Jamiroquai
Re: Jamiroquai
Moja znajomość dyskografii zespołu Jamiroquai kończy się wprawdzie na najnowszym "Dynamite" i kilkunastu piosenkach z innych albumów, ale pewnie jak reszta muzyki na moim dysku twardym zostanie przesłuchana, to się wezmę za Jay Kay'a raczej w pierwszej kolejności... Może jego głos nie jest jakiś niezwykły, ale coś w sobie z pewnością ma.
Właściwie pierwszy raz usłyszałem i zobaczyłem Jamiroquai chyba w zeszłym roku, na ś.p. MTV Classic. Teledysk do "Virtual insanity" jakoś mi się z "Scream" skojarzył i to mnie skłoniło do tego, żebym nie przełączył stacji, a w końcu bardziej się zainteresował zespołem ;]
"Dynamite" - świeża, taneczna i funkowa produkcja, trochę zbyt kojarząca się utworami z płyt poprzednich, ale kto powiedział, że wszyscy muzycy muszą ciągle eksperymentować. "Feels Just Like It Should", "Electric Mistress", "(Don't) Give Hate a Chance", "Black Devil Car" i utwór tytułowy - moje chyba ulubione.
Właściwie pierwszy raz usłyszałem i zobaczyłem Jamiroquai chyba w zeszłym roku, na ś.p. MTV Classic. Teledysk do "Virtual insanity" jakoś mi się z "Scream" skojarzył i to mnie skłoniło do tego, żebym nie przełączył stacji, a w końcu bardziej się zainteresował zespołem ;]
"Dynamite" - świeża, taneczna i funkowa produkcja, trochę zbyt kojarząca się utworami z płyt poprzednich, ale kto powiedział, że wszyscy muzycy muszą ciągle eksperymentować. "Feels Just Like It Should", "Electric Mistress", "(Don't) Give Hate a Chance", "Black Devil Car" i utwór tytułowy - moje chyba ulubione.
Uwielbiam kawalek Deeper Underground.Kiedys slyszalam tez wokaliste na jakiejs gali w garniturze i bez kapelusza -nie poznalam go - a spiewal naprawde swietnie. Z tego co kojarze Jamiroquai mial swego czasu duze problemy z wytwornia Sony ,do tego stopnia ze zrezygnowal z nagrywania plyt przez jakis czas.
Pewnie "Deeper Underground". :]whoisit1 pisze:Klip przedstawia jakąś akcjie w kinie ,czy coś takiego...
Jakby...? I co to ma do muzyki Jamiroquai?whoisit1 pisze:a te jego durne kapelusze wyglądają na nim jakby ...
A te kapelusze, jakby tak popatrzeć, to niekoniecznie wszystkie takie straszne. Musi się jakoś wyróżniać. ;] Ten jest nawet całkiem normalny: http://editorial.gettyimages.com/source ... 5701&cdi=0.
I czapeczka boska... Tylko palenia nie popieram.