Michael Jackson - Hello World: The Motown Solo Collection
A gdzie ją kupowałeś? Na tylnej okładce masz napisane, na jaki rynek box, który kupiłeś, jest dystrybuowany. 
Rzeczywiście jeszcze w czerwcu krążyła taka lista utworów, gdzie brakowało prawie połowy Looking Back To Yesterday, ale na szczęście poszli po rozum do głowy i jest całość.
Przy okazji, radzę przełożyć krążki do osobnych pudełek, bo się Wam zrysują od wsadzania do tekturowej przegródki.

Rzeczywiście jeszcze w czerwcu krążyła taka lista utworów, gdzie brakowało prawie połowy Looking Back To Yesterday, ale na szczęście poszli po rozum do głowy i jest całość.
Przy okazji, radzę przełożyć krążki do osobnych pudełek, bo się Wam zrysują od wsadzania do tekturowej przegródki.
odpowiedz do HipoSelect@b3custserv.com
do lukaszgerega@gmail.com
data 28 lipca 2009 20:02
temat [#41991]: Michael Jackson Hello World- The Complete Motown Solo Collection

ukryj szczegóły 20:02 (12 godz. temu)

Odpowiedz

Śledź wiadomość
Dear Customer:
There is no difference betweent the US and UK version, we only made one version of "Hello World"
Sincerely,
Online Customer Support
Ticket Details
===================
Ticket ID: 41991
Department: Hipo Select
Priority: Low
Email: Recipient"
...rozwiewa więc to wszelkie wątpliwości, to co w US tak samo będzie w Europie...

"od Hipo Select <HipoSelect@b3custserv.com>
odpowiedz do HipoSelect@b3custserv.com
do lukaszgerega@gmail.com
data 28 lipca 2009 20:02
temat [#41991]: Michael Jackson Hello World- The Complete Motown Solo Collection
ukryj szczegóły 20:02 (12 godz. temu)
Odpowiedz
Śledź wiadomość
Dear Customer:
There is no difference betweent the US and UK version, we only made one version of "Hello World"
Sincerely,
Online Customer Support
Ticket Details
===================
Ticket ID: 41991
Department: Hipo Select
Priority: Low
Email: Recipient"
...rozwiewa więc to wszelkie wątpliwości, to co w US tak samo będzie w Europie...
Od piątku  (4 września) mam tę kolekcję! Ze sklepu fan.pl. Przepiękne wydawnictwo, którego szata graficzna nawiązuje do lat 70-tych, taka w stylu retro! Wiele Michaelowych zdjęć, również z okładek oryginalnych płyt, wspomnienia Suzee Ikedy i słowo wstępne Marka Anthony'ego Neila and more... 
Znałam tylko dwie pierwsze płyty w całości, a z pozostałych tylko pojedyncze utwory. Teraz czerpię wielką przyjemność ze słuchania wszystkich! To niesamowite wrażenie odkrywać jak głos Michaela zmieniał się z wiekiem i jakim już wtedy był dojrzałym wokalnie i mentalnie artystą. Polecam!

Znałam tylko dwie pierwsze płyty w całości, a z pozostałych tylko pojedyncze utwory. Teraz czerpię wielką przyjemność ze słuchania wszystkich! To niesamowite wrażenie odkrywać jak głos Michaela zmieniał się z wiekiem i jakim już wtedy był dojrzałym wokalnie i mentalnie artystą. Polecam!
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl

www.forumgim6.cba.pl

Wreszcie, nareszcie, przyszła (raczej przyleciała) do mnie przesyłka z Hello World, które zamówiłem już kupę czasu temu na ebay.
Wydawnictwo na prawdę zaskakuje jakością wykonania. Wszystko dopracowane, dopieszczone, wychuchane, no poza jednym mankamentem (według mnie). Chodzi mi dokładnie o sposób w jaki przechowywane są płytki, trzeba je wsuwać w kartonowe przegrody, Pewnie po kilkudziesięciu, może mniej razach, płyty w końcu będą miały rysy. Czemu nie zastosowano tu rozwiązania takiego jak w wydanym również przez Hip-OSelect Joyful Jukebox Music/Boogie, tam płyta zamocowana jest w plastikowym uchwycie, który przyklejony jest do wnętrza okładki...
W książecce dużo zdjęć, wszystkie naprawdę w super jakości. Są tu również reprodukcje oryginalnych okładek albumów wchodzących w skład zestawu.
Płyty brzmią świetnie, czysto i świeżo. Naprawdę przyłożono się do tego remasteru. Utwory brzmią klarownie i można wychwycić każdy instrument, głos, dźwięk jaki jest w piosence...
A oto kilka zdjęć jak prezentuje się ten zestawik:

