Serwer

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Pank

Serwer

Post autor: Pank »

Po tym jak YouShareIt postanowiło, że zamiast 100 użytkowników, którzy mogą ściągnąć 1 plik, będzie ich zaledwie połowa, to i mój dział "Multimedia" jest już praktycznie do niczego: zdarzało się, że w ciągu 2-4 dni było już tych 100 użytkowników i trzeba by było ciągle coś zmieniać, dodawać, kasować...

Konto Neostrady też już jest do niczego (ech, a było niemal idealne do tych celów :surrender: ), bo nie dość, że powolne, to jeszcze zamiast skompresowanego pliku pokazywała się seria jakichś dziwnych znaczków.

Wie ktoś może, gdzie można założyć darmowe konto:

- o pojemności min. 25 MB
- gdzie nie ma ustalonej max. wielkości pliku (a jak już to min. 15 MB)
- gdzie nie zabronione jest trzymanie plików *.zip i *.rar
- gdzie nie ma ograniczonego transferu (a jak już to min. 5 GB)

Mogą być reklamy, nieakceptowana erotyka, nie musi być PHP i innych niepotrzebnych w tym wypadku rzeczy - po prostu serwer, na którym można trzymać parę większych plików. No i oczywiście nie musi być polski.

Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

buhahaha ;)
czlowieku, serwer, z nieograniczonym transferem, z brakiem limitow wielkosci plikow itp... o czym Ty mazysz? Lacza sa drogie, maszyny same (serwery) mniej, ale 4procesorowe maszyny, z conajmniej 1 GB RAMu... lacza zeby postawic porzadne serwery to na poczatek koszt nawet tysiecy zl na miesiac...

ale serwery w USA sa bardzo tanie...
Zestawienie zrobione przez znajomego, serwerow w USA:
http://hosting.optymalizacja.com/

jednak ja wole korzystac tylko z serwerow w Polsce, mimo, ze ciut drozsze. Kiedys korzystalem np. z www.4me.pl - zobacz sobie. Wiekszosc firm w Polsce oferujacych hosting oferuje uslugi odsprzedazy serwerow stojacych w USA!! Sprawdzic sobie gdzie stoi serwer mozna zazwyczaj wpisujac adres jego strony (bez "www.") pod adresem http://visualroute.ipartners.pl/ i sprawdzic szybkos przesylu danych a takze przez jakie kraje ida sobie dane... milej zabawy.
Nie ma nic za darmo... nenene
...
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Majkel pisze:Nie ma nic za darmo... nenene
Zabrzmiało kpiną, ale w końcu nie ma to jak być niepoinformowany :]

Wiem, wiem, że nic za darmo, ale łudziłem się, że może coś jednak jest... glupija Jak jest z kolei z Lycos? Kiedyś był podobno jeden z lepszych, ale teraz... ? Dopłacać to ja nie chcę, a zyski z butiku są zdecydowanie za małe. Cały ten dział "multimedia" chyba skazany jest teraz coraz bardziej na koniec, szkoda tylko, że strona, na której są aktualizowane głównie jedynie newsy, skazana będzie na popularność niemal znikomą.

Pozostaje najwyżej czekać jak coś z piwko.pl zrobią (a obiecują sporo), w co wątpię :]
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

nie kpinę, ale przyznam, że mnie troche rozbawiles... :hahaha:
W cenie 10 zł za miech mozesz miec hosting w USA komercyjny, calkiem porzadny. W Niemczech tez widzialem podobne oferty, jak bedziesz chcial to Ci poszukam, bo zawsze to sporo blizej niz zachodni brzeg USA, gdzie stoja serwery glownie, w sporej czesci nadal w ThePlanet, gdzie mase firm odsprzedaje ich serwery, a Ci goscie, byla glosna afera, sami sformatowali wlasne dyski z serwerow, takze backupowe, a na tyle skutecznie niechcacy to zorbili, ze chyba napisali jeszcze dane i zaden odzysk danych juz nie poradził nic...

Wiesz... lacza to droga sprawa, kazdy sie broni przed ich zbytnim obciazeniem, cholernie sie bronia firmy komercyjne, a co dopiero takie, darmowe, co maja zysk tylko i wylacznie z reklam. Zobacz np. na ładna strone http://wind.prohosting.com/dariodav/menu.htm ktora jest na darmowym serwerze... i powiedz mi, ze klimatu tej strony nie psuje masa reklam na gorze i na dole, doslownie masa!! az sie patrzec nie chce...

