Podróż fanów ze Szczecina do Warszawy
- Tiger Lilly
Podróż fanów ze Szczecina do Warszawy
Sprawdziłam połączenia PKP. Jedyny pociąg, którym można dojechać na spotkanie o 12, wyjeżdża ze Szczecina w sobotę o 23.15. Na miejscu jest o 6.05. Jest to pociąg pośpieszny.
Z braku innych możliwości wybieram się do Warszawy tym pociągiem i chcę zaproponować fanom ze Szczecina(Świnoujścia?) wspólne śniadanie i kawę z samego rana w centrum stolicy i oczywiście wspólną podróż.
Jest ktoś chętny?
Z braku innych możliwości wybieram się do Warszawy tym pociągiem i chcę zaproponować fanom ze Szczecina(Świnoujścia?) wspólne śniadanie i kawę z samego rana w centrum stolicy i oczywiście wspólną podróż.
Jest ktoś chętny?
count me in ;) na 99% jadę ;) niech się jeszcze tylko ktoś dodatkowy znajdzie
jest jeszcze jeden pociąg który przyjeżdża o 8:10 - ale jedzie się prawie 10 godzin ... Wolę jednak jechać niecałe 7 ;) Jak wcześniej przyjedziemy, to skoczymy posiedzieć na Złotych Tarasach (dwa kroki od Centralnego) i jakoś wyczekamy do tej 12 ...
jest jeszcze jeden pociąg który przyjeżdża o 8:10 - ale jedzie się prawie 10 godzin ... Wolę jednak jechać niecałe 7 ;) Jak wcześniej przyjedziemy, to skoczymy posiedzieć na Złotych Tarasach (dwa kroki od Centralnego) i jakoś wyczekamy do tej 12 ...

Dolicz jeszcze, że musimy dojechać na miejsce z dworca, a w weekendy komunikacja miejska w Warszawie działa ciutkę inaczej niż w środku tygodnia ... spóźnilibyśmy się łącznie jakoś o 1,5 godziny ... na dobrą sprawę będzie powoli po wszystkim ... ja optuję zdecydowanie za wersją "poranną" ... Ten jeden dzień można się jakoś przemęczyć ...

tamto połączenie IC jeździ tylko w tygodniu - jeśli mamy wyjeżdżać w sobotę, to niestety musimy się przecisnąć tym pośpiesznym ;)
po co mowie o komunikacji miejskiej? Hmm... bo metro się zalicza do komunikacji miejskiej? :P A w weekendy chodzi ciutkę rzadziej niż normalnie - zdaje się, że co 6 minut ... Musimy z jednego peronu przejść na peron metra (5 minut), później musimy jeszcze kawałek się przejechać (10 minut) wysiąść etc, zanim po wyjściu z metra dojdziemy na miejsce (10 minut) będzie 13:30, zakładając że o 13 będziemy w Wawie ...
po co mowie o komunikacji miejskiej? Hmm... bo metro się zalicza do komunikacji miejskiej? :P A w weekendy chodzi ciutkę rzadziej niż normalnie - zdaje się, że co 6 minut ... Musimy z jednego peronu przejść na peron metra (5 minut), później musimy jeszcze kawałek się przejechać (10 minut) wysiąść etc, zanim po wyjściu z metra dojdziemy na miejsce (10 minut) będzie 13:30, zakładając że o 13 będziemy w Wawie ...

- Tiger Lilly
Ja podtrzymuję swoje stanowisko w kwestii wyjazdu o 23.15. Nie chcę się spóźnic ani godzinę, ani półtorej. Nie na TO spotkanie. A poza tym, zbyt często jeżdżę pociągami, by nie wiedziec, że nagminnie mają opóźnienia...Ostatnio ekspres Warszawa-Szczecin spóźnił się ponad godzinę.
When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
- Tiger Lilly
O 6 rano to najpewniej w podziemiach dworca będzie coś czynne. Morfi bardzo chętnie Cię poznam...szkoda, że w takich okolicznościach, ale cóż
Masz jeszcze nr tel do mnie? Ja Twój niestety straciłam. Może prześlij mi na gadu? Jakoś smsowo będziemy się umawiac na miejscu, o tej 8 jak przyjedziesz.
Postaram się dziś wieczorem podjechac na dworzec i upewnic się co do godziny wyjazdu w sobotę. Dam znac w tym temacie, czy na pewno 23.15.

Postaram się dziś wieczorem podjechac na dworzec i upewnic się co do godziny wyjazdu w sobotę. Dam znac w tym temacie, czy na pewno 23.15.
When everything starts to fall