polecam dzisiejszy program „Dolina Kreatywna” podczas, którego dziewczyny będą tańczyć układ Janet "Rythm Nation". Układ jest pełny ale możliwe, że telewizja trochę poskraca- mimo wszystko warto obejrzeć! :-)

Niedługo pojawi się strona owego duetu i tam wszyscy będą mogli się dowiedzieć wielu ciekawostek, jak zrodziła się pasja do tańca i jak to wszystko się w ogóle zaczęło. Poza tym będzie też sporo zdjęć oraz pliki video :)

Na początek wrzucam jedną fotkę na zachętę, co prawda nie jest Michaelowa ;-)
W lutym wrzucę nagrania video z występów Sióstr, głównie te, na których tańczą MJ lub Janet z resztą wszystko powinno się pojawić na ich stronce więc jak ktoś będzie ciekawy to może bezpośrednio tam zaglądać.

ENERGY AG :mj:

Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Aniu, jesteś pewna że dziś?
http://program.tvp.pl/7,2.html
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Chyba jednak dziś, ale o 23:15 :-)
http://program.tvp.pl/2,3394290972,000000.html

Aniu, co Ty robisz....? :surrender:
Miałam dzisiaj definitywnie pójść wcześniej spać- znowu mi nie wyszło, jutro będę podpierać biurko nosem :wariat:

P.S. A tak na serio to dzięki za cynka japrosic
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
dzina

Tak dokładnie, jak Kasia napisała jednak o 23.15. Krzysztofie proszę, nie strasz mnie ;)
Tak w ogóle ten program początkowo miał już być w zeszłą niedzielę ale ze względu na tragedię w Chorzowie przesunięto i słusznie.

Jest jeszcze link do innej strony, gdzie jest sporo na temat Doliny Kreatywnych min. są tam zdjęcia ze sceny i garderoby plus pliki audio i to akurat jeden z Energy AG. Aby znaleźć trzeba zejść myszką w dół i będzie pisało Głos mają Siostry Gierak :)

http://ww6.tvp.pl/4822,20060118292057.strona

A tu fotki Energy AG ze strony TVP.

Obrazek
Obrazek

M.Dż.* pisze: Aniu, co Ty robisz....? :surrender:
Miałam dzisiaj definitywnie pójść wcześniej spać- znowu mi nie wyszło, jutro będę podpierać biurko nosem :wariat:
Nie ma zmiłuj się :diabel: żartuje, program jest krótki, trwa 25minut więc nie jest źle ;)
M.Dż.* pisze:P.S. A tak na serio to dzięki za cynka japrosic
No problem, miałam Ci w ogóle dać cynk wcześniej, bo myślałam, że już dziś nie zajrzysz na forum, ale jest oki ;)
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Obejrzałam :-)
Ale tyle tych nagród i wyróżnień było, że w końcu nie wiem, co dziewczyny zdobyły :surrender:
Może już za późno na mnie :wariat:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
dzina

Ale zajebiś... dużo pokazali :wariat:
Normalnie możecie mnie teraz zadźgać, poćwiartować i w ogóle-zezwalam :glupi:
Mieli pokazywać układy wszystkich finalistów a przynajmniej po części a tu były maciupkie urywki. Energy AG to już w ogóle było sekundę :surrender: żałuje, że nie pokazali chociaż 1 minuty tak dla próbki, żebyście mogli zobaczyć i ocenić. Ale spoko niedługo sama coś zarzucę :]

Kasiu, dziewczyny dostały wyróżnienie :)
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

dzina pisze:Ale zajebiś... dużo pokazali :wariat:
Normalnie możecie mnie teraz zadźgać, poćwiartować i w ogóle-zezwalam :glupi:
Mieli pokazywać układy wszystkich finalistów a przynajmniej po części a tu były maciupkie urywki. Energy AG to już w ogóle było sekundę :surrender:
Eeeeee....
No nie było AŻ tak źle :-)
Pokazywali dziewczyny również w tle- sporo było tych maciupkich urywków, w których było je widać ;-)
dzina pisze:Kasiu, dziewczyny dostały wyróżnienie :)
Aha. No tak mi coś dźwięczało, ale się pogubiłam :wariat:
Dzięki japrosic
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
dzina

Dotrzymałam słowa :]
Poniżej link do występu Energy AG w układzie „Rythm Nation”. W przyszłości może zapodam inne występy jak będziecie zainteresowani. A na razie mała próbka ;) Mam nadzieję, że będzie się Wam podobać. :nerwy:

http://rapidshare.de/files/12760750/Ryt ... G.wmv.html

Ten występ został nagrany podczas koncertu ( czerwiec 2005), który jest organizowany przez Studium Danselem corocznie, aby podsumować cały rok pracy. Wszystkie grupy wraz z instruktorami przygotowują występy.
OK koniec ględzenia :wariat:
ODPOWIEDZ