Jamiroquai

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Witold

Jamiroquai

Post autor: Witold »

Moim zdaniem to bardzo dobry zespół. Gra ciekawą muzykę. A co wy o nich myślicie?

Obrazek
Awatar użytkownika
Pank

Re: Jamiroquai

Post autor: Pank »

Moja znajomość dyskografii zespołu Jamiroquai kończy się wprawdzie na najnowszym "Dynamite" i kilkunastu piosenkach z innych albumów, ale pewnie jak reszta muzyki na moim dysku twardym zostanie przesłuchana, to się wezmę za Jay Kay'a raczej w pierwszej kolejności... Może jego głos nie jest jakiś niezwykły, ale coś w sobie z pewnością ma.

Właściwie pierwszy raz usłyszałem i zobaczyłem Jamiroquai chyba w zeszłym roku, na ś.p. MTV Classic. Teledysk do "Virtual insanity" jakoś mi się z "Scream" skojarzył i to mnie skłoniło do tego, żebym nie przełączył stacji, a w końcu bardziej się zainteresował zespołem ;]

"Dynamite" - świeża, taneczna i funkowa produkcja, trochę zbyt kojarząca się utworami z płyt poprzednich, ale kto powiedział, że wszyscy muzycy muszą ciągle eksperymentować. "Feels Just Like It Should", "Electric Mistress", "(Don't) Give Hate a Chance", "Black Devil Car" i utwór tytułowy - moje chyba ulubione.
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Jego muzyka bardzo pachnie souldisco lat 70-tych. Przypominają mi się płyty The Jacksons :-) .
Fajne na imprezy, do pogibania, ale na dłuższą metę nużące.
thewiz

Post autor: thewiz »

Uwielbiam kawalek Deeper Underground.Kiedys slyszalam tez wokaliste na jakiejs gali w garniturze i bez kapelusza -nie poznalam go - a spiewal naprawde swietnie. Z tego co kojarze Jamiroquai mial swego czasu duze problemy z wytwornia Sony ,do tego stopnia ze zrezygnowal z nagrywania plyt przez jakis czas.
whoisit1

Post autor: whoisit1 »

Koszmar.Nie znoszę tego zespołu ,poza 1 piosenka .Klip przedstawia jakąś akcjie w kinie ,czy coś takiego...a te jego durne kapelusze wyglądają na nim jakby ...
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

whoisit1 pisze:Klip przedstawia jakąś akcjie w kinie ,czy coś takiego...
Pewnie "Deeper Underground". :]
whoisit1 pisze:a te jego durne kapelusze wyglądają na nim jakby ...
Jakby...? I co to ma do muzyki Jamiroquai?

A te kapelusze, jakby tak popatrzeć, to niekoniecznie wszystkie takie straszne. Musi się jakoś wyróżniać. ;] Ten jest nawet całkiem normalny: http://editorial.gettyimages.com/source ... 5701&cdi=0.

I czapeczka boska... Tylko palenia nie popieram.

Obrazek
Awatar użytkownika
Witold

Post autor: Witold »

Pełno jest gości w rockowych kapelach, którzy cały czas noszą czapki... A w tym funkowym zespole on nosi jakby zimową... I to jest fajne.
ODPOWIEDZ