IMAX

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
MJJ

IMAX

Post autor: MJJ »

Czy są wśród forumowiczów jacyś miłośnicy filmów wyświetlanych w kinach IMAX ?
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

U mnie otworzyli z jakies dwa miesiące temu nenene
Obrazek

Post autor: kashel »

Jeanny100 pisze:U mnie otworzyli z jakies dwa miesiące temu nenene
No ja właśnie byłem w Poznaniu, fajne efekty, tylko film mi się nie spodobał. I właśnie pytanie... czy grają już w Poznaniu "Stacje kosimczną"?
Obrazek
Awatar użytkownika
Buszmen

Post autor: Buszmen »

Idźcie sobie na Batmana! Porządny film na porządnym ekranie z porządnym dźwiękiem.
Ja sam jestem wielkim fanem dźwięku przestrzennego i dopiero w IMAX'ie poczułej jego moc. W innych nowych kinach (Multikino, Cinema City itd.), a także tych starych jest tylko wielkie halo o Dolby Surround, a tak naprawdę to dźwięk z kilu głośników rozchodzi się po sali i nie ma prawie żadnego efekty. W IMAX'ie jest całkiem inaczej i brawa dla nich!
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

kashel pisze:
Jeanny100 pisze:U mnie otworzyli z jakies dwa miesiące temu nenene
No ja właśnie byłem w Poznaniu, fajne efekty, tylko film mi się nie spodobał. I właśnie pytanie... czy grają już w Poznaniu "Stacje kosimczną"?
Wiesz co powiem Ci że nie wiem ale sprawdze to dam znac:)Ja jeszcze nie byłam w tym kinie na żadnym filmie ale wasze opinie coraz bardziej mnie przekonują:) ;-)
Obrazek

Post autor: kashel »

Jeanny100 pisze:sprawdze to dam znac:)

Dzięki bardzo, bo ja byłem na "Podwodnym lesie", czy jakoś tak i właśnie był zwiastyn "Stacji kosmicznej", zapowiada się super ;) :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

http://www.kinoimax.pl/

i wszystko jasne...
Awatar użytkownika
MJJ

..::BuSzMeN::.. pisze:Idźcie sobie na Batmana! Porządny film na porządnym ekranie z porządnym dźwiękiem.
Potwierdzam.
A byłeś na Matrixie w IMAXie ?
Obrazek
Awatar użytkownika
MJJ

kashel pisze:i właśnie był zwiastyn "Stacji kosmicznej", zapowiada się super ;) :-)
Trówymiarowe zdjęcia z przestrzeni kosmicznej są naprawdę super, tak samo ze startu rakiety z Bajkonuru (chociaż mogłoby być trochę więcej zdjęć z kosmosu a mniej z Ziemi).
W podobnej tematyce polecam również "Błękitną planetę". Film w 2D ale na takim ekranie wrażenia są super.
Obrazek
ODPOWIEDZ