Naprawdę warto wydać te niecałe 90zł na FaN.pl i mieć ten zestaw, ja kupowałem na ebay-u i zapłaciłem dużo więcej 

Wydawnictwo na prawdę zaskakuje jakością wykonania. Wszystko dopracowane, dopieszczone, wychuchane, no poza jednym mankamentem (według mnie). Chodzi mi dokładnie o sposób w jaki przechowywane są płytki, trzeba je wsuwać w kartonowe przegrody, Pewnie po kilkudziesięciu, może mniej razach, płyty w końcu będą miały rysy. Czemu nie zastosowano tu rozwiązania takiego jak w wydanym również przez Hip-OSelect Joyful Jukebox Music/Boogie, tam płyta zamocowana jest w plastikowym uchwycie, który przyklejony jest do wnętrza okładki...
W książecce dużo zdjęć, wszystkie naprawdę w super jakości. Są tu również reprodukcje oryginalnych okładek albumów wchodzących w skład zestawu.
Płyty brzmią świetnie, czysto i świeżo. Naprawdę przyłożono się do tego remasteru. Utwory brzmią klarownie i można wychwycić każdy instrument, głos, dźwięk jaki jest w piosence...
A oto kilka zdjęć jak prezentuje się ten zestawik:

Naprawdę warto wydać te niecałe 90zł na FaN.pl i mieć ten zestaw, ja kupowałem na ebay-u i zapłaciłem dużo więcej

Tylko potwierdzam. Wydawnictwo graficznie, ale przede wszystkim muzycznie - zachwyca. Nieco zrażona po "The Motown 50 Mixes" (które u niektórych nazywają się "The stripped mixes" i które kosztowały mnie tylko niewiele mniej niż "Hello World") nie spodziewałam się niczego szczególnego, a tu zonk ;) I to wielki, fantastycznie pozytywny zonk :) Zupełnie nie słychać, że te utwory mają tyle lat - wszystko brzmi cudownie, z resztą: 

Amen. Jeśli ktoś się jeszcze zastanawia, czy warto wydać na to pieniądze - zdecydowanie tak!Abe pisze:Płyty brzmią świetnie, czysto i świeżo. Naprawdę przyłożono się do tego remasteru. Utwory brzmią klarownie i można wychwycić każdy instrument, głos, dźwięk jaki jest w piosence...
					Ostatnio zmieniony czw, 10 wrz 2009, 12:52 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.

Bodaj każde Media Markt ustala swoje własne ceny, stąd różnice. Na Ostrobramskiej można było dzisiaj zakupić box za 109 złotych. Ja nabyłem via allegro, 35 złotych taniej; czekam na przesyłkę. Warto śledzić aukcje.Damianos60 pisze:w Media Markt jest za 99 zł
A samo wydawnictwo wymiata. Podpatrzyłem na jednej takiej płytotece. :) Czekam na podobne z nagraniami Jackson 5, jako że skompletowanie dyskografii zespołu wymaga aktualnie sporego nakładu finansowego.
Kupiłam Hello World dzisiaj... i jestem oczarowana. Ze względu na cenę długo zwlekałam. 6 albumów w jednym-super...
Wreszcie nie trzeba się uganiać za Farewell my summer love i Lookin' back to yesterday 

Przyłaczam się do żądania o podobne wydawnicto z J5!
Ich płyt nie można nigdzie dostać, jedynie kompilacje ;/ A na fan.pl albo są niedostępne albo na LP ;(

Wreszcie nie trzeba się uganiać za Farewell my summer love i Lookin' back to yesterday

Przyłaczam się do żądania o podobne wydawnicto z J5!
Ich płyt nie można nigdzie dostać, jedynie kompilacje ;/ A na fan.pl albo są niedostępne albo na LP ;(
Hello World dostałam na święta.. mhmm byłam naprawde mile zaskoczona. Kiedyś słuchając piosenek Micheala z lat młodzieńczych miałam mieszane uczucia- prawdę mówiąc średio mi sie podobały. Ale po przesłuchaniu wszytkich trzech płytek zmieniłam zdanie   Piosenki sa takie świeże, radosne i optymistyczne. W sam raz na długie, ponure zimowe wieczory :)
  Piosenki sa takie świeże, radosne i optymistyczne. W sam raz na długie, ponure zimowe wieczory :)
Jedyne co mnie denerwuje to to,że ostatnie piosenki na dwóch płytach się zacinąją... Jakby płytki miały rysy czy coś...

Piosenki sa takie świeże, radosne i optymistyczne. W sam raz na długie, ponure zimowe wieczory :)
  Piosenki sa takie świeże, radosne i optymistyczne. W sam raz na długie, ponure zimowe wieczory :)Jedyne co mnie denerwuje to to,że ostatnie piosenki na dwóch płytach się zacinąją... Jakby płytki miały rysy czy coś...