Zawsze podobało mi się jeździectwo, dziadek był kawalerzystą podczas kampanii wrześniowej. (Mam nawet szablę na ścianie)
Konie i jeździectwo
Konie i jeździectwo
Mam ochotę spróbować jazdy konnej (w przeszłości miałem okazję zrobić parę kółek ale jak byłem dzieckiem
) Orientujecie się może, czy mogę iść do stadniny i np. wykupić godzinę jazdy jeśli nie mam żadnego doświadczenia? Będę musiał przejść jakieś szkolenie?
Zawsze podobało mi się jeździectwo, dziadek był kawalerzystą podczas kampanii wrześniowej. (Mam nawet szablę na ścianie)
- la_licorne
No dokładnie :) Jeśli już jeździłeś, np. w zastępie i masz opanowane przynajmniej dwa chodyviva201 pisze:będziesz musiał przejść taki "mini test" chodzi o postawe na koniu jak sie trzymasz co potrafisz co robisz zle a co dobrze...i kilka ważnych informacji ale jeżeli jezdziłes już SAM konno to tego sie nie zapomina więc powodzenia:)
A ogólnie to wydaje mi się, że najlepiej zaufać swojemu instruktorowi, a jeśli nie jest się pewnym swoich umiejętności, to zacząć od lonży, jeśli będzie Ci dobrze szło to instruktor Cię odepnie po prostu. :)
Ostatnio zmieniony wt, 21 sie 2007, 0:41 przez la_licorne, łącznie zmieniany 1 raz.
- la_licorne
Bez względu na poziom umiejętnościverter pisze:Hmm... dwa chody... taa...Ja wiem tylko jak sie wsiada i jak utrzymać się na koniu
W sumie to zerowe doświadczenie. Chcę po prostu jeszcze raz zobaczyć jak to jest i może podjąć decyzję o nauce.
- la_licorne
- Streetwalker
Ja też,raz w szaleńczym galopie przez las trafiłam na głupio rosnące drzewo i strasznego ćwoka,który jechał przede mną-naciągnął gałąź i z jeszcze większą mocą dostałam w twarz,rozcięcie było od oka do połowy szyji...tak więc polecam jazdę konną,proszę się nie zrażać ;DUlina pisze:Nie raz dostałam w łeb gałęzią albo jakimś chaszczem przez nieuwagę ... ;-)
- Jacksomanka
Jazda konna ma swój urok.
Pamiętam, że mama mnie pchała od takiego małego na konie.
Mimo małych niechęci i lenistwa, chodziłam. Nie żałuje dzisiaj, wręcz bardzo lubię. Owszem nie mam zbyt dużych okazji, ale jak tylko mogę to szaleję na czterech kopytach.
W wakacje, mazurskie lasy i jeziora + konie, to coś niezwykłego. Uwielbiam jeździć w teren, mimo że nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia
A i tak tylko dodam, że konie to wspaniałe zwierzęta i bardzo je szanuje.
Pamiętam, że mama mnie pchała od takiego małego na konie.
Mimo małych niechęci i lenistwa, chodziłam. Nie żałuje dzisiaj, wręcz bardzo lubię. Owszem nie mam zbyt dużych okazji, ale jak tylko mogę to szaleję na czterech kopytach.
W wakacje, mazurskie lasy i jeziora + konie, to coś niezwykłego. Uwielbiam jeździć w teren, mimo że nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia
A i tak tylko dodam, że konie to wspaniałe zwierzęta i bardzo je szanuje.
i bardzo dobrze, życzę powodzenia i miło spędzonego czasu.verter pisze:Mam ochotę spróbować jazdy konnej
Living in a rhythm where the minutes working overtime.
Ello Verter z Twojego opisu wygląda,że nie masz doświadczenia, więc będziesz zaczynał od jazdy na lonży.Czas nauki zależy od wielu czynników, tj.naturalnych umiejętności ,zaangażowania i stopnia desperacji.Mam wielu uczniów i podczas 1 lonży już wiem czy ten człowiek będzie jeździł czy nie ,czy ma wrodzony talent i przez 28 lat nigdy się nie pomyliłam w ocenie hahahaha.Zacząć naukę można w każdym wieku,moja najstarsza uczennica miała 54 lata i już po roku zbierała nagrody w grupie seniorów.Ale sport ten jest dla ludzi o silnym charakterze i zasobnym portfelu xD . POZDRAWIAM i polecam

Michael Jackson jest Bogiem , muzyka nałogiem , pop zabawą a moonwalk podstawą ! :D