Moj taki znajomy, mieszkajacy tuz obok, ma łącze u siebie 2 Mbity bardzo dobre, placil za nie jakis czas temu juz spory 3.000 zł miesiecznie. Lacze bvardzo dobre, a ze gosc zajmuje sie stawianiem sieci i serwerow, to postawil se od tak serwerek u siebie, a powiem, ze stronki na tym serwerku smigaja jak trzeba, tylko sprzet słaby, ale lacze super. Spojrz na ta cene... a on serwer ma niekomercyjny, do tak dla siebie i ew. dla niektorych znajomych. Przy powaznym hostingu lacza to majatek. A im bardziej uzytkownicy je zapychaja, tym szybsze musza dokupywac transfery... nie dziw sie, ze sie bronia

poza tym... malo kto sciaga z sieci, wszyscy ciagna wlasciwie z P2P.

Jakbys szukal konkretow, zdecydowal sie, chcial jakichs informacji, zaprzaszam na priv.

Polityka wszedzie jest taka sama co do transferów, co najwyzej mozesz szukac serwrow, gdzie daja wiekszy limit, ew. sprobowac ocenic jak ruch generujaesz na łaczu i szukac do potrzeb.
...
Awatar użytkownika
mrpiter

Post autor: mrpiter »

Nie znam dokładnych parametró tego serwera ale wiem, że jest całkiem całkiem. Za darmoch mamy PHP i MySQL. Nie wiem jak jest z limitami, ale daje linka to przynajmniej sobie lookniesz ;-)

http://www.darmoland.pl

Respect :-)
MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Całkiem sporo dają, ale jak to się określa... na forum, na którym jestem, nawet na komercyjne serwery, gdzie w ofercie mowią, że nie mają limitów transferu to po prostu wniosek zazwyczaj jest jeden... długo nie pociągną takie serwery, a strony (bez działu download, zupełnie bez ściągania plików) wielu gości z tego forum mają taki transfer, tyle odwiedzin an dobe, iż sama jedna ich strona mogłaby zmienić zapis w regulaminie takich serwerów nenene :diabel2:

Za to zapis "Konta WWW w serwisie Darmoland pozbawione są wszelkich błędów innych serwisów, tzn. nie ma u nas ograniczeń transferów." mnie rozłożył na łopatki buhahaha że niby ograniczenie transferu jest błędem... posikam się ze śmiechu :diabel2: :cool:
błędów serwisów... raczej może providerów, bądź po prostu pozostałych ofert hosting ten "błąd"

oferują możliwość "wygrywania plików na serwer przy pomocy FTP" - matko jedyna, a nie wgrywania? :diabel: Ci co błędów nie mają, ciekawe czy to błąd czy nie wiedza nawet, że pliki się wgrywa, a nie wygrywa :]

Na reklamach Google AdSense zbyt wiele mysle, ze nie zarobia chlopcy...

Poza tym, widze, ze jednak wieczorkiem wolno chodzi ich serwis... ale wolnooo... od kiedy oni istnieją z tym darmowym serwisem kont? bo pod regulaminem kont widze date 23.03.2005.
...
Awatar użytkownika
mrpiter

Post autor: mrpiter »

Oj już dobra nooo ;-) Dałem link bo może się przyda. A jak nie to trudno
MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

To miło z Twojej strony MrPiterze :)

Tylko takie podejście tych goście mnie poważnie ubawiło, aż napiszę mniejwięcej to co tu na tamtym forum, to zrobimy sobie z nich zlewkę :diabel:

Osobiscie polecam hosting w Polsce (serwery stojące w Krakowie), gdzie oferty porządne na prawde, to już np. serwer 150 MB na FTP, 1.500 MB na pocztę, brak limitu kont email, subdomeny, MySQL 20 MB, z miesięcznym limitem transferu 5 GB za jedyne 100 zł za rok, co daje, ok. 9 zł za miesiac, czyli cena 2 coli...

A jak na serwerze jest jakis limit transferu, to przynajmniej wiadomo, ze o to dbaja jakos i mysla perspektywicznie i za pół roku sie nie okaże, że strona się ładuje 3 minuty :wariat:
...
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Ja wiedzialem, ze bedzie polewka z tego hehe, zacytuję...
Teraz sprawdziłem whois i...

Zapytanie o: darmoland.pl
IP: 80.53.127.98
Reverse DNS: ix98.internetdsl.tpnet.pl
serwer stoi na laczu DSL... amatorszczyzna, lacze ciut lepsze niz Neostrada.

A teraz inna wypowiedz, ta mnie dopiero ubawila:
Kiedyś miałem z kolegą zrobić parodię hostingu (już nawet byłem 1. w Google pod "chostink") też na Neostradzie, ale jakoś czasu i chęci zabrakło. Teraz widzę, że nie byłem pierwszy z takim pomysłem.
:smiech: :diabel2:
ale ubaw :)
...
ODPOWIEDZ