Tamaryszek

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
Tamaryszek

Tamaryszek

Post autor: Tamaryszek »

Witam wszystkich!

Muzyka Michaela zafascynowała mnie, gdy po raz pierwszy usłyszałam w radiu "Thriller", a było to już jakiś czas temu, w latach 90. Nie interesowałam się jego życiem, wyjątkiem był czas pamiętnego procesu w 2005 r. Zaczęłam się wówczas zastanawiać, jak to możliwe, by kogoś, kto tworzy tak niesamowitą muzykę, oskarżać o coś tak ohydnego (wiedziałam o jego działalności charytatywnej na rzecz dzieci z jednej z gazet). Nie wnikałam w szczegóły, wiedząc, jak częsta bywa nagonka mediów na znane osobistości. Uniewinnienie Mike'a nie było dla mnie zaskoczeniem.
Życie toczyło się jak dawniej. Słuchałam jego muzyki, niewiele wiedząc o nim samym. Coś zmieniło się w momencie, gdy włączyłam TV, a na środku ekranu widniała informacja "MJ w szpitalu". Byłam w szoku. Bałam się obejrzeć wiadomości następnego ranka. Niestety, stało się dokładnie to, czego się tak obawiałam... Odszedł.
Od tamtej chwili dowiedziałam się wiele o tym niezwykłym artyście, spędziłam wiele godzin na obejrzenie wszelkich dostępnych materiałów na jego temat i jest mi niesamowicie przykro. Przykro, bo choć nigdy nie myślałam o nim negatywnie, nie zadałam sobie trudu, by spróbować poznać tego, którego muzyka była obecna w moim życiu. Tak skromnego, dobrego, pełnego pokory człowieka, jakim był MJ.
Pozostaje mi jedynie zacytować słowa ś.p. ks. Jana Twardowskiego: "Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą." :smutek:

Cieszy mnie, że mogłam do Was dołączyć; od pewnego czasu nosiłam się z zamiarem rejestracji, ale nie wiedziałam, jak zacząć swoją działalność na forum. Na szczęście teraz mam to już za sobą.

Pozdrawiam serdecznie,

Marta ;-)
Awatar użytkownika
A-g-A

Post autor: A-g-A »

Witamy. ;-)
Wiele osób tutaj na forum ma podobne przezycia jak Ty, więc nie masz się czym przejmować. ;-)
Obrazek
Run, Forrest! RUN!
Awatar użytkownika
Dunk

Post autor: Dunk »

Ja również Witam ((:
Obrazek
Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

Tamaryszek pisze:"Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą."
Swięte słowa ;-)

Witaj serdecznie :mj:
Obrazek

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Witamy na forum ;-)
Obrazek

Post autor: Tamaryszek »

Dziękuję Wam za tak miłe przyjęcie! :mj:

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Susie.

Post autor: Susie. »

Witam serdecznie na forum ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Elen

Post autor: Elen »

Witamy na forum :)
Nie pożałujesz rejestracji :)

Proponuję nowe hasło reklamowe: "Michael Jackson connecting people" :)
Obrazek
ODPOWIEDZ