Czekałem aż ktoś podliczy bo mi się nie chciało
Najsłabsze Ogniwo
ze co?!kaem pisze:Homesick, przypominam. Bez agitacji.
kaem jaka metoda okretna zliczasz glosy?kaem pisze:Will You Be There- 11
Who Is It- 10
Give In To Me- 9
wraz z glosem Maro...
Will You Be There-14
Give In To Me-10
Who Is It-7
ale to nie ja tu rzadze i jak wiadomo liczyc nie umiem.
Ostatnio zmieniony ndz, 12 paź 2008, 18:57 przez homesick, łącznie zmieniany 1 raz.
'the road's gonna end on me.'
- malakonserwa
- Speed Demon
Trzeba pamiętać, że zwycięzca całego głosowania, czyli tzw. najsilniejsze ogniwo, spełnić musi kilka kryteriów: po pierwsze być utworem lepszym od każdego numeru poprzedniego, który odpadł w dowolnej rundzie; po drugie być kwintesencją albumu, na którym się znajduje - tj. jeden utwór to jakby płyta w pigułce.
"Give in to me" nie ma prawa wygrać. Chociaż utwór jest naprawdę dobry, ma interesujące funty, dobry wokal MJa (tak naprawdę to on rzadko śpiewa na dwa głosy, z reguły mamy te jego charakterystyczne harmonie), a o solówce boga Slasha to już nie trzeba wspominać. Takiego numeru jeszcze u MJa nie było - "Beat it" jedyne co w sobie miał czysto rockowego to solo Eddiego. Riff - owszem, miał zacięcie, ale jednak producent Q postawił na popowe brzmienie, że o automatycznej perkusji nie wspomnę. "Dirty Diana" miała świetne solo, ale w tle pojawiały się różne sztuczne dźwięki. A "GITM" to po prostu solidny rock - zwrotki, refren, middle - ja to kupuję. Jednak nie na pozycję reprezentanta "Dangerous".
"Will you be there" nie ma prawa natomiast być przed "Give in to me". "Dangerous" to jednak albo kompozycje o mrocznym klimacie, albo numery o bardziej dojrzałych tekstach. "Will you be there" się mocno odróżnia - muzyka jest świetna, wokalnie, pomijając początek, MJ w świetnej formie. Ale to utwór bardzo pozytywny, wesoły, teksty nikogo nie atakują. Niech pozostanie na podium na miejscu 3.
A jak już ktoś pisał o "Who is it" jako o "Billie Jean" lat 90., to lepiej się nie da trafić. Z szacunkiem oczywiście dla "BJ", ale "Who is it" również ma nieziemski rytm, puls, wokale, które są równie ważne co muzyka, świetny tekst, intrygujące intro i jest to po prostu przejmujący utwór. Głosuję zatem na "Will you be there"
"Give in to me" nie ma prawa wygrać. Chociaż utwór jest naprawdę dobry, ma interesujące funty, dobry wokal MJa (tak naprawdę to on rzadko śpiewa na dwa głosy, z reguły mamy te jego charakterystyczne harmonie), a o solówce boga Slasha to już nie trzeba wspominać. Takiego numeru jeszcze u MJa nie było - "Beat it" jedyne co w sobie miał czysto rockowego to solo Eddiego. Riff - owszem, miał zacięcie, ale jednak producent Q postawił na popowe brzmienie, że o automatycznej perkusji nie wspomnę. "Dirty Diana" miała świetne solo, ale w tle pojawiały się różne sztuczne dźwięki. A "GITM" to po prostu solidny rock - zwrotki, refren, middle - ja to kupuję. Jednak nie na pozycję reprezentanta "Dangerous".
"Will you be there" nie ma prawa natomiast być przed "Give in to me". "Dangerous" to jednak albo kompozycje o mrocznym klimacie, albo numery o bardziej dojrzałych tekstach. "Will you be there" się mocno odróżnia - muzyka jest świetna, wokalnie, pomijając początek, MJ w świetnej formie. Ale to utwór bardzo pozytywny, wesoły, teksty nikogo nie atakują. Niech pozostanie na podium na miejscu 3.
