Mam pomysł i chcę się nim z Wami podzielić.
Jeśli nie spotka się z zainteresowaniem, usuniemy.
Chciałabym, żeby powstała pewna grupa osób z Warszawy, okolic - która przy poszczególnych okazjach będzie przypominać społeczeństwu o tym,że MJ jest nieśmiertelny. Brzmi banalnie na razie. ....
Chodzi o akcje flashmob, najpewniej Beat It przy spotkaniach MJ Polish Team, przy okazjach takich jak 20 września itp. Ale nie tylko.
Im więcej osób tym lepiej, ale szczególnie chodzi o ludzi, którzy jakąś krępacje publiczną gotowi schować do kieszeni i zatańczyć Beat It (np.) w centrum Warszawy - dajmy na to pod gitarą Hard Rock Cafe, na Placu Defilad, na Patelni itd.
Na początek wystarczą 2 osoby z czymś co gra, nie musi być super głośno. Na spotkaniach warszawskich czy innych... potem dołączają się pozostali.
Tak cyklicznie, co jakiś czas, najpierw w tym samym miejscu, potem w innych.
Najpierw Beat It, a potem... jeśli nauczymy się innego jakiegoś układu ... może Smooth Criminal? .....
Myślałam- w związku z tym- nad czymś na kształt Michael Jackson Street Team - która to grupa robiłaby czasem te flashmoby, czasami jakieś małe performance w mieście...
Mój pierwszy luźny pomysł to BAD (nie wiem na czym polegało to kręcenie Bad w tv w Łodzi). Wystarczy nauczyć się końcówki BAD , ubrać się w stylu BAD i np. na Krakowskim Przedmieściu o 17:00 odegrać tę scenkę. Ciekawiej też by było,gdy jest jakieś wydarzenie medialne (zupełnie nie związane z Michaelem, jakieś... w ciągu roku...) i tam to zrobić.
Moim celem jest m.in. to,by taka grupa była z czasem popularna w Wawie.
Wszystko jest do zrobienia,realnie może się udać (nie takie rzeczy ludzie wymyślają;-)) - tylko potrzeba ludzi. Ludzi, którzy chcą coś takiego robić, którzy są w stanie poświęcić chociaż po kilkanaście minut dziennie na nauczenie się chociaż w pewnym stopniu jakiegoś układu, oraz którzy co jakiś czas mają wolne popołudnie tudzież weekend i będą się cyklicznie spotykać.
Sama jestem między Lublinem a Warszawą, nie wiem gdzie znajdę nową pracę,ale jestem w stanie co jakiś czas przyjeżdżać. :):)
Aha - nie ukrywam,że potrzebujemy jakiegoś "kierownika" akcji, osobę z Warszawy, chcącą się zaangażować. Nie ukrywam też, że super byłoby, gdyby Kasia M.Dż.* przynajmniej co jakiś czas chciała się w to włączyć :):) Wtedy szanse na udany projekt automatycznie się zwiększają.
Chcę wiedzieć co o tym myślicie.
Jeśli jesteście na TAK , niech zgłoszą się osoby, które chciałyby to zrobić - na początku wiadomo... niepewny grunt i organizacja, ale z czasem- gdyby się udało np. pierwsze dwa razy, to z czasem przybywałoby osób.
To naprawdę może być coś fajnego.
Potrzebowalibyśmy też wtedy "filmowca" z kamer(k)ą /aparatem,by to nagrywać, założylibyśmy może odpowiedni kanał na YT ...;P Hm?
Co o tym myślicie?
Kto chce się w to włączyć?
Pozdrawiam.
/ celowo nie dołączałam tematu do spotkań warszawskich,bo temat wkrótce zginąłby w tłoku.......... a to jest nowa inicjatywa.....
Grupa flashmobowa dla Warszawy i inne akcje MJowe
Na bieganiu tu i tam i tańczeniu jak na zwykłej dyskotece czyli każdy co kto lubi do muzyki MJ :P bo ten teledysk był z znienacka po prostu puszczono muzykę i każdy robił co chciał ;] tak więc wystarczy że sami wyćwiczycie choć 2 ruchy razem w grupie i nas pobijecie :p czego Wam z całego serca życzę ;).akaagnes pisze:nie wiem na czym polegało to kręcenie Bad w tv w Łodzi
http://michalkrawiec.iportfolio.pl/
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
NASZ PIERWSZY TANIEC NA WESELU :)
http://www.youtube.com/watch?v=cEQN4965I4A
It's all for love L.O.V.E
- Noemi.best
akaagnes - pomysl super :) chociaz, wpadajac w ton ludzi z grona, to nie bedzie prawdziwy flashmob, hehe
Zreszta, czasy prawdziwego flashmoba minely razem z WFA. No ale niewazne.
Pomysl mi sie bardzo podoba, chetnie dolacze sie do tej inicjatywy. Filmowca tez moge sprobowac ogarnac - najlepiej byloby moich rodzicow namowic, bo oni maja profesjonalne kamery i w ogole, ale nie wiem czy im by sie chcialo tak biegac po miescie
a jak nie to mam jeszcze pare ofiar na celowniku 

Pomysl mi sie bardzo podoba, chetnie dolacze sie do tej inicjatywy. Filmowca tez moge sprobowac ogarnac - najlepiej byloby moich rodzicow namowic, bo oni maja profesjonalne kamery i w ogole, ale nie wiem czy im by sie chcialo tak biegac po miescie

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!