Podróż fanów ze Szczecina do Warszawy

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
Tiger Lilly

Podróż fanów ze Szczecina do Warszawy

Post autor: Tiger Lilly »

Sprawdziłam połączenia PKP. Jedyny pociąg, którym można dojechać na spotkanie o 12, wyjeżdża ze Szczecina w sobotę o 23.15. Na miejscu jest o 6.05. Jest to pociąg pośpieszny.

Z braku innych możliwości wybieram się do Warszawy tym pociągiem i chcę zaproponować fanom ze Szczecina(Świnoujścia?) wspólne śniadanie i kawę z samego rana w centrum stolicy i oczywiście wspólną podróż.

Jest ktoś chętny?
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

count me in ;) na 99% jadę ;) niech się jeszcze tylko ktoś dodatkowy znajdzie

jest jeszcze jeden pociąg który przyjeżdża o 8:10 - ale jedzie się prawie 10 godzin ... Wolę jednak jechać niecałe 7 ;) Jak wcześniej przyjedziemy, to skoczymy posiedzieć na Złotych Tarasach (dwa kroki od Centralnego) i jakoś wyczekamy do tej 12 ...
Obrazek
morenica

Post autor: morenica »

no ja tez na 90% jade jesli pogrzeb bedzie w niedziele... ale moze pojedziemy tym pospiesznym co jest o 13 w wawce?.. bedziemy tylko godzine spoznieni ..chyba ze wszyscy chca tam spedzic malo czasu
Agatta
Awatar użytkownika
Lucasso

Dolicz jeszcze, że musimy dojechać na miejsce z dworca, a w weekendy komunikacja miejska w Warszawie działa ciutkę inaczej niż w środku tygodnia ... spóźnilibyśmy się łącznie jakoś o 1,5 godziny ... na dobrą sprawę będzie powoli po wszystkim ... ja optuję zdecydowanie za wersją "poranną" ... Ten jeden dzień można się jakoś przemęczyć ...
Obrazek
morenica

a to metro nei jest przy samym dworcu?
poza tym dojazd taxi to 2 min. i skladalibysmy sie po 2 zl :)
ale ok moze byc ta 23. zawsze o tej jezdze do wawy zeby nei tracic dnia
Agatta
Awatar użytkownika
Lucasso

metro jest w tym samym miejscu co centralny, ale zdaje sie ze inaczej godzinowo wszystko na rozkładzie jest ...
Obrazek
morenica

no ale nei rozumiem po co ci komunikacja miejsca warszawska jak to blisko dworca
a pociagi sa jak widac pozmieniane bo wypadl pociag ktory byl przed 11 w wawce IC
Agatta
Awatar użytkownika
Lucasso

tamto połączenie IC jeździ tylko w tygodniu - jeśli mamy wyjeżdżać w sobotę, to niestety musimy się przecisnąć tym pośpiesznym ;)

po co mowie o komunikacji miejskiej? Hmm... bo metro się zalicza do komunikacji miejskiej? :P A w weekendy chodzi ciutkę rzadziej niż normalnie - zdaje się, że co 6 minut ... Musimy z jednego peronu przejść na peron metra (5 minut), później musimy jeszcze kawałek się przejechać (10 minut) wysiąść etc, zanim po wyjściu z metra dojdziemy na miejsce (10 minut) będzie 13:30, zakładając że o 13 będziemy w Wawie ...
Obrazek
morenica

heh a ty wiesz gdzie oni ida?
ba ja nei mam pojecia... ale wydaje mi sie ze przejscie sie do metra z centralnego to chwila moment :) i ze nigdzie nei trzeba jezdzic
Agatta
Awatar użytkownika
Tiger Lilly

Ja podtrzymuję swoje stanowisko w kwestii wyjazdu o 23.15. Nie chcę się spóźnic ani godzinę, ani półtorej. Nie na TO spotkanie. A poza tym, zbyt często jeżdżę pociągami, by nie wiedziec, że nagminnie mają opóźnienia...Ostatnio ekspres Warszawa-Szczecin spóźnił się ponad godzinę.
When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
morenica

ja tez jade tym

wiec jedziemy razem...

neiwiem czy ten pociag jest na pewno o 23:15 (kiedys wlasnei w szczecinskim rozkladzie bylo pelno pomylek) bo tydzien temu jechal o 23:00 wiec nei spoznijmy sie.
Agatta
Awatar użytkownika
Morfi00

Post autor: Morfi00 »

hmmm moze spotkamy sie wszyscy na dworcu w warszawie bo widze ze w podobnych godzinach bedziemy jesli macie w planach byc tym o 8 na miejscu
Obrazek
morenica

my bedziemy o 6 w wawce a nie o 8 wiec pewnei w zlotych tarasach sie spotkamy...
no bo o 6 to pewnei pojdziemy cos zjesc... pewnei tam gdzie calodobowo :)
Agatta
Awatar użytkownika
Tiger Lilly

O 6 rano to najpewniej w podziemiach dworca będzie coś czynne. Morfi bardzo chętnie Cię poznam...szkoda, że w takich okolicznościach, ale cóż :smutek: Masz jeszcze nr tel do mnie? Ja Twój niestety straciłam. Może prześlij mi na gadu? Jakoś smsowo będziemy się umawiac na miejscu, o tej 8 jak przyjedziesz.

Postaram się dziś wieczorem podjechac na dworzec i upewnic się co do godziny wyjazdu w sobotę. Dam znac w tym temacie, czy na pewno 23.15.
When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
morenica

ja i tak bede wczesniej an dworcu bo neiraz o tej porze sa mega kolejki do kasy a wczesniej chyba nei zdarze kupic biletu
Agatta
ODPOWIEDZ