A jak już ktoś pisał o "Who is it" jako o "Billie Jean" lat 90., to lepiej się nie da trafić. Z szacunkiem oczywiście dla "BJ", ale "Who is it" również ma nieziemski rytm, puls, wokale, które są równie ważne co muzyka, świetny tekst, intrygujące intro i jest to po prostu przejmujący utwór. Głosuję zatem na "Will you be there"
Każdemu wychodzi inny wynik
Genialni jesteście z tym liczeniem!
Will You Be There - 17
WII - 7
GITM - 10
Will You Be There policzyłam już z własnym głosem.
W przypadku zagrożenia WII edytuję na GITM, bo naprawdę przestało być śmiesznie :>
Majkelzawszespoko a może się jednak "odprotestujesz" :) Hmm ?
Oczywiście nie musisz, jeśli nie masz ochoty.
Tylko... co to da
Wiem, że czasem bywa ciężko. Sama "wyłożyłam się na zakręcie", jak żeście robili sieczkę z Vince'a :/
Will You Be There - 17
WII - 7
GITM - 10
Will You Be There policzyłam już z własnym głosem.
W przypadku zagrożenia WII edytuję na GITM, bo naprawdę przestało być śmiesznie :>
Majkelzawszespoko a może się jednak "odprotestujesz" :) Hmm ?
Oczywiście nie musisz, jeśli nie masz ochoty.
Tylko... co to da
Wiem, że czasem bywa ciężko. Sama "wyłożyłam się na zakręcie", jak żeście robili sieczkę z Vince'a :/
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- Michael Jackson
-
MandarynkowySen
Hey, jestem tu nowa ;)
Jak można głosować na Give In To Me ? :D To moja ulubiona piosenka, Oddaję głos na Will You Be There
:D Sorry, ale tak to jest, jak się najpier napisze a potem przeczyat ostatni post xD Nie wiedziałam że głosowanie już zakończone w tej rundzie xD To ja się może dołączę w następnej rundzie.

Mandey >>> Jako że jesteś tu nowa zapraszam do zapoznania się z REGULAMINEM forum, w którym wyraźnie ujęte jest że nie piszę się w krótkim odstępie czasu jednego posta pod drugim. Używaj opcji edycji.
Jak można głosować na Give In To Me ? :D To moja ulubiona piosenka, Oddaję głos na Will You Be There
:D Sorry, ale tak to jest, jak się najpier napisze a potem przeczyat ostatni post xD Nie wiedziałam że głosowanie już zakończone w tej rundzie xD To ja się może dołączę w następnej rundzie.

Mandey >>> Jako że jesteś tu nowa zapraszam do zapoznania się z REGULAMINEM forum, w którym wyraźnie ujęte jest że nie piszę się w krótkim odstępie czasu jednego posta pod drugim. Używaj opcji edycji.
Nie jest zakończone. Trwa do jutra do godziny 15, więc Twój głos jest ważny.MandarynkowySen pisze: Nie wiedziałam że głosowanie już zakończone w tej rundzie xD To ja się może dołączę w następnej rundzie.
Podliczamy sobie, żeby wiedzieć jak się głosy rozkładają.
Witam na forum
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
- Michael Jackson
- Michael Jackson
Dylematy... zagłosuję jednak na Give in to me. Jest melodia, są świetnie zaśpiewane słowa, sporadycznie pojawiające się elementy rocka, no i ukrywać nie trzeba - to największy przebój Michaela w Polsce. Ale czym piosenka ta byłaby bez udziału gitarzysty Velvet Revolver?
Wszystkie znaki na niebie wskazują, że mamy zwycięzcę? Ale lepiej nie zapeszać. Csi.
Wszystkie znaki na niebie wskazują, że mamy zwycięzcę? Ale lepiej nie zapeszać. Csi.
- Hakuna matata
- DirtyDiana94
- dangerous_girl