Kto okaże się legendą muzyki rozrywkowej?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Mandey pisze:Cytat:
hm... David Bowie, George Michael, dyskusyjny w tym temacie jest też Marilyn Manson. dyskusyjny dlatego,że działa na polu Muzyka, ale bardziej jego wyrazistość i oryginalna ekspresja zapisały się jakoś w historii rocka XX wieku. również Motley Crue, Red Hot Chilli Peppers, Deep Purple, Black Sabbath (Ozzy jeszcze żyje), w Polsce Maryla Rodowicz, Dżem, Lady Pank, Wilki, TSA, Budka Suflera...

Te na grubo grały / istaniały jeszcze na długo przed 1982 rokiem.
No i większość to polska scena.
Ale mieli też jakieś dokonania po 1982. :-)
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

MJ_Angel pisze:
Sephiroth820 pisze:Moim zdaniem Lady Gaga zapisze się na stałe do kanonu muzyki rozrywkowej bo wniosła do muzyki coś nowego ;p ale to jest moje zdanie i osobiście nie przepadam za Lady Gagą
ehmmm LADY GAGA??? nowego..hmmm moze minimalnie... glos - jak Kryśka wymieniona wyżej.. czyli zadna nowość ;] muzyka- średnia... a sama Lady Gaga to kicz i kolejna mega sztuczna z peruką blond na glowie lala barbie ;] umie tyko opowiadać o tym w jakiej pozycji jej najwygodniej i kiedy najbardziej sie podnieca.... rzeczywiście... mega legenda sie zapowiada ;-)
Ty masz swoje zdanie a ja swoje i nie zamierzam się z Tobą sprzeczać ale jak dla mnie Gaga wprowadziła dużo nowych "brzmień" w muzyce nowoczesnej nenene a tak na marginesie osobiście też za nią nie przepadam i mam o niej dokładnie takie samo zdanie jak Ty ;-) ale Madonna w młodości zachowywała się dokładnie jak Lady Gaga a dzisiaj jest "Królową Muzyki Pop" ;/
Awatar użytkownika
akaagnes

Sephiroth820 pisze:MJ_Angel napisał:
Sephiroth820 napisał:
Moim zdaniem Lady Gaga zapisze się na stałe do kanonu muzyki rozrywkowej bo wniosła do muzyki coś nowego ;p ale to jest moje zdanie i osobiście nie przepadam za Lady Gagą

ehmmm LADY GAGA??? nowego..hmmm moze minimalnie... glos - jak Kryśka wymieniona wyżej.. czyli zadna nowość ;] muzyka- średnia... a sama Lady Gaga to kicz i kolejna mega sztuczna z peruką blond na glowie lala barbie ;] umie tyko opowiadać o tym w jakiej pozycji jej najwygodniej i kiedy najbardziej sie podnieca.... rzeczywiście... mega legenda sie zapowiada

Ty masz swoje zdanie a ja swoje i nie zamierzam się z Tobą sprzeczać ale jak dla mnie Gaga wprowadziła dużo nowych "brzmień" w muzyce nowoczesnej Nenenene a tak na marginesie osobiście też za nią nie przepadam i mam o niej dokładnie takie samo zdanie jak Ty ale Madonna w młodości zachowywała się dokładnie jak Lady Gaga a dzisiaj jest "Królową Muzyki Pop" ;/
tych herezji nie zniese :surrender:

Ludzie, litości, Lady Gaga????

Wg mnie Madonna wcale nie jest Królową muzyki Pop. Byliście na chociaż jednym jej koncercie na żywo? Nie umie śpiewać, tylko robi dobry show - po prostu, ciekawe widowisko i tyle. Ale nie może się popisać ani słowiczym głosem,ani specjalnie dobrą choreografią. Całą swoją karierę oparła 1) na skandalach i rozgłosie 2) wyglądzie i dekadowo zmieniającym się image'u 3) dobrej produkcji muzycznej, aranżach (w studiu to i Manson ma dobrą skalę wokalną).
Za nią przemawia też to,że jednak się trzyma, ćwiczy, trenuje, nagrywa i występuje, ale żadnym fenomenem nie jest. Jest po prostu artystką, wokalistką, która trochę osiągnęła w muzyce, gra długo i nadal występuje. Takie jest moje zdanie.

Co do Lady Gaga - nie wypowiadam się o tym kiczowatym tworze marketingowym. Dziękuję. :-)
Awatar użytkownika
MJ_Angel

Post autor: MJ_Angel »

najpierw Lady Gaga teraz Madonna...obu nie znoszę... jedna i druga kiczowata, sztuczna. Obu kariera rozwija sie dzieki skandalom. Z tym że Gaga chociaz umie śpiewać a madonna nie za bardzo... królowa też z niej żadna... Co do madonny to ostatnio już w ogóle mnie przeraża.... wiadomo ze 50-latka nie bedzie wyglądała jak20-latka a ta paraduje pół nago i prezentuje swoje obwisle cielsko....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

nie wiem, może ja jestem inna ( no dobra, jestem ;-) ) ale według mnie jedynym plusem tej kobiety jest to że jest zajedwabiście wygimnastykowana ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

MJ_Angel pisze:królowa też z niej żadna...
MJ_Angel pisze:nie wiem, może ja jestem inna ( no dobra, jestem ) ale według mnie jedynym plusem tej kobiety jest to że jest zajedwabiście wygimnastykowana
i dzięki temu zarobiła m.in. na nogi atlety jak kuca nenene
Edit
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
zbyt apetyczne chyba to nie jest. hm?

wracając do tematu = niewątpliwie przejdzie do historii muzyki,ale to wcale nie jest jednoznaczne z byciem legendą.
Smooth jazz

Post autor: Smooth jazz »

Odnosnie dzisiejszych wykonawców jest nadużywane określenie"legenda","król","księżniczka"itp.Dla każdego z osobna będzie to ktoś inny. Jakbym wypisała tych moich,niektórzy z Was by się nie zgodzili ze mną.A tak naprawde to pokaże historia,juz pokazała.

Tu też można wstawić niekorzystne zdjęcia MJ.Madonna jak dla mnie to produkt,umie byc tam gdzie trzeba.Nie jestem upowazniona do oceniania kogokolwiek,jej poziomu artystycznego również.Osobiście nie tęsknię za jej starymi a tym bardziej nowymi nagraniami.Jedynie te komplikacje z filmów mi leżą.

Lady Ga Ga-darujcie.Tak samo B.Spears.Czy teraz wystarczy ładna buzia,wymyślony życiorys,sexowne poruszanie się by być legendą?
ODPOWIEDZ